Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10030630
Постинги: 7885
Коментари: 3500
Гласове: 6337
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
25.09.2010 01:18 - ООН: Израел е виновен, нека отговаря
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1388 Коментари: 2 Гласове:
0



ООН: Израел е виновен, нека отговаря 23.09.2010 10:02 Разследващата мисия на Съвета по правата на човека определя като тежко посегателство върху човешките права и недопустима жестокост акцията срещу кораба "Мавви Мармара" image Израел показа видео и снимкови материали, на които се вижда как войниците му са нападани с пръти и бити Тежко посегателство върху човешките права и недопустимо използване на жестокост.

Така разследващата мисия на Съвета на ООН по правата на човека определя акцията на израелските военноморски сили срещу кораба "Мави Мармара" от хуманитарната флотилия за Газа в края на май.

Според огласен днес доклад поведението на израелските войници спрямо пътниците представлява тежко нарушение на правата на човека и на международното хуманитарно право.

Израел не само е действал несъразмерно на обстоятелствата, но е прибягнал до излишна и неприемлива жестокост, посочват експертите в преценката си.

Има ясни доказателства, които позволяват срещу Израел да се предприемат съдебни действия за предумишлено убийство, мъчения и нехуманно отношение, умишлено причиняване на страдания и тежки наранявания, заключават те.

Тъй като са били маскирани, извършителите на най-тежките престъпления могат да бъдат идентифицирани единствено със съдействието на израелските власти. още по темата image Израел заплаши да се оттегли от разследването на ООН image 73 | image1208 Две израелски комисии ще разследват случая с нападнатите кораби image 9 | image554 Николай Младенов: Израел е прав, Турция леко преиграва image 123 | image7634

От комисията настояват правителството в Ерусалим да сътрудничи за установяване самоличността на виновните и те да бъдат съдени.

Експертите са потвърдили и че израелската морската блокада на палестинските територии е незаконна заради хуманитарната криза там.

В отговор израелското външно министерство заяви, че подходът на Съвета по правата на човека е пристрастен, политически мотивиран и краен.

Израел за пореден път отбеляза, че спазва международните закони и че войниците му са действали при самоотбрана.

На 2 юни Съветът гласува резолюция за създаването на независима международна мисия със задача да проучи атаките на израелските сили срещу хуманитарния конвой от кораби на 31 май.

При спускането на израелски командоси на кораба "Мави Мармара" се стигна до въоръжен сблъсък, в който бяха убити деветима турски пътници.

Инцидентът предизвикаха вълна от възмущение по цял свят и доведе до крайно изостряне на отношенията между Израел и Турция.

Вътрешната военна комисия, натоварена със задачата да разследва случая по-рано, достигна до извода, че израелското военно командване е допуснало сериозни грешки при организирането и провеждането на операцията.

www.vesti.bg



Тагове:   нека,   оон,   отговаря,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. didslpole - Концентрационни лагери
25.09.2010 10:59
Палестинците са натикани в концентрационни лагери. Защо не разследват и това.
Каво ще кажете ако, гърците или турците ви натикат в гета, защото някога са имали тук държава.Едните Византия, а другите Османската империя. Да не говорим, че евреите са нашественици дошли от Египет, а религията им е била специално създадена за да оправдае това нашествие. Тоест тя е фашиска по произход, защото твърди ча са богоизбран народ и сам бог им е отредил обетованата земя за тях. Чистопробна промивка на мозъците. А Хитлер не говореше ли същото и не смяташе ли славяните за тор, не измислили идеология оправдаваща престъпленията и заграбването на чужди земи. За мен решението е да се закрие тази държава като гражданите й се компенсират солидно от арабските шейхове и да се изселят в САЩ, а които останат да живеят в Палестинската държава, която да гарантира равенство пред закона независимо от етност и вероизповедание, светска държавност. А не е ли днес Израел теократична държава?
цитирай
2. samvoin - Палестинците са натикани в конц...
25.09.2010 14:21
didslpole написа:
Палестинците са натикани в концентрационни лагери. Защо не разследват и това.
Каво ще кажете ако, гърците или турците ви натикат в гета, защото някога са имали тук държава.Едните Византия, а другите Османската империя. Да не говорим, че евреите са нашественици дошли от Египет, а религията им е била специално създадена за да оправдае това нашествие. Тоест тя е фашиска по произход, защото твърди ча са богоизбран народ и сам бог им е отредил обетованата земя за тях. Чистопробна промивка на мозъците.
Ми и аз тва питам де....
цитирай
Търсене