Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.11.2010 11:52 - Почина Андрей Баташов
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1381 Коментари: 0 Гласове:
0



 Публикувана: Понеделник, 29-ти Ноември 2010, автор(и): 24 часа онлайн; прочитания: 22367; коментари: 28 image

Андрей Баташов

Актьорът Андрей Баташов почина тази сутрин в 9.30 часа във Военномедицинска академия (ВМА), след като всичките органи му отказаха. Това съобщиха за „24 часа" близки на Баташов.

Актьорът бе приет в болница „Токуда" на 6 ноември, а на 22-ри бе преместен във ВМА, където за кратко се подобри, но след това отново се влоши. Баташов бе с полиорганна недостатъчност, част от органите му не функционираха, а вероятността за присаждане на черен дроб вече не съществуваше.

Докторите положиха всички усилия колкото е възможно по-дълго време да поддържат Баташов чрез модерната апаратура. В петък те откриха, че актьорът е носител и на ку-треска. Тя се предава от заразени животни, но има дълъг скрит период. Инфекцията се оказа фатална за актьора, тъй като черният му дроб не работеше.

Андрей Баташов е роден на 10.09.1965 година във Волгоград, Русия. Актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови. Той рицар на Ордена на тамплиерите. Баташов беше и депутат от НДСВ в 40-тото Народно събрание. Той има над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в различни български и чужди кино продукции. Учи е в НАТФИЗ, а след това играе на три театрални сцени: „Иван Вазов", „Сълза и смях" и театър „199". Има титла доцент по актьорско майсторство и режисура, от 2004 година е актьор на свободна практика. Като режисьор е поставял постановките „Ритъм", „360 градуса", "Sexxx" и „Разбираш ли ме правилно". През 2007 г. поставя 500-я юбилеен спектакъл на постановката „Секс, наркотици и рокендрол", която е на сцената повече от 15 години.

Редакция изказва искрените си съболезнование на опечалените!

Бойко Борисов, Георги Първанов и Цецка Цачева изпратиха съболезнователни писма

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователен адрес до близките и роднините на починалия след тежко боледуване актьор Андрей Баташов, съобщават от правителствената информационна служба.

"Скърбя заедно с вас от загубата на един силен и борбен творец. В такива моменти думите губят силата си и, колкото и силни и изпълнени със съпричастност да са те, не са достатъчни, за да изразят цялото преклонение пред човека и актьора Андрей Баташов. С уникалното си присъствие на сцената и на екрана той раздаваше себе си без остатък, а публиката му отвръщаше с цялата си любов и признателност. Той беше от личностите, които успяха да съчетаят артистичната кариера с политиката и да останат на върха, въпреки всичко. Вярвам, че новото поколение актьори, които тепърва изгряват на сцената, ще следват неговия висок пример, защото той е истински образец на всеотдайност и професионализъм", пише в телеграмата до опечалените близки министър-председателят.

Президентът Георги Първанов също изпрати днес съболезнователно писмо до семейството и близките Баташов.

„Напусна ни един творец, посветил живота си на изкуството, един човек отдаден на съзиданието. Но хора като Андрей не си отиват завинаги, защото след себе си оставят трайна диря. Изиграните над 40 роли в киното и на сцените на Народния театър „Иван Вазов", „Сълза и смях", „199" ще напомнят за таланта на големия актьор", пише в писмото президентът Първанов.

В писмото се казва още: "Андрей Баташов беше преподавател в НАТФИЗ, когото студентите обичаха и уважаваха. Той гледаше напред, обичаше да посреща, а не да изпраща, обичаше да живее, а не да говори за живота. В битката за него, без дори да съзнава, той обедини хора с различен обществен статус и убеждения. За съжаление си отиде от този свят в края на месеца, който започна с блестящото му изпълнение в моноспектакъла „Влез в час". Смъртта го отне от сцената, на която той се посвети всецяло".

„Българският държавен глава споделя неизразимата скръб и голямата болка на семейството и близките за тежката и непрежалима загуба".

Съболезнователно писмо изпати и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

„Душите ни са помрачени, защото твърде рано си отиде един от най-талантливите и обаятелни български артисти. Неговите майсторски превъплъщения на сцената го превърнаха в символ на съвременното българско театрално изкуство. Съприкосновението с неговия талант беше истински празник - особено за младото поколение българи", пише в съболезнователния адрес председателят на българския парламент.

"Ще го запомним и с активната му гражданска позиция, която той отстояваше и като депутат в 40-то Народно събрание на Република България", се казва още в съболезнователното писмо.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049030
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци