Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991681
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
12.03.2011 00:26 - Земетресението в Япония - Природно бедствие или американски експеримент и атака?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3377 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 12.03.2011 00:30


image КОНСПИРАЦИИ: US оръжие сринало Хаити

Хенриета КОСТОВА, 21 Януари 2010; 13:35

Мощното земетресение в Хаити, отнело живота на над 75 000 души, е резултат на изпитания на американския флот. Става въпрос за учебен трус, обяви президентът на Венецуела Уго Чавес. Скандалният политик обвини САЩ, че са сринали Хаити със земята. Изпитанията, довели до катастрофата, са част от репетицията на пъклен сценарий, смята президентът. Крайната цел на схемата била разрушаването на Иран със серия земетресения, които да свалят ислямския режим, цитира Чавес испанският вестник ABC. Изводите на президента били направени въз основа на доклад, подготвен от руския Северен флот, който следи изкъсо дейността на американския флот в Карибския басейн от 2008 г.

Във въпросния доклад, твърдят източници от Каракас, последното изпитание се сравнява с друго, проведено преди седмица в Тихия океан и предизвикало в Калифорния земетресение със сила 6,5 бала по Рихтер. Твърде вероятно е САЩ да са били наясно с гигантските разрушения, които ще последват, тъй като са изпратили предварително в Хаити командващия Южното командване генерал Пол Кин за наблюдение и оказване на помощ в случай на необходимост, са част от аргументите за готвения сценарий.

Данни за съществуването на подобно тектонично оръжие не е потвърдила нито една държава в света. Обвинения в разработката и използването му обаче се появяват периодично в различни точки по света. Мексико, Перу, Чили, Куба, Иран и други държави многократно са обвинявали САЩ, СССР и Китай в предизвикване на земетресения на тяхна територия. Никога обаче не са представяни убедителни доказателства за подобни обвинения.

Преди дни Чавес обвини САЩ в пълзяща окупация на Хаити - Вашингтон отправи в зоната на бедствието няколко хиляди военни за поддържане на реда. Въоръжени са до зъби, като че ли отиват на война.

Господи, хората нямат покрив и умират от глад, не им трябва оръжие, коментира президентът на Венецуела. През април 2002 г. след 6-баловото земетресение в Тбилиси лидерът на грузинската Партия на зелените Георгий Гачечеладзе заяви, че трусовете са предизвикани от руските военни изкуствено. Според еколога били използвани възможностите на Ешерската станция за сеизмични наблюдения в Абхазия. Както е известно в Ешерската сеизмична лаборатория още през съветско време са работили над създаването на тектонично оръжие. Позовавайки се на руски източници Гачечиладзе заяви, че Ешерската сеизмична лаборатория продължава да е един от най-строго засекретените обекти и се намира на пряко подчинение на Генщаба на въоръжените сили на Русия.

Лидерът на зелените цитира изказване на видния руски учен в областта на сеизмологията Алексей Николаев, според когото още през 1970-те години в Средна Азия в района на Памир военните са използвали тектонично оръжие, предизвикало земетресение със сила 7 по Рихтер.

За използването на подобно оръжие е необходимо създаването от самата природа на съответни условия в земната кора и конкретно предпоставки за земетресение. Такива предпоставки са били създадени в Кавказкия регион през април 2002 г.

Всъщност през 2005 г. Томският отдел на руската Федерална служба по интелектуална собственост, патенти и стокови знаци издаде на учени от Иркутск патент за изобретението Способ за управление на режима на намеса в преместването на фрагменти на сеизмично активните тектонични разломи. В медиите патентът веднага бе наречен "патент за тектонично оръжие". Проектът обаче е разработен за осигуряване на сеизмичната безопасност в мегаполиси и екологично опасни обекти, на строителни площадки и при проектиране на особено важни строежи.

Учените обаче смятат, че като се използва вътрешната ритмика на Земята може да се проектира време и място за изкуствено предизвикано земетресение, да се увеличи значително силата му и съпътстващите ефекти.

Според посветената на тектоничното оръжие книга на инженер изследовател на ракетно-космически комплекси Юлия Кобринович, непосредствената разработка на тектонично оръжие в САЩ и СССР започва практически едновременно  -  в средата на 70-те години на миналия век. Сведения за тези проекти в медиите обаче липсват.

Известно е само за осъществената в СССР в рамките на програма Меркурий-18 (НИРN2М 08614ПК)  методика за дистанционно въздействие върху зоните на земетресения с използването на слаби сеизмични полета и пренасяне на взривна енергия. Съществуват и разработки по друга подобна програма под кодово име Вулкан. По данни на Стокхолмския институт по световни проблеми (СИПРИ) темата тектонично оръжие е изключително засекретена, но по нея се работи активно в САЩ, Китай, Япония, Израел, Бразилия. Нито една от тези държави обаче не признава, че владее подобно оръжие.

Като тектонично оръжие могат да се използват всякакви средства, предизвикващи вибрации в земната кора: взривове, специално монтирани на определени места вибратори, както и разклащане на голямо количество течност в места на тектонично напрежение.

Най-мощният в света сеизмовибратор ЦВО-100 е построен през 1999 г. на научния полигон край град Бабушкин, Южен Байкал. С разработката му се занимават учени от Сибирския отдел на Руската академия на науките.

Сеизмовибраторът представлява стотоново метално съоръжение, чието движение създава стабилен сеизмичен сигнал. Съвременните сеизмовибратори обаче са твърде слаби, за да бъдат използвани като тектонично оръжие.

Задвижването на течности във водохранилища и шахти на неустойчиви терени може да предизвика сериозни земетресения. Така запълването с вода на язовир Кариба в Африка направи района сеизмично активен. В Швейцария на брега на езерото Цуг през нощта на 5 юли 1887 г. 150 000 кубически метра пръст се раздвижиха и разрушиха десетки къщи, убиха много хора. Причина за трагедията най-вероятно са работите по укрепване на неустойчиви почви в района.

Да предизвика мощно земетресение може и подземен взрив. Работата над такива взривове започва в средата на 1970-те по нареждане на Пентагона. Първият образец на проникваща бойна глава е разработен в началото на 80-те години за ракетите със среден обсег Пършинг-2. След подписването на Договора за ракетите със среден и малък обсег усилията на американските специалисти са пренасочени към създаването на такива боеприпаси за междуконтиненталните балистични ракети.

На 28 май 1993 г. в Западна Австралия е регистриран силен трус, придружен от серия мощни взривове и странно сияние. Епицентърът му бил недалеч от парцел, в който сектата Аум Шинрикьо построила секретна лаборатория. Австралийският геолог Гери Мейсън твърди, че земетресението е било тест на електромагнитно супероръжие. Непосредствено преди смъртоносния трус в Кобе, Япония през 1995 г., когато загиват над 5000 души, очевидци видели в небето загадъчни червени мълнии. Според непотвърдени данни бедствието е дело на Аум Шинрикьо, която употребила устройство, извличащо енергия от земните недра.

 Скандалният политик Владимир Жириновски неотдавна предупреди, че Русия разполага с оръжие, по-мощно от ядреното. До началото на 90-те години на ХХ век руските учени работели успоредно по проект за класическо тектонично оръжие, поразяващо врага със серия от подземни ядрени взривове в зони на сеизмичен риск (проектът Вулкан) и проекта Тесла - технология за изкуствено предизвикване на трусове. По данни на Ню Йорк Таймс  в средата на 70-те в московски институт започват тестове на 40-тонно устройство, способно да генерира магнитно поле, 250 000 пъти по-мощно от това на Земята. Целта на експеримента била посредством контролирано бомбардиране с определени честоти на земната кора да се изучи механизмът на възникване на трусове и да се предотвратят бъдещи катастрофални земетресения. Западни експерти изразяват съмнение, че проектираният впоследствие Магнитохидродинамичен, MHD генератор не е нищо друго, а работещо тектонично оръжие на Съветите. Експертът Джейсън Джефри не изключва версията прототип на MHD да е причинил мощното земетресение в Тянгша, Китай на 28 юли 1976 г., което отнема живота на повече от 650 000 души.

Съществуват спекулации и около американската програма HAARP,Активна високочестотна програма за изследване на полярното сияние. Водещи специалисти в  САЩ разработват високочестотни генератори, снабдени с лъчево оръдие, способни да трансформират в плазма атмосферните йони при свръхвисоки температури. В този експеримент участва и най-големият в света йоносферен нагревател - устройство, бомбардиращо горните слоеве на атмосферата с гигавати високочестотни радиовълни. Въздействайки върху интензитета на генерираното от земното ядро геомагнитно поле, създателите на геофизичното оръжие практически са в състояние да програмират наводнения, тайфуни, смерчове и дори земетресения във всеки регион на планетата. Счита се, че изградените по програмата HAARP високочестотни излъчватели са разположени в норвежкия град Тромсьо и във военната база на САЩ Гакхон на 450 километра западно от Анкъридж, Аляска. След въвеждане в експлоатация на третия, най-мощен излъчвател в Гренландия, геофизичното оръжие ще бъде в състояние да промени пейзажа на цяла Евразия от Атлантическия до Тихия океан.

ЗАПЛАХА

Земята може да бъде разрушена, ако се генерират вибрации в резонанс със геомагнитното й поле, предупреждават учени. Земетресенията са заплахата на бъдещето, алармира директно сеизмологът Кери Сий от Калифорнийския технологичен институт. Населението на Земята наближава 7 милиарда, а повече от 40 града с население от над един милион души се намират на разстояние до сто километра от сеизмично активни зони. Рискът от мощен трус с колосален брой жертви е по-голям от всякога. Дори и най-големият злодей не може да си представи какво би станало, ако стихията бъде превърната в оръжие за масово поразяване.

www.maritsa.com/show.php


Още по темата:

samvoin.blog.bg/politika/2011/03/12/atomna-trevoga-v-iaponiia-zemetresenieto-izmesti-osta-na-zem.704571

И още за това как се предизвикват "природни бедствия":

samvoin.blog.bg/politika/2010/09/04/voenen-sinoptik-sreshtu-rusiia-e-izpolzvano-klimatichno-oryj.600482




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. mt46 - Едва ли всички бедствия са причинени от зла умисъл и конспирация
12.03.2011 10:52
А как ще обясниш потопите в древността?!?...
цитирай
2. vesvas4 - vesvas4 - МОЕТО СКРОМНО МНЕНИЕ
12.03.2011 10:56
Като военен геодезист, чийто дипломна работа бе "Земен магнетизъм и влиянието му върху живота на земята" категорично подкрепям изказаните предположения, които за мен са самата реалност. Няма да влизам в подробности и детайли, но след ядреното и биологично оръжие, следващите разработки на човешкото тъпоумие са предизвикване на земетресения, както и разработките за разтопяване на ледовете и промяна в съотношението суша - вода. Последното е още по-страшното античовешко оръжие за неподготвените народи, чийто територии ще бъдат заляти за отрицателно време без реална възможност за противодействие.
цитирай
3. samvoin - Като военен геодезист, чийто ди...
12.03.2011 20:00
vesvas4 написа:
Като военен геодезист, чийто дипломна работа бе "Земен магнетизъм и влиянието му върху живота на земята" категорично подкрепям изказаните предположения, които за мен са самата реалност. Няма да влизам в подробности и детайли, но след ядреното и биологично оръжие, следващите разработки на човешкото тъпоумие са предизвикване на земетресения, както и разработките за разтопяване на ледовете и промяна в съотношението суша - вода. Последното е още по-страшното античовешко оръжие за неподготвените народи, чийто територии ще бъдат заляти за отрицателно време без реална възможност за противодействие.
Всичко ще бъде разрушено и когато бъде заселено или завладяна и последната педя от "богоизбраните" (Както се пределят в техния "сещен" Талмуд и "Протоколите на мъдреците" им.), ще бъде построено наново от малкото роби "гои" (Говеда за клане!), останали незаклани по техно "благоволение", защото безмълвно са търпяли униженията, издевателствата и извращенията им!
цитирай
Търсене