Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988709
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
10.10.2010 00:58 - Цачева "нямала право" да прекъсне Волен Сидеров
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1238 Коментари: 2 Гласове:
0



    Политика image

Цачева нямала право да прекъсне Волен Сидеров 08.10.2010 14:49 132 Председателката на НС се оправдава, че била подведена от "Атака"

От: Евстати Генов

Изпрати E-mail

image

Снимка: БГНЕС

 


Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че не е имала право да прекъсне изказването на лидера на „Атака” Волен Сидеров, в което той нарече турския президент Реджеп Тайп Ердоган „фанатик”, а народът на южната ни съседка – „турски изроди”.

„Когато се правят изявления от името на парламентарна група, по нашия правилник аз имам конкретно разписани правомощия – когато се правят обиди и хули срещу Народното събрание и държавния глава.

Още по темата Червените събират подписи за махането на Цецка Цачева Недопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди"

Много внимателно направих справка с правилника. Докато вървя изказването на г-н Сидеров, аз търсих основание еднолично да реагирам”, разказа своята версия Цачева.

Председателят на парламента препрати въпроса дали депутатите могат да обиждат чуждите държавни глави към самите тях.

Иначе от групата на „Атака” били подвели Цецка Цачева. Те й обяснили, че внасят проектор в залата, за да го използват за допълнителна аргументация по време на дебата на вота на недоверие.

Впоследствие се оказа, че Волен Сидеров иска на него да се излъчат фотографии от геноцида върху тракийските българи – нещо, което Цачева не допусна.

Що се отнася до оставката, която от БСП й поискаха, Цачева коментира, че това са нормални действия на опозицията, на които те имат право.

„С интерес ще проследя развитието на подписката и дебатите в пленарната зала”, каза с усмивка тя.

www.dnes.bg

 

 

  Политика image

Недопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди" 06.10.2010 12:48 882 Къде си, приятелю Божидаре? – запита лидерът на Атака

От: Евстати Генов

Изпрати E-mail

image

Снимка: БГНЕС

 



































Къде си, приятелю Божидаре? В Бургас бяхме мажоритарни кандидати и казахме на хората, че ще искаме това, което Турция дължи на България, да бъде изплатено. Ти си потомък на българите, които са били избивани от турските изроди. 

Това заяви председателят на Атака Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие, заради които имаше пряко излъчване от НС по националната телевизия.

По време на изказването си Сидеров дори започна да блъска по парламентарната трибуна.

Изненадващо председателят на парламента Цецка Цачева не прекъсна радикалното изказване на националиста.

Депутатите от Атака носеха черни фланелки с надпис "Не на Турция в ЕС" в парламентарната зала.

Този геноцид няма да бъде забравен. Тук се заклевам в това, че този геноцид няма никога да бъде забравен, и ще се боря за него, каза лидерът на Атака.

Нямаме право да затваряме тази страница, докато Ердоган не дойде и не се извини на България за геноцида, който е прилаган спрямо българите. Те са ваши избиратели, дами и господа от ГЕРБ. Не ги пренебрегвайте, защото ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт. Господин министър-председател – към вас се обръщам, коригирайте тази грешка. Искам да ви пусна документи за геноцида – да видите трупове на деца и жени, които са избивани от дядовците на ердогановците, обяви Сидеров. 

Националистът твърди, че посещението на Ердоган у нас било „нелегално, необявено предварително и неогласено“. 

Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка. От името на партия Атака и 600 хиляди българи искам да заявя, че партия Атака никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не го подкрепя и няма да го подкрепи, обяви Сидеров.

Смятам за груба грешка изявленията, които бяха дадени на пресконференцията. Няма право нито министър-председателят, нито едно правителство да говори от името на България, когато става дума за този въпрос. Аз знам, че в политиката се правят компромиси – не съм фанатик и сектант. Но има въпроси, по които компромиси не се правят. По които не можеш да се пречупиш в поклон, заяви лидерът на Атака.

Драги управляващи, грешите, когато смятате, че Турция идва тук с приятелски намерения. Грешка е да се правят компромиси по отношение на Анкара. Другата грешка, която направи впечатление, беше, че въпросът с тракийските имоти бил решен, обърна се към ГЕРБ Сидеров.

Срам и позор за историците, които сега мълчат. 10 милиарда дължи Турция за имотите, нивите и къщите, които са заграбили през 1913-а година. Господин Дянков, къде сте? Ето къде са ви парите за здравеопазване. Искайте си ги. Тази грешка е голям, червен сигнал. Обръщам се ясно към правителството – игри с Турция не трябва да се правят, докато тази държава не влезе в релсите на демокрацията. Не всичко в света е газ, петрол, мангизи и прочее. Има и душа, завърши лидерът на Атака.

ДПС: Поредното политическо изстъпление на Сидеров

През последните 20 години в българския парламент не са изричани толкова директни обиди към премиер на друга държава. Тази забележка към националиста от „Атака” отправи депутата от ДПС Лютви Местан. 

По думите му това е „политическо изстъпление”, а останалите партии трябва да се разграничат от него.

Веднага след него думата взе независимият народен представител Тодор Великов, който направи забележка на Цецка Цачева по начина на водене. 

Депутатът припомни, че нерядко от залата са гонени депутати от РЗС. Нищо подобно не се случило сега, когато Волен Сидеров превърнал „парламента в цирк“. 

„Аз не съм нито циркаджия, нито луд човек, за да правя подобни изказвания. Нека да не превръщаме народното събрание в цирк, вземете отношение по тези  въпроси”, обърна се Великов към Цачева.

И Станишев реагира

Сергей Станишев пък припомни протеста срещу ГМО, който организираха представители на неправителствени организации: „Тогава те облякоха фланелки с надписи срещу генномодифицираните храни и се изправиха на балкона в залата. Бяха изгонени веднага от квесторите“.

„Когато народни представители се държат като циркаджии и правят изявления, обидни към други държави, не правите нищо”, коментира Станишев.

Според лидера на БСП тайната цел на демонстрацията на „Атака” е да не се чуе нищо от дискусията за здравеопазването. 

Той обвини управляващите, че съзнателно „смачкват парламента” и затова рейтингът ми бил толкова нисък. 

Станишев поиска отлагане на дебата и насрочването му за утре.

Цецка Цачева не взе отношение по упреците, но подложи на гласуване искането на левицата. То беше отхвърлено категорично.

 
 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - луд умора няма
10.10.2010 01:03
поредния Цирк на този циркаджия Волен Де-бил Бо-лен
Чеку и паси ги изкушка. Велика албания му е по сърце, пък на Турция се мръщи. Луд умора няма
цитирай
2. анонимен - Sigurno Kapka
10.10.2010 01:04
go e inscenirala
цитирай
Търсене