Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991314
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
28.09.2010 17:17 - Ние мразим най-добре
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0



Заразата да ненавиждаш ще поквари и днешните първолаци   image Мартин Карбовски

Бедата е някъде там на дъното. На повърхността наистина е Цветница - мили деца носят на учителите си букети. После се случва нещо - някъде към пети клас същите деца вече не са същите. Вие не знаете какво правят те. Те "хейтват". Привнесеният глагол на български идва от "hate" - мразя.
Хейтването е сериозно занимание през вторите и третите седем години на децата. По-страшното е, че то продължава като манталитет през целия живот на нашенеца. Когато са пред министър и пред камера, българите живеят един живот. Вторият им живот е на две виртуални места - за по-старите това място е ракията, а за по-младите е интернет.
Никой не мрази по-добре от нас.
Никой не мрази по добре, когато пие ракия и когато пише в мрежата.
Ракията и мрежата са перфектно анонимни
Темите за мразене са много, но можем да ги групираме в общо три такива. Първата е циганската, втората и третата са гейовете (сексът на другите) и последната е "известните". Ето какво пише за циганите във форума на един наш скъп университет:

Shantafelka: Не обичам циганите, никога няма и да ги обичам. Изпитвам отвращение, когато се кача в градския транспорт и той е пълен с цигани, също така когато на спирката има повече цигани, отколкото българи, както и по улиците. Израсла съм в такъв квартал, в който е по-вероятно да чуеш вече циганска реч, отколкото българска. Нагледала съм се на своеволията на тези "хора". Никога не бих изпитвала добронамерени чувства към тях (дори и да са учещи и т.н., това не променя тяхното потекло). Който както иска да го разбира това Предразсъдък или не, циганинът си е циганин!!!

Това се случва тук и във Фейсбук. Опитът на социалната мрежа да бъде място за комуникация, за мило и добро, дори патетично отношение е далеч от успеха си на български. Фейсбук днес предлага среща на анонимните извратеняци - адресът е на позната улица с номер. Това е резултат от анонимността, в която раснеше интернет у нас. Потиснати анонимци - те могат да кажат много за нас. Но най-зловещи са хората в мрежата по отношение на секса за другите. Без ирония, без намигване. Отвращението е някъде там - където гей е сериозно проклятие и обида. Ето ви думи от форум от Софийски университет по темата за обратните. Избрали сме цензурни моменти.

ve4enstudent:
Вчера преживях тежък шок! Видях двойка лесбийки на улицата. Едната (явно "мъжът") беше облечена точно като мен: панталон (изгладен на ръб), кожен колан и мъжка риза. Не носеше дамска чанта, а GSM-ът й беше в кожен калъф на колана (както мъжете го носят). Беше облечена в строги цветове - черно и бяло. Другата девойка пак беше облечена така, с тази разлика, че ризата (мъжката й риза) беше изкарана отгоре, над колана. Досега не бях виждал жени, облечени по такъв начин. Все едно аз да тръгна с рокля по улицата. Това бяха лесбийски травестити! Ужас! Подчовеци! Ееех, а по Тошово време (което вие не помните) имаше звено в МВР, наречено Нравствена милиция. Тогава Елза Парини и тия двете, дето ги видях вчера, такъв хубав бой щяха да изядат в районното и после - два месеца в тухларна, да им дойде акъла!  

Boromir: Не точно подчовеци - подчовеците са от друга раса. Обидно е да наречеш педераст подчовек. Но възприемането на педерастите като душевно/умствено болни е обосновано. Тъй че за мен те са това - душевно болни.

Душевно болни по темата гей е най-нежното сравнение. Всяко неразбираемо нещо на български в мрежата се превежда като педерастко. Политиците са педерасти по презумпция. Най-големите такива обаче са "известните". Известен вече е вина.
Всъщност каква ти вина, това направо е присъда. И това не е просто битка на анонимността и изявеността. Това е обикновена свинщина, възпитана от това, че официалността е лъскава, но реалността сме ние и сме леко обидени и потни. Ето какво пише примерно за водещия Милен Цветков във форума.

Писнало ми е от милен. милен е проз и тъп див селянин, взел се вече за софиянец.
Почна да се взима на сериозно, но като го гледа човек и селският му манталитет на клюкарка лъсва веднага. С тези прекъсвания на зрителите, с това надвикване и с това показване "вижте ме аз съм най-умният", добре правят понякога, като го псуват.

Така върви комуникацията отдолу. Същинската комуникация е онова, което наистина мислят тези хора. Те са изключителни лицемери, когато комуникират "отгоре". Ако някой иска да ги разбере и промени, трябва да слезе там - не на тяхното ниво, но на тяхно място. Сигурно е нормално да има процеп между официален живот и един цветен 15 септември и онова, което е в мрежата. Но у нас процепът е пропаст, в която пропада опитът за обществено говорене. Това е и краят на комуникацията - преводачите от единия на другия език ги смятат за приносители на лошата вест. А нещо не е наред.

reader.blog.bg

Бележка на автора на блога:

По - всичко личи, че явно наблюденията и случаите които описва Карбовски, са изцяло от София и касаят нея...
Да се надяваме, че картината още не е такава в цялата страна.



Тагове:   мразим,   Ние,   най-добре,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене