Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988552
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
20.02.2011 01:44 - България - Конспирации и митове
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1777 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2011 02:06


 

България » Конспирации и митове

 
Дата на публикуване: 11 Май 2009
Публикацията е прочетена: 10893 пъти
съдържание:
МАСОНИ И ЛОЖИ В БЪЛГАРИЯ
ЛОЖА БНАЙ БРИТ
МАЛТИЙСКИ ОРДЕН
БИЛДЕРБЕРГИ
РОТАРИ КЛУБ и ЗОНТА КЛУБ
ТРИЛАТЕРАЛНА КОМИСИЯ
ОРДЕН НА ТАМПЛИЕРИТЕ
АТЛАНТИЧЕСКИ
РИМСКИ КЛУБ
ИЛЮМИНАТИ
Списък на ...
Стр. 6 от 11

 

Съвета за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия също играят огромна роля в световното управление. Те се управляват от едни и същи хора и имат една и съща цел: "Единно световно управление".

В периода на т.н. преход се създадоха СДС и ДПС, на които огромна част от народа възложиха своите надежди като алтернатива на господстващата тогава комунистическа партия. Никой от нас обаче дори не подозираше, че трите партии са под едно общо ръководство- масонството. Участвахме в многохилядни митинги в подкрепа на демокрацията с вдигнати два пръста, без да знаем, че това е най-силния знак на Сатаната. Знака всъщност се появява като символ на сатанинската благословия по време на ритуалите. Този знак е използван от Ясер Арафат, Ричард Никсън, Уинстън Чърчил и Стюърт Мичъм, съпредседател на червения "Нов мобилизационен комитет". Чърчил заяви, че това е знак на мира, но да си спомним, че той беше един от елита на масоните. Той най-добре знаеше сатанинския смисъл на знака, но се опита да му придаде ново лице.

 

Всъщност знака "V" е римската цифра 5, използвана от Адам Вайшоп за обозначаване в илюминати на "Закона на петимата". Нещо повече- в Кабала: значението на еврейската буква V (Van) е нокът. Сега "нокът" е едно от тайните имена на Сатаната в братството на сатанизма.

 

Докато Съвета за чуждестранни връзки е идеологическата организация, то Трилатералната комисия е изпълнителя на задачите. Те отдавна са пуснали корени в България и управляват нашия живот и икономика. Симеон Сакс Кобурготски, Филип Димитров и Надежда Михайлова служат вярно на Съвета, а бившия президент и сегашен председател на СДС Петър Стоянов е в изпълнителния комитет на Трилатералната комисия.

 

image 

 

Именно Петър Стоянов беше човека, който настояваше за преждевременно затваряне на блоковете на атомната централа въпреки многобройните експертизи на световни учени за безопасната експлоатация на 3-ти и 4-ти блок до 2014 година. Истинската причина беше стремежа на големите петролни компании като ЕКСОЛ, МОБИЛ, АРКО, ТЕКСИКО, ШЕЛ и СТАНДАРТ ОЙЛ да запазят своята хегемония в енергийния сектор, а те са собственост на ръководителите на Трилатералната комисия. Именно този алчен за власт антибългарин беше и човека, който изпрати извън България светинята на всички българи- Паисиевата история. В името на някакъв панславизъм глобалистите не се посвениха и да прекръстят Паисиевата "История българска" на "История славянобългарска".

 

По правило всички корпорации на елита са регистрирани в офшорни зони, като филиалите им в отделните страни с елементарни счетоводни операции трансформират печалбите си в "заеми по кредити" от офшорната корпорация, с франчезни договори за предоставени от корпорацията- майка ноу-хау или търговска марка. По този начин те унищожават и родните фирми, които са длъжни да си плащат данъците и не успяват да се конкурират с тях по този нечестен начин. Дори трудовите договори с работниците и служителите в тези филиали се подписват от името на офшорната фирма с цел избягване на данък общ доход. А това са почти всички приватизирани предприятия в България. Сред тях са големите банки и застрахователни дружества, бензиностанциите ШЕЛ, ВР, McDonalds, KFC, Pizza Hut, Nestle, Jacobs Suchard, Coca Cola, Burger Kind, вносителите на автомобили, големите търговски вериги, хотелските вериги по черноморието, телекомуникационните компании и др.

 

Същото е и в останалите страни. В САЩ Чейз Манхатън Банк на Рокфелер плаща 0% данък печалба при 70% данък за обикновения американец. А с влизането ни в ЕС ще нахлуят още корпорации на елита, които ще унищожат напълно малкото останали родни фирми,голяма част от които и днес работят в черната икономика поради нелоялната конкуренция.
Членството ни в НАТО също беше пагубно за страната. Иван Костов и Соломон Паси обещаваха едва ли не реки от мед и масло след това членство. За подкрепата ни за бомбардировките в бивша Югославия те казваха, че наши фирми ще участват във възстановяването й след войната и от това България ще спечели милиони. Какъв цинизъм ! Само с разрушаването на мостовете над река Дунав се ликвидира международният ни автомобилен транспорт, който беше един от най-големите в Европа.

Проповедницитена глобализма са не само безкрупулни и жестоки хора, а и безгранично цинични. В политическото си есе "Дипломацията на Клинтън и новата ера" един от създателите на Билдерберги и инициатор на войната в Косово Хенри Кисинджър пише: "Седмици наред по време и след Косовската криза Лондон и Вашингтон тръбяха, че тяхната хуманитарна външна политика е прогресивна алтернатива на традиционната, основана на равновесието дипломация. Животът обаче се оказа много по-сложен. Балканското смешение на народи е много по-объркано от "прогресивните" заклинания. Сръбското етническо прочистване бе заменено с албанско. Вместо джамии се палят църкви пред очите на силите на НАТО. Намесата в Косово не разреши и политическия проблем, който я предизвика. Натовската окупация на Косово се основава на резолюция на ООН, в която Косово ясно е назовано автономна част от Югославия (раздел 5), като се препотвърждават териториалната цялост и суверенитетът на цяла Югославия (раздел 8). Споменат е и точният брой служители на сръбската администрация. За да се подчертае ангажиментът на ООН към запазването на многоетничността, Армията за освобождение на Косово трябваше да бъде разоръжена от НАТО.

 

Нито едно от тези изисквания не е изпълнено, няма и вероятност да се изпълни.
АОК не е истински разоръжена; въдворява се точно обратното на многоетническа общност; югославският суверенитет може да бъде упражнен единствено с цената на евентуална кървава намеса от сръбска страна. В името на прокламираната хуманитарна външна политика НАТО се въвлече в положение,когато го клеймят както заради дълготрайното окупиране на Косово, така и заради опитите чрез ООН да се разреши появата на независимо Косово което Русия вероятно няма да допусне.
Но нали тъкмо независимостта на Косово страните членки на НАТО се стремяха да избягнат. Те отстъпиха в случая от принципа на самоуправлението, защото добре знаят, че независимостта на Косово би породила искания за подобен статут и у албанците в съседната на Косово Македония. Разпадането на Македония пък може да разпали нова балканска война и да доведе до създаването на нов протекторат на НАТО, като продължаването на процеса или ще превърне НАТО в наследник на някогашните империи, Турската и Австро-Унгарската, или Балканите ще продължат да са в състояние на перманентна криза.

Поддръжниците на глобализма знаят безпогрешно, че за да бъде подчинен един народ не е достатъчно само икономическия разгром. Необходима е и духовна разруха. Те могат да завоюват територията и богатствата му, само ако народът е лишен от съпротивителни сили. Не трябва да забравяме, че възпитаваните в раболепие към Москва партийци в Източна и Централна Европа и техните превърнали се в компрадорски либерали наследници са си намерили вече нови господари в лицето на Вашингтон и Брюксел, а те няма да се откажат от мръсните услуги на толкова верни слуги. За приобщаването на последните към "ценностите" на глобализма важна роля играе фондацията "Отворено общество" на американския милиардер от еврейски произход Джордж Сорос. Твърди се, че несметните количества пари, с които този Троянски кон на Вашингтон разполага произлизат от официални американски източници с които е подкрепял дори и Армията за освобождение на Косово. За САЩ е далеч по-изгодно и по-евтино да се възползват от мрежата на Сорос при улова на източноевропейски шарани, отколкото ако това го правеше открито Държавния Департамент или не дай бог - Пентагона.

Така, че стремежите на тъй наречените "Отворено общество" и на глобализаторите съвпадат в много отношения. Финансовата му подкрепа за политически партии и сдружения на етническа основа, на чужди учебни заведения в България и религиозни институции съвсем не са безкористни. Защото целите на тази фондация са политически. Само чрез сайта си MoveOn.org за последните президентски избори Сорос събра над 300 милиона долара чрез създадената от него през 2003г. "Партия в сянка" за да подкрепя кандидатите на Демократическата партия.

Стигна се до там, че фондацията "обучава" служителите на българските Министерства на правосъдието и МВР как да работят за приобщаването ни към ЕС. Ежегодно фондацията осъществява в страната ни дейности за десетки милиона лева, а не внася и стотинка в бюджета ни, защото е освободена от данъци !?!

 

След края на войната едно 17-годишно момче, беглец от Унгария, върви из улиците на Лондон и се опитва да си намери мястото в световния град. Веднъж при произшествие си счупил крака и бил излекуван безплатно от Националната здравна служба, което за него било от голямо значение, тъй като бил много беден. След много години, на 16-ти септември 1992, известна като черната сряда, някогашното момче спекулирайки на борсата принуждава Английската банка да изтегли валутата си от Европейската монетарна система, обезценявайки британската лира и спечелвайки над 1.1 милиарда долара. По този начин Джордж Сорос се отблагодари на Великобритания за гостоприемството в младостта си. С тази спекулация "благотворителя" разори хиляди дребни производители и унищожи спестяванията на милиони англичанини. По време на азиатската финансова криза, при сходни обстоятелства, Махатхир бин Мохамад, тогавашен първи министър обвинява Сорос в спекулация с малайзийската валутна единица – рингджит. С тази валутна спекулация развитието на Малайзия е забавено с две години.

 

Съществуват сериозни подозрения за негово участие и в изкупуване на валутния ни резерв през г. и в последвалата я хиперинфлация. Схемата беше проста: Първо- Регистрация на частни банки на поставени лица с уставен капитал равен на стойността на панелна гарсониера. Второ- Отпускане от тези банки на кредити в лева( най-често необезпечени ) също на определени хора, но забележете: за стотици милиони левове, чрез щедрото рефинансиране от Централната банка. И трето- Обратно изкупуване чрез тези кредити на валутата от банките. Така със съдействието на шефа на БНБ- масона Тодор Вълчев и с помощта на бившите финансови министри Стоян Александров и Иван Костов, доларовият ни резерв бе изкупен по 70 лева за долар през 1995г и продаден по 3000 в началото на 1997г, натрупвайки колосални печалби и унищожавайки вложенията на милиони българи. Правителството на Жан Виденов имаше неблагоразумието да се противопостави на световните господари в лицето на МВФ, в резултат на което управлението му бе очернено за десетилетия напред, а истинските виновници за кризата станаха нашите "спасители". На 2 октомври 1996г. беше застрелян бившият министър-председател Андрей Луканов. Една от версиите за убийството бе, че Луканов се готвел да публикува списъците на кредитните милионери.

 

През 2002г. френски съд осъди Джордж Сорос на глоба от 2 милиона долара за непочтени действия на борсата. Днес фондация "Отворено общество" регулирва изцяло обществения живот в България, като нейни протежета има и в изпълнителната власт.

 

В същото време в България бяха хвърлени милиони левове в унищожението на ракетите ни и другата военна техника и в момента въпреки редуцирането на армията ни до санитарния минимум, тя не разполага със средства дори за най-обикновено учение. А инвестициите, които очаквахме след това членство се ограничиха до закупуването на националния ни авиопревозвач от Зееви груп, един долар- даден за Кремиковци, продажбата на магистрала Тракия с подчертано криминален характер и водоснабдяването на София, благодарение на което водата вече не става за пиене, а нашето здраве, както и живота на софиянци попадна в ръцете на чужда фирма.

 

Населението на Европа и САЩ е обречено от световните господари. Тези народи са високоинтелигентни и затова- трудно управляеми. Опитите за тяхното прочистване бяха както двете световни войни, така и изкуствено създаваните епидемии от болести. Птичия грип беше овладян в Азия, но в Европа- едва ли. Защото въпреки, че европейските народи успешно се преборват с всяко огнище на заразата, фирмата GlaxoSmithKline Plc. е получила лиценз за продажба на ваксината Prepandrix във всичките 27 страни, членки на ЕС. Нищо чудно щамът H5N1 да мутира в човешкищам и "загриженоста" от развитието на този вариант само показва какво ни очакваза в бъдеще. Пандемията от "испански грип" през 1918 г. отне живота на 40-50 милиона души, на "азиатския грип" през 1957г- на 2 милиона,а на "хонгконгския грип" през 1968г- на 1милион. Световната здравна организация, провеждаща от години на практика малтусовата теория дори посочва броя на жертвите при предстоящата пандемия- от 2 до 7.4 милиона души със срок на действие- 3-4 месеца. Според СЗО избухването на такава пандемия е почти "неизбежно."

 

Дори официалните медии започнаха да разпространяват мнението на австралийски "учени" , че при предстоящата пандемия броят на човешките жертви ще стигне 142.2 милиона души. И не случайно д-р Матиас Рат заведе съдебен иск в Хага срещу най-големите фармацевтични компании, обвинявайки ги в геноцид срещу човечеството.

 

Войните в бивша Югославия също бяха груба провокация срещу европейските народи. Вследствие хвърлените милиони тонове бомби с обеднен уран, броя на онкоболните в района, включително и в България нарастна над 3 пъти, като в нас техния брой официално е над 200 000 и постоянно расте. Това действително е епидемия, като "лечението" на един онкоболен струва десетки хиляди левове. "Лекарствата",които се използват при химиотерапията военните специалисти наричат съкратено БОВ(бойни отровни вещества).

 

Всички знаят, че Рокфелер е една от най-богатите фамилии в света. Едно от направленията, с които се занимава тази фамилия е здравеопазването. Цялата съвременна медицина е в техни ръце. Фамилията инвестира милиони в "развитието" на медицинската наука. Написването на учебниците, по които се обучават лекарите по света е финансирано от тях, като методите и средствата на лечение целят единствено обогатяване на фамилията. Фармацевтичните гиганти Хофман ла Рош и Пфайзер, бълващи "лекарства" според тази медицинска наука са също тяхна собственост. Защо при всяко по-сериозно заболяване ни ликуват с антибиотици, а не с пробиотици. Самото име анти-биотик (против живота) достатъчно красноречиво показва с какво ни лекуват. Цинизма на авторите на тази псевдонаука е стигнал до там, че са кръстили тези "лекарства" с истинските им имена.

Пет български медицински сестри вече осем години лежат невинни в затвора Джудейда. И те, и либийските деца са жертва на световния заговор. Веднага след избухване на епидемията, Либия забранява вноса на ваксини и започва задължителни проверки на всички вносни медикаменти. И ако прочетете раздела за спин в настоящия сайт и как се разпространява той в Африка, ще разберете истината. И тя се знае от всички, но никой не смее да я оповести, защото тя ще срине доверието в здравеопазването, което е най-доходния бизнес, а и икономическите интереси не позволяват тя да излезе наяве.

 

Със същата цинична показност тези хора поставиха и всевиждащото око на Илюминати на еднодоларовата банкнота. Съвременната медицинска наука е пълна смесица от истини, полуистини и абсолютни лъжи и за обикновения човек е много трудно да отсее зърното от плявата. Тази псевдонаука отдавна е загърбила принципите на Хипократ и се е превърнала в най-доходоносния бизнес.А цирка, който се разиграва с недостига на "лекарства" за онкоболни у нас също не е случаен.

Той се разиграва с единствената цел да демонстрира грубата сила на Рокфелер и да покаже нашата беззащитност.

През годините редица учени и лекари са откривали начини за лечение на това заболяване. Всички техни открития обаче са унищожавани,защото печалбите ще престанат. Само в САЩ онкоболните са няколко милиона души, като "лечението" на всеки от тях струва 300 000 долара годишно. Отделно правителството отделя ежегодно над 2 милиарда долара за откриването на лекарство срещу рака. Всички тези пари отиват директно в ръцете на Рокфелер. При това положение кога мислите, че той ще оповестено откритието на такова лекарство? Отговора е- никога !

Същото е положението и с енергетиката.

Търсенето на алтернативни източници на енергия е в ръцете на петролните магнати от Трилатералната комисия. И ако някой извън тях открие такъв източник на енергия, то изобретението се изкупува моментално от тях за да не види никога бял свят. Ние се къпем в океан от безплатна и достъпна енергия и вместо да използваме постиженията в тази област ние хищнически експлоатираме природата и унищожаваме Земята.

Съставът на кабинетите и на тримата последни американски президенти показва тежката ръка на Рокфелер и тези, които управляват света- Билдерберги, Съвет за чуждестранни връзки и Трилатерална комисия. Общата цел на трите организации на елита е да образуват едно управление под знака на ООН, а самите те да действат като скрити управители на световното население.

 

Теорията на Хегел, която е източник както на философските идеи на Карл Маркс, така и на Хитлер е идеология и на господстващата върхушка. ТЕЗА + АНТИТЕЗА = СИНТЕЗА Съгласно тази теория, съществуващата сила, означена като "теза", поражда противосила "антитеза"; конфликтът, който произтича от характера на двете сили, създава "синтеза". Процесът е непрекъснат: теза- антитеза, в резултат- синтеза. Търсената от господстващата върхушка синтеза е така нареченият Нов ред на света.

 

Източникът на тази синтеза са контролираните конфликти- чрез тях Новият ред може да се установи. Оттук произтича задачата да се създават конфликтите. А това означава да се подхранват два противоположни компонента. На наличието на такива изкуствено създавани противоположни компонента бяха както войните в бивша Югославия, така и съсипването на България от разделянето на обществото на сини и червени, на българи и турци, на комунисти и антикомунисти. България загуби своята индентичност и самостоятелност.

 

Всички последни правителства изпълняват програми, писани в чужди кабинети, имащи една единствена цел- икономическо и политическо заробване.
След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти. Програмата е известна като "Планът Ран-Ът".
Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.
В него има и специална - поверителна част, за която малцина знаят. Това е разделът за "цената на прехода". Ето какво представлява тя:
B."Труд" от 9 декември 2000 г. публикува коментара на Георги Тамбуев за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският мирен преход към гробищата:
"Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса... Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези "благини" могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета - това прокобва поверителната част от плана Ран - Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака."

Най-ужасната част от тази секретна част на програмата, е че населението на България през годините на прехода е предвидено да намалее на 5 милиона души!?!

 

 

На 13-ти май 1981-ва година на площад Свети Петър в Рим бе извършен атентат срещу главата на римокатолическата църква папа Йоан Павел II. През август 1982 г. в списанието "Риидърс Дайджест", където шеф на европейското бюро е "българина" Димитър- Джон Паница, излизат дезинформациите на платения човек на ЦРУ Клеър Стърлинг, за "българската следа" в атентата. Стърлинг споделя пред журналисти по-късно, че Паница и предложил щедро финансово рамо, за да публикува своите статии срещу България, както и две книги.

 

" Разполагайте с колкото искате време, харчете колкото е необходимо, ходете където искате." 

 

image казал и Паница тогава. Девет месеца обикаля Клеър Стърлинг целия свят, щедро спонсорирана от Паница за да търси "доказателства" за "българската следа". Продължилото три години следствие не доказа българско участие в атентата. Месеци след публикациите на Стърлинг в "Рийдърс Дайджест турският журналист Угур Мумджу, експерт по международен тероризъм публикува факти, които доказват, че Стърлинг лъже за българската връзка и че лъжите й са осигурени от ЦРУ. За тези разкрития Мумджу заплаща със живота си. През 2000г. човека, лепнал най-срамното петно на родината си, което повече от 20 години не можем да измием Джон Паница бе награден с най-високия български орден "Стара планина" I-ва степен. Името на човека, опозорил България фигурира и в списъка на членовете на Трилатералната Комисия.

В България глобалистите с особено настървение се опитаха да унищожат православната църква. Атаките срещу нея през последните 15 години бяха много по-масирани и ожесточени, отколкото през цялото тоталитарно атеистично комунистическо управление. Единствената институция, съумяла да съхрани българския дух, вяра и национална идентификация през вековете беше разцепена и разединена, а православната вяра атакувана с масирано нахлуване на многобройни секти и религии. Наложи се папата да посети България за да се спре нейното унищожение.
Целта на глобализма е откъсването ни от род, народ и родина и превръщането ни в аморфна маса, унищожение на националните ни ценности и идеали и замяната на българската ни определеност с гръмкото название гражданин на света. Глобализма е съвременното наименование на пролетарския интернационализъм, създадено от масона Карл Маркс.
За глобализма привързаноста на децата към своите родители и близки е недопустимо и единствено подчинението им на ръководителите на всеобщото благо е от значение. Няма по-унищожителна теория за човешкия род от глобализма.

Глобалистите се опитаха дори да заменят кирилицата с латиница в страната, която я създаде и разпространи чак до далечна Монголия.

 

В Софийския университет дисциплината "Научен комунизъм" към Философския факултет беше заменена с "Глобалистика". На студентите ни се втълпява формулировката, че за глобализация се приема определението на Jim O"Neill and Roopa Purushothaman от Голдман Сакс: "глобализациятасе дефинира като отваряне на границите за идеи, инвестиции и капиталови потоци и движение на хора и производствени процеси по целия свят." (Jim O"Neill and Roopa Purushothaman, TheChallenge of the Century: Getting Globalization Right, Goldman Sachs GlobalReport 89, 24th January 2003). И нито дума, че тази прекрасна идея е обсебена от шепа хора и се използва единствено за осъществяване на техните болни лични амбиции да управляват света. С бурното развитие на телекомуникациите и премахване на противопоставянето между Изтока и Запада светът се глобализира с всеки изминал ден и се превръща в глобално село. И всички ние желаем да живеем в такъв свят- свят без граници в която и де е сфера. Но процесите, които текът в момента под името глобализация са от съвсем друго естество.

Когато през 1992г. някои честваха 500-годишнината от откритието на Новия свят от Христофор Колумб, в цяла Америка, Мексико, Чикаго, Ню Йорк, Денвър и в много други градове неговите паметници бяха заляти с яйца и бои в знак на протест от унищожението на 17 милиона индианци и масовите изнасилвания, в които той е взел дейно участие. В Колумбус,щата Охайо демонстранти построили съоръжение на парахода Санта Мария, от което непрекъснато пеели "Колумб беше един убиец". А папата не пожела да вземе участие в тези тържества. Алчния за пари и слава генуазки евреин Христофор Колумбус не само се отказа от името си и своята родина, но дори участва на страната на Португалия при войната, която тя води срещу Генуа. С особена дързост и нахалство той се договаря с испанския крал и кралица за титли и богатства, които да получи при присъединяването на новите земи към испанския двор. Този човек ние наричаме откривател. Откривател на какво- на земи, населявани хилядолетия от древните цивилизации на маите и инките, които той унищожи.

 

Всекидневно прогресивното човечество води отчаяна борба за своето съществуване с тази клика. Опасността идва от тайнствените мистични учения и символи, които използва и до днес за да наложи своето господство. Ако разгледате дори и флага на ООН ще Ви направи странното разположение на континентите, изобразени на нея. Света е разделен на 33 секции, а центъра на света е пресечната точка на 33-тия паралел с 33-тия меридиан,което съответства на 33-тата степен на масоните. А те се пресичат в Средиземно море, недалеч от Израел. Бога, на който се кланят е Прометей, пампозна статуя на когото е поставена пред Рокфелер център в Манхатън, а самата дума илюминати означава просвещение.

С особено упорство тези хора поставиха тайнствените знаци на масоните в логото на всички отдели на ООН- ЮНЕСКО, УНИЦЕФ, СЗО, Световната банка, МВФ, както и в логото на McDonalds, AOL, Nokia, Alfa Romeo, Chevron, Exxon, Vodafone, Chrysler, BT,Texaco, та дори и в логото на windows-а на Вашия компютър. За илюминати числата 3,7,9,11,13,33 и 39 са много важни. Всяко свое действие те го свързват по някакъв начин с тях. Дори и датата 11.9.2001.

 

Докато в Организацията на обединените нации са загрижени от разходите, които правят за превода на своите документи на официалните четири езика и настояват да остане само английския, всяка Коледа папа Йоан-Павел Втори въпреки влошеното си здраве в продължение на часове сам поздравяваше християните на над 100 езика. Защо? Защото желаеше да подчертае, че всеки човек има право на национално определяне,на свой език и култура. Въпреки каноните той не се отрече от гражданското си име Карол Войтила и едно от първите му посещения след избора му за папа беше в родната Полша. Той най-добре осъзнаваше, че разрушаването на националните традиции на всеки един от нас и откъсването му от родната среда го превръща в дърво без корен. А дървото без корен винаги загива.

По времето на комунистическото управление един наш бивш десидент многократно е преследван, вкарван в затвори и лагери и пребиван в милицията. Когато накрая е принуден да емигрира в Австрия, без никакви документи той попада в ръцете на австрийската полиция. Разбирайки обаче кой е той, австрийските власти му предлагат политическо убежище и гражданство. "Аз съм българин- отговаря той- и не желая чуждо гражданство". "Но в България Вие сте преследван от властите и пребиван многократно в затворите". "Имате погрешна информация- казва десидента- в България не бият". Кого се опита да защити той тогава? Своите мъчители и тирани ли? Или комунистическия строй? Не, той защити името на своята родина.

 

В момента при наличието на демокрация, на многопартийност и пълна свобода на словото и печата, съществуват глобалистични правозащитни организации, които пренебрегвайки независимия български съд използват различни международни организации само за да хулят и злепоставят българските институции и своята държава.

 

Глобализацията доведе много беди на България-почти 2 милиона емигранти, унищожение на националните ни активи, на здравеопазването и образованието. Ежедневно националните медии подлагат народа ни на зомбиране и го превръщат в послушно стадо. Нацията ни се стопява с всеки изминал ден, а земята ни преминава в чужди ръце.

 

Опит за обезличаването ни бе и желанието на някои глобалисти да омаловажат ролята на Ботев, Левски и другите национални герои в нашата история, като дори беше направен опит и Вазовото "Аз съм българче" да се премахне от букварите. И след като не успяха пробваха по-отдалеч- "Епопея назабравените" да стане забравена, а забравените герои от нея наистина да бъдат забравени. Книгоиздаването (включително учебниците) беше обложено с ДДС в размер на 20% при 0% в много други държави. А за хазарта ДДС няма.

 

Глобализацията не представлява свободно движение на хора и капитали, не е интернет и телекомуникации. Няма нормален човек, който да е против тези завоевания на човечеството.Истинската й същност е всеобщото поробване на народите от шепа хора!

 

България ще влезе в ЕС не защото ние желаем това, а защото на световния елит това енеобходимо. И докато ние си правим някакви дребни сметки какви суми ще получим от това членство, то от няколко години елита работи усилено по създаването на световно правителство и конституция. Светът става все по-малък и по-несигурен с всеки настъпващ ден. Германският марксист Карл Кауцки най-добре показва картината на бъдещето: "Световният капитализъм ще превъзмогне своите националистически съревнования и ще създаде един нов ред- на ултраимпериализъм." Всеки човек ще получи номер, който ще отразява националността, района и самоличността му. Номерът ще бъде невидимо татуиран на ръката или челото. Със специални устройства може да се контролира физическото движение на всеки човек в света, по същия начин, както се следят движенията на затворниците. И тази усъвършенствана технология в ръцете на евентуален диктатор превръща целия свят в затвор. Световен затвор. В момента тя усилено се внедрява спрямо хора, обявени за терористи. И е само въпрос на време да бъде приета от ООН като необходима мярка за борба срещу тероризма и средство "гарантиращо нашата сигурност".

Според ДейвидАйк съществуват два вида диктатура- открита (фашизъм и комунизъм) и скрита, маскирана като свобода и демокрация. И понеже хората не въстават срещу това, че са свободни, когато мислят, че са свободни, тази форма е много по-опасна, защото тя манипулира съзнанието на милиони хора по света и ги превръща в послушни роби.

 

В България глобалистите от години са завзели всички лостове за управление на държавата. С глобалната програма на ООН ПРООН са подчинени управленията на 166 държави. Главните проводници на програмата в България са Български форум на бизнес лидерите,Българска международна стопанска асоциация(БИБА) и Националното сдружение на общините.Ако разгледате обаче кои са членовете примерно на Българския форум на бизнеслидерите няма да откриете нито една българска фирма (на първите две дори сайтовете им нямат български превод) . Но се набива на очи странното съвпадение на едни и същи фирми, които участват във всички тези сдружения и които чрез своите представителства в отделните страни контролират света ( GlaxoSmithKline,ШЕЛ, Бритиш петролиум, МакДоналдс, Ксерокс, Roche, Моторола, ПроКредит банк и др. Почетни членове- Петър Стоянов и Симеон Сакс-Кобургонски).Същото е положението и с разните форуми- Световен икономически форум , Финансовия форум, Български икономически форум , Югоизточен европейски икономически форум, Международен бизнес форум на лидерите,Център за икономическо развитие, Кръглата маса и др.

 

Ако разгледате обаче кои са членовете примерно на Българския форум на бизнеслидерите няма да откриете нито една българска фирма (на първите две дори сайтовете им нямат български превод) . Но се набива на очи странното съвпадение на едни и същи фирми, които участват във всички тези сдружения и които чрез своите представителства в отделните страни контролират света ( ,ШЕЛ, Бритиш петролиум, МакДоналдс, Ксерокс, Roche, Моторола, ПроКредит банк и др. Почетни членове- Петър Стоянов и Симеон Сакс-Кобургонски).Същото е положението и с разните форуми- ,,, , и др.А ако разгледате кои са носителите на наградата мисис/мистър икономика през периода на прехода картинката ще стане ясна.За 2006г. приза взе министър Румен Овчаров от името на Министерския съвет.
Други организации, включени в световното господство са различните масонски ложи. От 10 години масонствотосе лигитимира в България и в момента има 18 масонски ложи. Пълен списък на масоните в България може да видите на този форум, както и във форума на СУ "Кл.Охридски". А на снимката вляво наред с останалите масони се вижда и бившия управител на БНБ проф.Тодор Вълчев. Човекът, който изнесе нелегално над 1 млрд. долара и предизвика източването на валутния ни резерв. Интервюто дадено през 1994г. от члена на Римския клуб Тодор Вълчев може да прочетете тук.

Source: http://vhod.awardspace.com/


 

  Кои са Джон Паница и родата му ...    
         
         
и защо толкова години след атентата срещу папата осебено сега когато САЩ ни покровителстват - не е потърсено извинение от тех?
Кой яде от мръсната паница на Джон.
Вместо да потърси съдебна отговорност от човека, който преди 18 години наклепа България, днешната власт го толерира. Дими Паница развращава българската журналистика с подкупите си, наречени "награди".
Тези дни вестници и националните електронни медии съобщиха за поредното раздаване на журналистическите награди "Паница". Сумата от 2000 долара бе раздадена на няколко репортери и коментатори от проправителствени издания за поръчкови материали.
С телешки възторг изданията на наградените послушковци поясниха на публиката в снимки и текстове, как "меценатът на българската журналистика" Димитър- Джон ( Дими) Паница връчва грамоти и долари. Измикярската същност на част от българската журналистика отново изби като леке на гащи. Разбираемо е, че за зле платения журналистически труд в България аборигенската награда от 2000 долара е примамлива сума. Но все пак журналистът има обществена отговорност. Понякога това, зад което той застава, не може да се купи нито с две хиляди, нито с два милиона долара.
Защото е морален принцип.
Защото милиони хора се доверяват на журналиста и той много често е единствената им надежда. Журналистът и медията често са и институция и църква за мачкания от властта гражданин. И когато журналист приеме награда от компрометиран човек или фондация, цялата надежда се срива. Изчезва моралната опора на хората, отдавна загубили вяра в държавници и политици.
Никой не пита кой дава наградите?
Кой е този "филантроп", загрижил се за българската журналистика?
Някой, който се е лутал в нейните коридори, който носи безбройните белези от всекидневните сблъсъци с мерзкото, човешките слабости и пороци, клеветите и интригите?
Дълго ровил се в коша с мръсното бельо? Не, случаят не е такъв. Известно е, че за тази неблагодарна професия обикновено ордени не се получават. Получават се инфаркти и инсулти.
Знае се, че след летците сърдечните удари сполетяват най-често журналистите. Защото работят най-много със сърцето си. Ето че изведнъж се появява благият меценат, който решава да раздава парички, да разделя колегията на правилни и неправилни коментатори и репортери. Димитър- Джон Паница, известен сред приближените си като "Дими".
Кой е този?
Това е човекът, оплюл и опозорил родната си страна преди 18 години. През август 1982 г. в списанието "Риидърс Дайджест", където той е шеф на европейското бюро, излизат дезинформациите на платения човек на ЦРУ Клеър Стърлинг, за "българската следа" в атентата срещу папата пред катедралата "Свети Петър" в Рим. Стърлинг споделя пред журналисти по-късно, че Паница и предложил щедро финансово рамо, за да публикува своите статии срещу България, както и две книги. " Разполагайте с колкото искате време, харчете колкото е необходимо, ходете където искате." казал и Паница тогава. Продължилото три години следствие не доказа българско участие в атентата. Месеци след публикациите на Стърлинг в "Рийдърс Дайджест турският журналист Угур Мумджу, експерт по международен тероризъм публикува факти, които доказват, че Стърлинг лъже за българската връзка и че лъжите й са осигурени от ЦРУ. За тези разкрития Мумджу заплаща със живота си. Пред очите на семейството му бомба, поставена в колата му, го разкъсва.
Името на България обаче и до днес не е изчистено обаче, въпреки по-късните признания на ЦРУ, че "българската следа" е скалъпена от щатските и италианските служби.
Защо не се търси съдебна вина от Паница?
В резултат на платените от Паница лъжи на Стърлинг един невинен българин бива съсипан в италианските затвори. Сергей Антонов днес е пенсионер по болест, с тежки психотравми от процеса, а България е очернена пред целия свят след личната намеса на Джон Паница и публикациите в "Риидърс Дайджест".
Вместо обаче българската прокуратура да се занимае с косвения причинител на смъртта на турския журналист и разсипването на живота на Антонов - Джон Паница, той бива възхваляван като меценат и оставен да корумпира журналистиката ни с подкупи, наричани награди.
Изглежда Агов е бил прав, когато говори за рушвети, давани на български журналисти в амплитудата от 500 до 5000 марки. Горната граница се покрива с наградите "Паница".
В днешните текстове на Наказателния кодекс има достатъчно параграфи, по които може да се търси отговороност, макар и след 18 години на Джон Паница за дейност против страната ни, както и гражданска отговорност за нанесени морални и материални щети на Сергей Антонов, чиновник на Република България.
Фактът, че това не се прави, говори колко държавата ни се грижи за служителите си. Тя просто косвено ги подтиква към корупция и предателство, толерирайки един съмнителен тип като Паница. Предателската фамилия работи срещу България не от вчера Фамилията Паница е стара и много разклонена.
Самият Джон Паница емигрира с чуждестранна помощ през 1948 г. Той е син на Евстати Паница и Мария Ябланска - издънка на богаташка софийска фамилия.
Бившето китайско посолство на бул. "Цар Освободител" се помещаваше във фамилната къща на Яблански, където се е родил днешният раздавач на награди Димитър, наречен по-късно Джон. Това е къщата, заради чиято реституция Джон с настърпвение и хъс работи против родината си. Той натрупва актив пред службите на САЩ през 1952 г. когато заработва за многотиражното списание "Риидърс Дайджест", създадено, за да се разпространява на 16 езика в 100 милиона тираж по летищата и гарите на света като джобното четиво за средния гражданин, което внушава американските ценности, днес - евроатлантически.
През 1956 г. младият Джон прави удар по време на унгарските събития.
За тази и други услуги на службите, Паница е назначен за шеф на европейското бюро на списанието, а през 1985 г става заместник- главен редактор. Последното му издигане е награда за очернянето на родината му по случая "Агджа". Джон е потомък на Георги, когото наричат "паничката", защото си носел собствена купичка, когато се пиело вино от общата бъчва. Гнусял се от съселяни и близки. Това явно се е предало по наследство на Джон. Синовете на Георги натрупват пари във Виена по време на Руско-турската освободителна война.
Докато българските опълченци загиват на Шипка, братя Паница пълнят касите си от военни поръчки. Един от внуците на Георги "Паничката" - Евстати, е прадядо по бащина линия на Джон. А братът на Евстати - Атанас е баща и дядо на двама от най-големите национални предатели в българската история - Коста и Тодор Паница. Коста Паница е осъден на смърт и разстрелян за антидържавен заговор и шпионаж в полза на чужда държава (Русия) през 1890 г. Дотогава той е майор, председател на Софийския военен съд. Обсъжда с руски шпиони възможността за убийството на Стамболов и княз Фердинанд. Стои зад арестуването на министър-председателя на България Петко Каравелов и лично участва в зверски побой над него в Черната джамия.
Точно след този побой Каравелов произнася историческите си думи пред чужди журналисти:"В българските затвори не бият", макар, че едва ходи от ударите на Паница.
Коста Паница е известен и с кощунството с мощите на Раковски. Решил да се прави на революционер, всъщност обикновен бандит, Коста не подбира средствата. През 1885 г. той инспирира обира на богатия българин от Крайова Христо Калъпов.
За транспортиране на ценностите Паница използва ковчега с мощите на Раковски, който по това време бива пренесен в България. Тодор Паница е чичо на Коста. Той също е безскрупулен и подкупен. Включва се в македонските борби и веднага застава в редиците на предателите, платени от Москва и Белград. Живее във Виена охолно с парите на Коминтерна. ВМРО му издава присъда още през 1908 г. за убийството на македонските водачи Борис Сарафов и Иван Гарванов.
Към обвиненията на ВМРО се прибавят много антибългарски дейности на Тодор Паница, включително и шпионаж срещу родината. На 8 май 1925 г. присъдата му е изпълнена от годеницата на Иван Михайлов Менче Кърничева във виенския Бургтеатър.
Джон Паница е достойна издънка на продажници Днешното ВМРО би трябвало да подгони Джон Паница, така както и внука на брата на прадядо му Тодор. Вместо това обаче бившият главен прокурор, македонстващият Иван Татарчев се лекува в САЩ на разноски на Паница. Може би това е отговор на въпроса защо няма преследване срещу националния предател Димитър-Джон Паница от страна на прокуратурата.

Предателят днес е в управата на Американския университет в Благоевград, управлява фондацията "Свободна и демократична България", учредена през 1991 г., раздаваща журналистическите награди. Той е и човекът, цанил Сегела да води политическата пропаганда на СДС през 1990 г., останала в спомените с отблъскващата карта с черепите и метеорологичния девиз "Времето е наше!" - днес просто материал за пародии.
Намесата на Паница във формирането на общественото мнение у нас и корупцията под форма на журналистически награди не са случайни. Те са продължение от една последователна линия на намеса в българската политика и обществен живот, за да бъдат държани те в постоянна криза и разцепление.
За да бъде прокарана разделителна черта между пропагандаторите на чужди за България идеи, на антинационалното мислене и тези, които поддържат позицията за необходимост от трайна национална идентичност в обединената Европа.
Това разделяне става ясно, когато видим състава на журито, което класира лауреатите на наградата "Паница": Богдан Богданов от "Отворено общество", Георги Фотев, също на служба там, световно неизвестни журналисти от правилните медии "Свободна Европа" и "Демокрация" и друг подобен пълнеж. Превръщането на частните награди в институция е вредно. Въпреки тенденциозния и чисто субективен характер на наградите, те биват разттръбявани всяка година от послушните на властта национални медии като нещо определящо за българската журналистика. Това е доста опасна тенденция, защото създава една прослойка от втренчени в доларите, готови на всякакви поръчки журналисти.
Толерирането от страна на държавните институции на подкупите на Паница във вид на награди пък, ражда трайна почва за корупция в колегията. Размиват се разграничителните линии между обективната, имаща за отправна позиция българските национални интереси журналистика и платените доноси срещу България, които минават за "разследвания".
Моралният разврат сред новите випуски на Факултета по журналистика става естествен начин на мислене, стил. Наградите на Съюза на българските журналисти, например, които също се раздават всяка година, биват редовно бойкотирани от БТА, БНТ и БНР, за тях не се говори, или са умишлено принизявани. Така на младите се сочи категорично: "Ето там е истината, при Паница".
И някои от тях наистина ще се подлъжат.
Ще клекнат пред мръсната паница на човека, който предаде родината им.


The 2005 Trilateral Commissio




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. zaw12929 - ". . . Вместо да потърси съд...
20.02.2011 10:29
"...Вместо да потърси съдебна отговорност от човека, който преди 18 години наклепа България, днешната власт го толерира. Дими Паница развращава българската журналистика с подкупите си, наречени "награди". "

ЗАСЛУЖИЛИ СА СИ ГИ- ВЪРВЯТ ПО НЕГОВИТЕ СТЪПКИ
цитирай
Търсене