Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988589
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
21.09.2010 02:56 - Само революция ще спаси САЩ от крах
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1305 Коментари: 2 Гласове:
1



Само революция щяла да спаси САЩ от крах автор(и): Трудimage Виж галерия 1 2 »

ВАШИНГТОН - “САЩ трябва да преживеят нова революция, ако не искат да се окажат скоро на сметището на историята. Американците нямат по-големи врагове от хищните корпорации на “Уолстрийт” и “проститутките” им на Капитолия и в Белия дом.”

Това написа в понеделник в сайта infowars.com икономическото светило Пол Робъртс, смятан за баща на т.нар. Рейгъномика. Това е политика, наложена от президента (1981-1989 г.) Роналд Рейгън, основаваща се на намаляване на държавните разходи, ставките на подоходния и корпоративния данък и държавната регулация, както и на намаляване на инфлацията чрез контрол на парите в обръщение.

Край на хегемонията

Според Робъртс (71 г.), за да се предотврати крахът на САЩ, трябва Вашингтон да се откаже от опитите да установи световна хегемония и незабавно да прекрати всички войни, които води. Те носели изгода само на военнопромишления комплекс и на Израел “с опитите му за териториална експанзия”.

Това ще намали американския бюджетен дефицит със стотици милиарди долара годишно. Още толкова могат да се орежат от военния бюджет, който понастоящем надвишава сбора от бюджетите на всички сериозни военни сили по света, аргументира се Робъртс.

Той смята, че единственият начин американската икономика наистина да се съживи след рецесията е да се върнат работните места, изнесени в чужбина от алчните корпорации. Това връщане можело да стане с допълнителен данък върху произведените зад граница продукти на US компаниите. Така щял да се елиминира ефектът от евтината, но чужда работна ръка.

Хиперинфлация и бунтове

Иначе икономическият гуру предрича истински катаклизъм - доларът да загуби статута си на резервна световна валута, скок на цените в САЩ заради зависимостта от вноса, недостиг на комуникации и транспорт, хиперинфлация, паника и накрая бунтове и мародерство.

И Рей Бредбъри иска народна власт

Легендарният писател фантаст Рей Бредбъри също призова за революция в САЩ, за да се намали намесата на държавата в живота на хората. “Трябва всички да си спомнят, че управлението трябва да бъде от народа и за народа”, каза авторът на “Марсиански хроники” и “451 градуса по Фаренхайт”. Той даде интервю за в. “Лос Анджелис таймс” по повод предстоящия му в неделя 90-и рожден ден.

Китай купува книжа в евро image image image
Вторник, 17 Август 2010 10:43

 

imageКитай, който разполага с най-големите валутни резерви в света (2.45 трлн. долара), отдава в последно време предпочитание на активи в евро и йени пред доларови ценни книжа. Това разказа бившият консултант на Народната банка на КНР Юй Юндин в интервю за Bloomberg, цитиран от Финмаркет.

По думите на експерта, властите на Китай купуват активно европейски ДЦК.

По-рано от Министерството на финансите на Япония информираха, че покупките на Китай в първото полугодие на 2010 г. на японски ДЦК надвишават с 1.73 млрд. йени (20 млрд. долара) продадените, което е най- сериозният ръст за последните пет години.

„Диверсификацията трябва да е основен принцип" в управлението на резервите, заяви Юй Юндин в интервюто. Китай не е продавал в последните месеци европейска валута и облигации, но продължи да купува тези активи, добави той.

Аналитици смятат, че заетата от Китай позиция може да усложни възстановяването в стойността на долара, който се обезцени с 10% от пика си тази година през юни.

Централните банки на други азиатски държави, включително на Южна Корея, Малайзия и Индия, свиват постепенно доларовите си инвестиции и се насочват към еврото. Близо 60% от валутните резерви в света са съсредоточени в страните от Азия.



                                                   Коментарът на Подводни

В този свят където новините и събитията се сменят със шеметна бързина, все пак има и добри новини. След като без да се крият, световната олигархия открито заявява своите намерения, все повече хора открито и без страх призовават самозабравилите се олигарси да бъдат тикнати в лудницата. Именно там им е мястото - в лудницата, не в затвора. А, че са тотално кретенясали, няма спор. Преди ден, два, Захари (Захариада) побликува пост в който Бил Гийтс говори неща които едва ли са присъщи на човек със здрав разум. Забележете една от "задачите" които си е поставил психо-милиардерът е, намаляване на въгледвуокисът на 0% до 2050г. Да се чудиш да се смееш, или да плачеш. Всъщност, глупоста и простотията ходи само по хората.
Хубавото в тази ситуация че в САЩ все още се намират и мислещи хора. Но пък за тях са приготвени концлагери. Икономическата безисходица обхванала САЩ и Западна Европа, със всеки изминат ден ни приближава до новият световен въоръжен конфликт.  Изкупителната жертва е Иран. Основният виновник за това безумие - САЩ, по някакъв начин трябва да бъдат озаптени. Трудно би било да се разчита това да стане само от вътре, Би могло да се помогне и от вън. Изглежда до същият извод са стигнали и ръководителите на Китай. Въпреки, че може да се намери и друго обяснение на действията на К.Н.Б., въобще не бива да буди подозрение, че оттеглянето на Китай от долара ще затрудни допълнително и без това сакатата "икономика" на САЩ. А примерът на Китай ще бъде и е последван от много други страни. Все пак китайците мислят преди всичко за своето спасение, въпреки, че помеждудругото ще помогнат и на останалият свят. Тези действия на Китай представляват огромна опасност за "световната доминация" на корпорация САЩ. Именно тази опасност е в основата на редица странни събития на последък - ускоряването на довършителните работи по "Ноевият ковчег"- банката за семена в Норвегия, призивите за нападение на Израел над Иран, засилването на дейноста на ХААРП и други подобни.  САЩ твърдо са решили, че ако пропадат да завлекът и целият свят със себе си. Дали ще успеят? Едва ли. Защото светът е срещу тях. 

podvodni.blog.bg



Тагове:   революция,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. didslpole - Подводничарски простотии
21.09.2010 11:34
Дългът на САЩ възлиза на целогодишният му брутен вътрешен продукт и около а дефицита годишно от около 10%. Това по памет. На кого са длъжници обаче.
Това е по интересното. Те са длъжници на Развиващите се икономики и международни финансови играчи като Сорос. Когато някой губи друг печели.
Да ама не. Световната икономика отдавна е обвързан и сривът на американската ще повлече всички останали. Ако американците и европейците закъсат и не купуват китайски стоки, ще клекне и тази тоталитарна икономика. Истината е , чее необходима нова световна валута и много е вероятно американците да се опитат да я наложат изнудвайки света със сила, така че да намалят загубите от излизането на долара от играта. Би било добре ако на свата има само едни пари, но при условие че има световна централна банка, която се контролира не от финансовата олигархия, а от промишленият капитал и правителствата. Финансовата олигархия е като кърлеж и главата му е федералният резерв. Кърлежът трябва да бъде убит и правилата променени в полза на реалният бизнес. Аз бих заплашил да конфискувам всички пари натрупани с финансови инструменти, които не са инвестирани в реалния сектор, тоест капиталите номади. Защото тези капитали са разбойници, какъвто е Сорос не е редно да печелят повече с някакави триста човека персонсал от една високотехнологична компания със сто пъти повече работници, инженери, мениджъри и служители.
Не е редно да има данъчни убежища като Каймановите острови. Да конфискуват авоарите там и на подобни места, да намалят военния бюджет наполавина и ска излезли от кризата. Апокалипсис няма да има, на драматични промени ще има.
И Иран няма да бъде нападнат, защото една нова война ще прелее чашата на търпението на американският народ. Все пак болшинството от заможните хора и средната класа, работещата средна класа на САЩ, не са лихвари и те ще вземат връх в САЩ.
цитирай
2. didslpole - Няма да има революция
21.09.2010 11:56
Глупости. Щом голямата рецесия не направи революция, и тази рецесия няма да го направи. Да не са луди. Но ще има драстични промени във финансите и политиката, защото капиталите номади станаха прекалено големи разбойници.
Редно е да бъдат озаптени и правилата променени иначе светът ще започне да издига китайски стени срещу тях, а е по-добре за този свят да е свободен и обединен.И да го обединят земеделците а не номадите. Нали знаете за лъжата в библията, че Каин убил Авел. Всъщност е винаги обратното. Номадите са тези които грабят и убиват, а земеделците, мравките, работягите са винаги жертвата.
Смрадливата книга, където имаме един месояден гаден противен, войнствен и ревнив бог на номади, просто е писана от разбойници, които за да оправдаят своята жестокост я преписват на своя бог, който им дава ханаанаската земя.
Фашистите също имаха идеология, която оправдава превръщането в тор и пепел на малоценните славяни. Аналогията е пълна. Не случайно ционизмът и фашизмът си приличат толкова, а палестинците живеят в концлагери.
цитирай
Търсене