Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.10.2010 02:43 - Педофилията се развихря
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1437 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.10.2010 02:47


           27.10.2010, 13:43 (обновена 27.10.2010, 13:52) Нора Виткова
Коментари (120) image

© мвр, архив news.bg

Педофилията в България се развихря. Този проблем надхвърля границите на страната ни, характерен е за целия Европейски съюз и света като цяло.

Напоследък обществото стана по-търпимо към различните прояви на безнравственост и към педофилията в частност. Това становище изразиха на пресконференция от Граждански форум за защита на децата и семейството и Асоциация „Общество и ценности".

По данни на ООН, около една трета от всички момичета са преживели период на сексуално насилие. Над 750 хиляди педофили постоянно дебнат за жертви в Интернет. Мрежата се превърна в световен пазар на детска порнография, обявиха от неправителствените организации.

Страната ни е на трето място в Европа по сексуална експлоатация. Според данни на неправителствените организации, всяка година жертва на трафик по света стават между 600 и 800 хиляди души, като 50% от тях са непълнолетни и деца.

Броят на малолетните, станали жертва на порнографските мрежи, непрекъснато расте - между 10 и 100 хиляди в световен мащаб, като възрастта на децата, с които се злоупотребява сексуално, непрекъснато пада.

Сайтовете,форумите в Интернет и Facebook са се превърнали в основните средства на педофилите в контакт с малолетни. Достъпът до нови технологии и промяната на начините на производство и потребление затрудняват борбата срещу педофилията.

Според представителите на Гражданския форум за защита на децата и семейството, основни фактори, съдействащи за ръста на сексуалното насилие над децата, са кризата на семейната институция, чувството на безнаказаност от страна на извършителите на подобен род престъпления, бумът на порнографията в Интернет, насърчаването на ранната сексуална активност, натрапването на еднополовото поведение и трафикът на хора с цел сексуална експлоатация.

Според гражданските организации липсва обучение от страна на българските власти, насочено към предотвратяване на незаконния трафик, ранната сексуална активност, последствията от хомосексуалния живот.

Семействата днес се намират в състояние на криза и все повече деца са оставени да се грижат сами за себе си. Родителите са ангажирани и често не знаят какво правят децата им през свободното си време. Това създава предпоставки педофилите да си осигуряват изключително лесен достъп до децата.

Петър Вълков от Граждански форум за защита на децата и семейството цитира случая в Силистра с Мартин Карамихайлов, който си осигурил достъп до млади хора, членувайки в младежкия БЧК в града.

Често действията на педофилите биват разкривани едва след извършване на престъплението. Според гражданския форум, липсата на активно прилагане на закона създава предпоставки подобни действия да се извършват отново и отново.

Специалистите обявиха, че 100 000 уеб сайта съдържат нелегална детска порнография. 90% от децата у нас между 8 и 16 години вече са гледали порнография в Интернет. Най-голямата група потребители на порнография са младежите между 12 и 17 години.

Според представителите на неправителствените организации, почти всяка телевизионна реклама съдържа сексуален подтекст и дори изкуството и културата насърчават ранната сексуална активност. Достъпът до порнография на улиците е неконтролиран, както и печатът и разпространението на реклами и списания с еротично съдържание.

Според психолози агресивните гей паради и прожектирането на филми, насърчаващи педофилията са немалка част от проблема. Един от примерите, които посочиха, е филмът „Съзряването на Максимо Оливерос", прожектиран по време на гей фестивала в София през декември 2009г.

Хомосексуалистите в глобален мащаб са едва от 1 до 3% от населението, но те извършват около 33% от всички сексуални престъпления срещу деца, категорични са от неправителствените организации.

В същото време според тях правителството, под натиска на агресивното гей лоби, се опитва да приеме закони, определящи като „слово на омраза" дори изнасянето на подобни статистики.

http://news.bg/

  Съдебен заседател арестуван за педофилия  

Съдебен заседател беше арестуван за педофилия. 29-годишният Петър Георгиев е участвал в гледането на ключовото дело срещу Златко Баретата в Софийския градски съд.

Задържаният е бил част от международна педофилска група. Тя разпространявала в интернет филми със сексуални извращения и сексуален садизъм с деца от 4 до 8 години. При операцията са задържани още четирима българи.

Арестът на съдебния заседател поставя под въпрос хода на делото срещу Златомир Иванов - Баретата, защото може да се наложи да започне отначало.

Разплитането на поредната педофилска група започва след сигнал на Интерпол - Висбаден до българските антимафиоти. Немците засичат разпространение на педофилска порнография от български Ай Пи адреси.

Опитни криминалисти са потресени от сцените, които са видели в огромна част от филмите. Антимафиотите влизат на адрес, където собственикът обяснява, че е съдебен заседател и моли да не го задържат, защото днес имал заседание по знаково дело.

В компютъра му обаче намират филми със сексуални извращения и дори сексуален садизъм върху деца между 4 и 8-годишна възраст. Видеоматериали със същото гнусно съдържание, антимафиотите откриват и на другите 4 адреса.

Задържаният съдебен заседател е 29-годишният Петър Георгиев. Той участва в съдебния състав, който гледа делото срещу Златко Баретата. Днес процесът беше отложен заради ареста.

Георгиев е избран от общото събрание на Софийския апелативен съд за съдебен заседател на 9 юли 2007 година, мандатът му е пет години. "По света и у нас" научи, че е получил средното си образование в чужбина.

Автор: Иво Никодимов



bnt.bg
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. liliyanaandreeva - ТОВА Е " ЛЕЧЕБНА ПРОЦЕДУРА " НА ДОКТРИНЕРНИТЕ СЕКТИ...
29.10.2010 09:07
А ЗА СЪЩЕСТВА, ЗА КОИТО УБИЙСТВОТО Е ОПРАВДАНО, "КУРШУМИ НЯМА ОТКРИТИ"
САМО дЖОРДЖ ОРУЕЛ КАЗА, ЧЕ НЯМА ОПРАВДАНИ УБИЙСТВА, НО ТОЙ ВЕЧЕ Е В ИЗОЛАЦИЯ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036887
Постинги: 7893
Коментари: 3518
Гласове: 6340
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци