Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.10.2010 15:51 - Покрайнините на Плевен превърнати в сметище
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
0



Покрайнините на Плевен превърнати в сметище

 

Петя КОЛЕВА

Покрайнините на Плевен са превърнати в сметище. Особено тежко е състоянието в крайните райони на ж. к. "Дружба". Там тревата е до кръста, а почти навсякъде междублоковите пространства са осеяни с боклуци. Контейнерите преливат, между тях се разхождат бездомни кучета. "Тук е ужас, особено рано сутрин и вечер, хората не смеят да се движат между блоковете. Тъмница, мръсотия, кучета. Аз изпращам жена ми на работа малко след 5,30 ч. и ходя с пръчка, за да ги разгонвам. Викат, че не хапят, ама знам ли ги - все пак са животни", разказва 52-годишният Васил Крумов, жител на блок 412 в квартала. Според него крайните части на "Дружба" са оставени на произвола на съдбата и никой не се грижи за тях. "Опитах се да събера хора от блока, обаче от шест входа се отзоваха 5-има души. Окосихме лятото тук-там треволяка, но пак избуя", споделя човекът. И твърди, че зимата ситуацията с боклуците става наистина тревожна. Тук като натрупа камионите не могат да влязат, не че не искат, споделя Васил Крумов. Категоричен е, че по-голямата част от проблемите в крайните квартали могат да се решат. "Ако всеки си чисти пред блока така, както вкъщи, нещата може и да се пооправят. Но съм виждал какво ли не, включително и да се хвърлят найлонови торбички с боклуци направо от терасите и прозорците. Така че каквото ние си направим, никой не може да ни го стори", заключава човекът. Заради бездомните кучета през август е имало и нашествие на бълхи, твърдят хората. Купихме промишлени количества препарати, щяхме да се задушим, обаче щом влезем във входа, и бълхите ни наскачат, казват обитатели на блок в "Дружба".

Други пък признават, че от години не са влизали в мазетата си заради плъховете, които са се настанили там. "Миналата година в мазето ми намерих нещо като легло от парцали, явно се беше настанил някакъв клошар. Нито го видях, нито го чух, но вероятно е прекарал няколко нощи тук", казва Венета Стоилова. Тя също е на мнение, че крайните квартали са в безобразно състояние. Около блока й тревата не е толкова висока, защото лятото хората събрали пари, купили препарат и пръскачки и наръсили. "Тревата пожълтя и опада, така че поне от тоя буренак се отървахме", заяви Стоилова. Тя и нейните съседи са на мнение, че грижата за крайните части на "Дружба" не е само на хората, които обитават блоковете.

Според жителите на района кметството би трябвало да обърне по-сериозно внимание на състоянието и инфраструктурата тук. "Все пак и ние живеем в Плевен. Градът не е само центъра. И ние плащаме данъци, но явно сме оставени сами на себе си", заключават хората. И признават, че в днешно време е все по-трудно да накарат съседите си да направят нещо заедно за или около мястото, където живеят.

Материалът е от новия брой на BG Север. 

 


Тагове:   Плевен,   сметище,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050403
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци