Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9011901
Постинги: 7763
Коментари: 3333
Гласове: 6218
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
05.11.2010 17:32 - Българите са коренни жители на Балканите
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1097 Коментари: 1 Гласове:
3 Българи, траки, славяни, скити, хуни, пеласги (беласци), са различни имена на един и същ народ!  Древните ни песни “Веда Словена” и древните летописци доказват че, бългрите, а и другите балкански, славянски народи, са коренни жители на Балканите!  

Тезата, че прабългарите са късни пришълци, от някакъв неизяснен и до днес, азиатски произход (тюрки, угрофини, или каквито и да е други), е наложена с измами и насилие, от юдомасоните, и е нагла лъжа.
Всичките данни за траките, показват, че облеклото, езикът, оръжията и инструментите, а и топонимите им са еднакви с нашите. А голяма част от названията на тракийските племена, се покриват с названия на днешните ни етнографски области! И нещо повече: Пра-пра-дедите ни са най-старият цивилизован народ, с най-стара писменост, и са били неоспорим духовен и военен авторитет в продължение на хиляди години, в целия тогавашен свят.                         
             
Какви са фактите?                                  
Ако прочетете историческите трудове на най-подготвения, но покрит със забрава, български историк проф. Ганчо Ценов, нещата в общи линии си идват на място, защото Ценов знае и ползва древните езици – латински и старогръцки. Той чете в оригинал, всичките древни източници, отнасящи се за нашето минало, и разобличава официалния ни историк - Златарски, че умишлено е преиначавал и подминавал написаното от старите летописци, за да угоди на чужди интереси! 

Да, за българите и за област България, тук на Балканите, се споменава многократно, векове преди мнимото образуване на Аспарухова България. Има и древни карти, на които пише - България. Описани са и множество битки и договори с българи, за които пише, че са местен народ, населяващ почти целия Балкански полуостров, и доминиращ между Западната и Източната Римски империи. Древните автори пишат, че българите са живели тук от древни времена, и са участвали и в Троянската война.                                                                                          Тук няма място за цитати и за източници, но всичко това можете да намерите в интернет.                       А хилядите наши древни песни, от предисторическо и предхристипнско време “Веда Словена”, всяка от които съдържа стотици и хиляди стиха, са записвани през 19-ти век, в западните Родопи и източна Македония, от местния учител Гологанов, по настояване на хърватина Стефан Веркович?  Той, след безброй пречки и страдания, успява да отпечата неколкостотин от тези песни, в два тома, в Сърбия и в Русия, под заглавие "Веда Словена". А третият подготвен том с песни останал неиздаден при един български министър, и накрая Веркович си прибрал ръкописите!  Песните веднага предизвикали фурор в научния свят, понеже между тях има по неколко за Орфей и за Александър Македонски!  Но знаенето на миналото ни величие и слава, не е било, и не е в интерес на световните мошеници - юдомасоните.  С подмолното си влияние те започнали мръсна, безпринципна атака срещу Веркович, изкарвайки него и Гологанов, фалшификатори, които си измислили тези песни. А опроверженията на лъжливите обвинения, доказателствата на Гологанови и изпращаните подписки от селата, че песните са автентични и се знаят във всяко село, са игнорирани.                                                                                        
Впрочеем, тези песни никой гений не може да измисли, не само поради огромния им брой и размер, но и поради езика, и съдържанието им. Песните са записани на родипско и македонско наречие, но в тях са запазени в оригиналния им вид, и хиляди свещени строфи от почти неразбираем древен език, който, след по-продължително проучване, се оказва че е със славянски корени!                                                                                                          

Всичките тези лъжи и измами около нас, и преди, и сега, са дело на една и съща, зала, нечестива сила, в чиито планове за завладяване и поробване на света, които случайно (по божия промисъл) излезли на светло в края на 19-ти в., в т.н. “Тайни протоколи на ционските старейшини”, освен всичкото друго зло, пише и следното: 

“Ще заличим от паметта на народите всички спомени за миналите векове, които не са в наш интерес, и ще оставим само онези, които показват грешките на гоевските правителства”!                                                           grigorsimov.blog.bg           Тагове:   жители,


Гласувай:
3
0


Вълнообразно


1. balkan1 - БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
05.08.2011 14:31
В храмовете-гробници от "тракийските" могили има артефакти с орнаменти по тях, които са символи от системата на Българският календар, а в Източната могила край Караново даже има и датировка - котка с рибешка опашка - година Барс в цикъл ВОДА -
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532
цитирай
Търсене