Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.11.2010 16:45 - Тотото поквари спорта в България
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
0



 Футболист, пожелал да остане анонимен, описа схеми на уреждане на мачове в предаването на бТВ  „Тази сутрин". „Трябва да си пълен олигофрен, за да не го направиш", твърди той в запис, на който не се вижда лицето му и гласът е променен. Тук публикуваме автентичния текст на записа, като редакторските корекции са само върху пунктуацията на изказа.

„Схемите са няколко. Едната от схемите е „услуга за услуга". Президенти се разбират - „Този сезон на мен ми трябват трите точки от тебе" и в деня на мача идва президентът или изпълнителният директор или треньорът и ти казва: „Момчета, днес трябва да помогнем на тези хора, вие ще си вземете премията като за победа, нищо, че ще паднете. Те ще ни върнат услугата догодина". 

Отбори от долната половина на таблицата изцяло се издържат - и президентите им, и самите отбори, от тото. Влиза президентът и казва: „Момчета, днес трябва да паднете с 4 гола разлика". Ти излизаш и играеш.

В момента ти говоря за схеми, които ги знаят и в които участва целия отбор. Има схеми, ако президент даден иска да вземе мач. Предстои трудно гостуване на гранд, да речем - образно говорим - в Перник. Звъни се по телефона: „Дай ми телефона на най-добрите футболисти в Перник".

Обикновено това е вратарят, капитанът на отбора, най-добрият нападател и най-добрият полузащитник. Свързват се с тези 4-ма човека или с отделен човек - ние сме гилдия, всичко се знае - предлага му се една сума пари, примерно от порядъка на 10, 20, 30, зависи колко много иска този друг отбор да спечели този мач и на каква фаза е първенството. Между 30-40 000 лв. Може 20, може 15 ... За всичките.

Този, въпросният човек, който вече ще направи връзката в отбора с останалите трима-четирима души, които са тартори и лидери в отборите, преценява как да разпредели парите. За точен резултат схемата е по същия начин. Просто президентът вика най-добрите си футболисти, лидерите, другия президент - те са се разбрали вече на ниво президент на двата клуба - привиква и той своите лидери, казва им: „Така и така, вие ще вземете толкова и толкова пари, този мач трябва да паднем.

 Понякога на по-младите футболисти не се казва за такова нещо, за да има някое остро влизане, да има някой жълт картон, да се получи малко като мач, защото иначе става абсолютна порнография, когато целият отбор знае. Но през годините знаете какви хора са били президенти на футболни клубове, имало е направо влизане в съблекалнята на почивката - „А, бе, мушмороци, какво правите вие, вие не знаете ли, че този мач трябва да го загубим с 4 гола, само да не сте паднали с 4 или с 5 гола разлика - образно казано с 4 или 5 гола разлика - ще ви изпотроша краката след мача" и т. н.

Имаше един такъв случай, в момента точно се сещам. Тодор Радомиров се казва футболистът. Той играеше в "Спартак" Варна. Играят "Спартак" Варна и Беласица мач. Всеки знаеше, че този мач трябва да завърши 2:2. Той влиза резерва и точно казва: „Що не ви ... майката аз на вас" - дан - в 89-тата минута той прави 3:2. В съблекалнята са го били.

Това ти го казвам, защото аз се познавам с него лично, съвсем сериозно - в съблекалнята са го били. Техният благодетел тогава - ако не ме лъже паметта, Живко Великов се казва - бой, гонене от отбора, никой отбор не го иска и така. а това момче, между другото, същата година взе награда за феърплей. 
Хората обясниха: Тодор Радомиров взема наградата за феърплей. Защо взема награда за феърплей? Защото е вкарал гол в уреден мач?
 Значи колко е проста самата логика, разбираш ли? И всички му ръкопляскат там, на тази церемония, че Тодор Радомиров е взел наградата за феърплей. Защо е наградата за феърплей?
„Ами той вкара гол за 3:2". Даже мога да ти кажа - от него лично аз знам - в момента, в който си е получил наградата, футболистът, който го е награждавал - не искам да му споменавам името, легенда на българския футбол - му е казал: „Заради тебе загубих 20 000 евро от този мач". С насмешка. И сега се сещам тук за един конкретен случай.

 Мач за купата на България беше в тотото и ние, самите футболисти, вътре в съблекалнята си викаме: „А, бе, значи мачът е в тотото, не сме вземали заплати от 3 месеца, да направим нещо, да изкараме някоя кинта". Защото и ние гледаме семейства, и ние имаме приятелки, и ние искаме да излезем с хубави дрехи, нали така. 
Тотото поквари спорта в България. Ти трябва да си някакъв пълен олигофрен, за да не го направиш."


Източник: http://zonabg.info/Focus.40_42/9358.article/
http://parasol.blog.bg


Тагове:   България,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039783
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци