Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989141
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
17.11.2010 04:41 - Кой свали Чаушеску?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1791 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2010 04:41


 
От стария кореспондентски бележник
image
image
Кой свали Чаушеску
Горан Готев
 

ГРУ, КГБ, ЦРУ и МОСАД са действали заедно за свалянето на румънския "кондукатор",  твърди негов приближен

 

 image   image

Лицата на труповете на Елена и Николае Чаушеску, показани в официалната

 версия на филма за екзекуцията им, не са засегнати от изстрелите

 

 

 

Кой може да е организирал свалянето на Николае Чаушеску? И тогава, и сега мисля, че това беше съвместна операция на СССР, САЩ и Израел - може би първата от този род в историята на техните секретни служби.

За съветското участие се досетих още щом чух състава на сформираното след преврата през декември 1989 г. правителство. За министър на отбраната бе назначен генерал Николае Милитару. За него избягалият в САЩ бивш шеф на румънското разузнаване генерал Йон Пачепа твърди, че е съветски агент, завербуван като курсант във военната академия на СССР. Пачепа разкрива, че конспиративна среща в Букурещ на генерала с негова бивша любовница от Москва - агентката на ГРУ "Олга", била заснета на кинолента от румънското контраразузнаване. На срещата тя му иска новия румънски военен устав и генералът изпълнява поръчката на ГРУ. Чаушеску побеснял, когато му докладвали за предателството, и заповядал да свалят Милитару от поста началник на Букурещкия военен гарнизон. Но го назначили за началник на военното училище - хем да е под контрол, хем да не се дразнят руснаците.

През дните на бунта правеше впечатление големият брой  "съветски туристи" по букурещките улици и площади - предимно млади хора с късо подстригани коси и почти в еднакви цивилни костюми. Каквито е имало и в Чехословакия през паметната 1968-а...

А защо ЦРУ? Заради начина, по който световната общественост бе "информирана" за "злодеянията и геноцида" на режима на Чаушеску, за залелите света измислици, че по време на преврата Секуритате била избила 60 хиляди души (докато официално се съобщаваше за 1100 жертви), за разпространените по цял свят снимки на разстреляни със завързани с бодлива тел ръце и крака. А се оказа, че това са трупове, извадени от моргите на букурещките и тимишоарските болници.

 

И накрая - защо МОСАД? Та Чаушеску бе в превъзходни отношения с Израел! Да, но чак след преврата се разкри, че основната въоръжена съпротива е оказана от палестински бойци, които са се обучавали в румънска военна школа за тероризъм и подривни действия в гората Баняса край Букурещ.

Според главния архитект на Румъния по време на Чаушеску Камил Рогуски съветски, американски и израелски представители на секретните служби са се договорили за отстраняването на диктатора при откриването на изложба на румънска военна техника в покрайнините на Букурещ. На нея те установили и личен контакт с шефа на Секуритате генерал Юлиан Влад и с началника на Генералния щаб на Румънската армия генерал Виктор Станкулеску. В плана за свалянето на Чаушеску влизало и посещението му в Иран, когато от Пето управление на Секуритате го успокоявали, че в Румъния всичко е спокойно. От Секуритате дошла и идеята Чаушеску да бъде посрещнат след кацането му от Техеран с голям митинг, който да прерасне в бунт.

 

След избухването на метежа Чаушеску е могъл да влезе в бункера под сградата на ЦК на РКП и оттам през подземните тунели да достигне и до личната си резиденция, и до Двореца на народа - седалището на румънския парламент. Да, но бункерът се оказал заключен а от охраната му от 30 души нямало и следа. Когато поръчал хеликоптер, на покрива на сградата кацнал най-малкият модел с почти празен резервоар.

 

Арх. Рогуски разпитвал началника на охраната на сградата на ЦК на РКП. Полковникът му обяснил, че неговите хора - 187 души, били въоръжени с по два автомата и с по 10 000 патрона. "За пет минути можехме да прочистим площада и да ни останат муниции за още два площада", обяснил полковникът. Да, но при разразяването на "революцията" техният генерал им заповядал незабавно да предадат оръжието и мунициите си срещу разписка, да облекат цивилни дрехи и да напуснат сградата. Впрочем дори без всякаква охрана сградата на ЦК била практически непревземаема. Ако се задейства, охранителна система изстрелвала сълзотворен или смъртоносен газ срещу всеки нападател. Но кой да я задейства, след като охраната предварително е разпусната? Полковете на специалните войски на Секуритате също са били в състояние да разпръснат всички тълпи, но генерал Юлиан Влад им заповядал да не напускат казармите.

 

Отговарящата 30 години за обслужващия персонал на резиденциите на Чаушеску Сузана Андрейаш разкри, че офицерите от Секуритате нарочно са пуснали тълпите да нахлуят в резиденцията на Чаушеску, за да прикрият грозната истина, че самите офицери предварително са разграбили всички ценности в нея.

Арх. Рогуски свидетелства, че нахлулите в сградата на ЦК открили огън по вече заелите втория й етаж "революционери" - същата история като пред букурещката телевизия. И едните, и другите подкрепят преврата, и едните, и другите стрелят помежду си поради провокативни съобщения по медиите.

 

В Румъния все още не е прожектирана цялата нецензурирана версия на документалния филм за псевдосъдебния процес срещу семейство Чаушеску. Неотдавна войник от специалните части на румънските ВВС - Дорин Карлан, потресе всички с разказа си за екзекуцията. Когато се разбрало, че след разстрела Елена все още дава признаци на живот, му било заповядано да я довърши. И той изстрелял срещу нея цял пълнител от 30 куршума. "Беше ужасно. По цялата ми униформа бяха полепнали парчета от кости и мозък", споделя той. Да, но на известния на широката публика филм лицето на бившата първа дама изглежда непокътнато!

 

Няма отговор на въпроса защо разстреляните на 25 декември 1989 г. са погребани чак на 30 декември. И защо, след като труповете им били докарани на стадион "Генча", изчезнали оттам и чак след 12 часа били открити на хълм близо до друг стадион - на отбора "Стяуа". Участници в събитията твърдят, че труповете са били подменени защото още приживе Елена и Николае Чаушеску били подложени на зверски изтезания, за да ги принудят да разкрият банковите си влогове в чужбина. Адвокатът на дъщеря им Зое Хараламби Войчилас смята, че телата им са или кремирани, или подменени още докато били на стадиона "Генча". Затова съдебните власти са отхвърлили всички молби на Зое за ексхумация.

 

Че вероятно в гробовете им не са тленните останки на разстреляните, личи и от смъртните актове. Те са пълен фашификат - под същите номера са намерени актове на двама починали военнослужещи, а погребаните в гробището "Генча" Николае и Елена изобщо не са вписани в гробищния регистър.

Няма съмнение, че румънските организатори на преврата са взели решение за разстрела по указания на споменатите вече чужди секретни служби. Ето какво отговаря арх. Рогуски на въпроса защо семейство Чаушеску бяха разстреляни след псевдопроцес: "Чаушеску бе убит, за да не разкрие картите, за да не каже какво знае той, който поддържаше най-тесни връзки и с американците, и с руснаците, за да не каже как бе подкрепян от САЩ и как посредничеше между арабите и Израел. Той никога не е вярвал, че ще бъде свален, защото се смяташе, че е в услуга на всички тези сили. И през ум не му минаваше, че ще му се случи нещо подобно... Защо беше убит? Ами за да му се запуши устата. Бих направил сравнение с убийството на Мусолини. И двамата начело на властта, и двамата диктатори. Когато Мусолини бил заловен от партизаните, той непрестанно размахвал една чанта и все повтарял: "Ще видите, че тези документи ще ви разкрият кой съм бил аз!" На втория ден след убийството му Чърчил, който мразел да пътува в чужбина, лично пристигнал в зоната, където е убит Мусолини. Какво е търсел? Търсел е чантата с компрометиращи англичаните и американците документи за връзките на Великобритания и САЩ с Мусолини. Същото стана и у нас. Чаушеску бе убит, за да не каже нищо. Затова бе заявено, че превратаджиите ги било страх да не се намеси армията, да не дойдат тетористите. Какви терористи? Коя армия? С разстрела се прикри всичко, което той знаеше.

 

Не държа на Чаушеску, боже опази! Чаушеску бе диктатор, причини много злини, но направи и много добрини. Сравнете всичко, което беше изградено по негово време, със сегашната безработица, с неграмотността на децата, с окаяното състояние на здравеопазването, с липсата на жилища, с корупцията по върховете на властта. А по времето на Чаушеску бе извършена масивна индустриализация, изградени бяха жилища, монументални сгради, метро... Аз и днес смятам, че Чаушеску бе националист, истински румънец, който допринесе много за издигане жизненото равнище на народа. Преди всичко той бе убеден, че румънският народ може с високо вдигнато чело да върви по европейския път.

 

Сега, когато попитам някой чужденец за Румъния, той учуден ме гледа и не знае дали тя е в Европа или в Азия. В един момент все пак си спомня и възкликва: "А, да, Румъния! Чаушеску! Комънечи!" (Надя Комънечи бе румънска световна шампионка по гимнастика - бел.авт.). Значи техните имена в съзнанието на чужденците наистина олицетворяваха Румъния."

 

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=225&aid=5586



Тагове:   Чаушеску,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. zaw12929 - Грешка. . . гледахме го на живо по ...
17.11.2010 20:58
Грешка... гледахме го на живо по нааааааашата телевизия
цитирай
2. zlatce - Конспироложка алабаланица
18.11.2010 12:28
"съветски, американски и израелски представители на секретните служби са се договорили за отстраняването на диктатора"... Агенти от всички секретни служби по света, съединявайте се!
цитирай
Търсене