Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.10.2010 01:05 - За пореден път, България остави българските роми на Доган, ДПС и юдео - френско - фашизоидната ксенофобия !...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.10.2010 04:45


  Доган се обяви в защита на ромите   image 12:17  |  13 октомври 2010 | Политика Виж 1 снимка image Документът е подписан от лидера на партията Ахмед Доган
Сн.: БГНЕС ДПС са внесли в деловодството на парламента проект за декларация срещу изселването на роми от Франция.

 

Документът е подписан от лидера на партията Ахмед Доган, който системно отсъства от Народното събрание, както и от още 23 депутати на движението, съобщи Дарик радио.

В документа са предлага Народното събрание да декларира, че не приема насилствени форми за ограничаване на свободата на придвижване и избор на местожителство в пределите на Европейския съюз.

Според вносителите, реакцията на кабинета на Бойко Борисов е закъсняла и призовават за хуманно решение на проблема и за защити правата на българските граждани. С проекта за декларацията се настоява българското правителство да приеме позиция, която да отразява европейския политически ангажимент за насърчаване на приобщаването на ромите.

"Осъзнаваме, че проблемите на ромите са и безспорен вътрешнодържавен въпрос, непосредствено свързан с интегритета на етносите в обществото и в този смисъл той е меродавен за голяма част от европейските страни, включително и за Република България", се посочва в проекта на ДПС.

През 2009 г. Франция е депортирала общо 9800 роми от Румъния и България. От началото на август досега френските власти изпратиха в България още десетки роми.     Франция налага нови мерки срещу ромите   image 20:49  |  12 октомври 2010 | По света Виж 1 снимка image Президентът Саркози настояваше за новия строг закон
Сн.: EPA/БГНЕС Френският парламент прие на първо четене проектозакон за имиграцията, който съдържа исканото от президента Никола Саркози разширяване на поводите за отнемане на гражданството.

 

Освен това законът предвижда мерки, които улесняват експулсирането на чужденци и са негласно насочени срещу ромите, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

Текстът бе приет с 294 на 239 гласа. Той бе изготвен след засилването на правоохранителни мерки, наредено от Саркози след безредици в Гренобъл (Френски Алпи) и прояви на насилие в централна Франция.

Най-емблематичната и оспорвана мярка касае отнемането на френско гражданство. Досега то бе запазено за терористични прояви, но вече се предвижда да важи и за французи, които са натурализирани от по-малко от 10 години и осъдени за убийството на служители на полицията, жандармерията и противопожарната служба.
Министърът на имиграцията Ерик Бесон заяви, че това е "мярка със силна символична стойност", а лявата опозиция коментира, че мярката е цинична и цели да привлече гласовете на крайната десница.

Други мерки, които са критикувани от опозицията са негласно насочени срещу ромите, например улеснената процедура по експулсиране на чужденци, включително европейски граждани, за многократни кражби, агресивна просия или незаконно обитаване на държавен или частен имот.

Това лято разрушаванията на незаконни лагери и експулсиранията на роми в Румъния предизвикаха критики към Франция в цял свят. Преди две седмици пък ЕК реши да открие срещу страната наказателна процедура заради неприлагане на евродирективата за свободно движение в ЕС, а не за дискриминация на ромите, както първоначално възнамеряваше. Франция може да избегне санкциите, ако до 15 октомври включи съответния текст в националното си законодателство.    dnes.dir.bg


Тагове:   ДПС,   път,   Доган,   ксенофобия,   оставихме,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049427
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци