Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.09.2010 02:08 - Барикади за балите
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 645 Коментари: 0 Гласове:
0



Общини отказват да приемат софийските отпадъци, стягат протести Барикади за балите Брюксел ще ни глоби всички, ако не решим проблема, каза Караджова
Барикади може да спрат пътя на софийските бали. Кметове на четири общини се заканиха, че ще посрещнат столичните отпадъци с гражданско неподчинение. Протестите са заради решението на кабинета във вторник, 150 хил. тона балирана столична смет да бъде транспортирана в депата на Пловдив, Карлово, Ловеч и Севлиево. Първи реагираха карловските общинари, които още в деня на решението на Министерския съвет се събраха на извънредна сесия и гласуваха против депонирането на 60 хил. бали при тях. Кметът Найден Найденов, който е от БСП, припомни, че през 2007 г. Карлово е приело 80 хил. бали.
Градоначалникът на Пловдив пък свиква днес извънредна сесия на градския парламент. Шефът на общинския съвет в Пловдив Илко Илиев пък е категоричен, че градът няма да приеме софийския боклук. "Не сме против проблема и това го показахме, като станахме единствената община, която прие столичните бали", обясни той. Илиев подчерта, че сметището в Цалапица има капацитет за 120 хил. тона и свободното място е изчерпано. Общинският съвет на Ловеч завчера отказа да упълномощи кмета Минчо Казанджиев да подпише договор за взетото още преди година решение да приема 50 хил. тона софийски боклук. Ловешките общинари се опасяват, че накрая количеството ще се окаже 90 хиляди тона. "Това надвишава капацитета на новото сметище", заяви председателят на местния парламент Милко Недялков. Местните управници се притеснявали, че софийските бали са вкиснали и не могат да се сепарират. Севлиево също започна да събира подписи срещу софийските бали, тъй като капацитетът на депото бил малък и то щяло да се препълни, преди да е изтекъл срокът му на експлоатация. Общинарите ще вземат окончателно решение на 21 септември. Проблемът при нас е, че всички камиони ще минават през центъра, каза кметът и допълни, че очаква гражданско неподчинение.
Вече 5 години се опитваме да решаваме въпроса със софийските бали, коментира във вторник екоминистър Нона Караджова. Тя подчерта, че България има наказателна процедура от Брюксел за балите. Ако проблемът не се реши, санкциите ще виснат на врата на всички данъкоплатци. Липсата на солидарност между общините ни принуди да включим в Закона за управление на отпадъците клаузата, според която 10% капацитета на депата, построени с държавни пари, да се ползват при кризисни ситуации от други региони, обясни Караджова. В два закона са предвидени и санкции, ако не се изпълни решението на кабинета. Ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 100 до 2000 лева, пише в акта. В Закона за управление на отпадъците пък са предвидени глоби за кметовете на общини или длъжностните лица от 2000 до 20 000 лв.

Евгени Горанов

Ели Куманова
Иван Иванов

standartnews.com

А иначе, кабинета не е длъжен да плаща и закона за неговите пладнешки лъжи, кражби и измами спрямо Община Пловдив, не влизат в никакви сметки?!
Е, "честито" пловдивчани! Търпете още шопските фекалии на главитеси и кмета -"националист", който ви продаде, освен на Турция и на живковия падарин и симеоновия лакей, за 5 сребърника - продаде Живота и Здравето ви, но и това на децата ви!
И за да прикрие и завоалира собствените си провали в редица насоки, ви хвърля пепел в очите, създавайки изкуствен /възприет още от БКП/ модел на етнически апартейд, между вас и /турцизираните/ циганите, като прочиства българите от "Сталипиново", а циганите от "Тракия" и като въпреки натрапения им изкуствено турски език, произвежда една огромна и нечувана за такъв голям град безработица и между цигани, и между българи.
А в същото време, на "втория план", разпродава града на турци от Турция и вече в автобусните превози, не можеш да видиш надпис на български, а в транспортните учреждения - да чуеш от служителите, реч на български!
Българските търговски обекти на автогара "Юг", бяха съборени и заменени от обекти на турски граждани, които даже и не знаят български!
Превърнахте един български град, в турски клозет!
Вас явно ви интересува,  в "Тракия" да няма цигани, коитов секи момент ще превземат Пловдив с танкове и бронетранспортьори, а в "Столипиново" да няма българи, а не че билета на градския транспорт е един лев, ама за разлика от шопите вие не пътувате гратис и заплатите ви не са като техните, както и нивото на безработица и цените на някои други жизненоважни неща, неви интересува това, че искаха да отнемат намаленията на пенсионери, ученици и студенти в градския транспорт, не ви интересува това, че българска реч не се чува и чете на автобусите и автогарите ви или че ви забраняват да продавате на автогара "Юг", а се радвате на това, че Атанасов искал да разменя българско за циганско население от  "Тракия" и  "Столипиново" и това ви е жизненоважния проблем, не че няма работа нито за цигани, нито за българи...
Както и че циганите се турцизират и че с тези действия, се залага бомбата със закъснител, наречен скопски модел на "паралелното съжителство" между два етноса, в един голям град...
При това единия от които, прогресивно турцизиращ се, макар и без никакви материални облаги да следват занего от това /каквито за "признатите" турци - "първа категоия", особено с двойното гражданство!/.
Не ви интересува това, че целия ви град се превръща в един милиционеро - чивновнически концлагер, в който не можеш да направиш пет крачки, камо ли да влезеш в обществена сграда, без да ти се поиска пет пъти документ за самоличност, а вероятно и да бъдеш привикан при дежурния и да ти се направи "справка" - тараж на джобовете и багажа, но това никога ня ма да го видиш и чуеш, единствено в автогара "Юг", къдетои тъй като пътуват там, само или предимно или дори само и турски граждани! На тях милиционерска справка и тараж на багажа, няма да видиш да им се прави /както на циганин също редовно можеш да видиш, че му се прави "справка" и е непрекъснат потенциален заподозрян в престъпление, ако го видят в централните и извънгетни части на града през ноща, макар че именно турци, взривиха гара Пловдив някога, а не цигани или българи...!/...
Само че не е въведен и комендантски час там, особено в някои райони на града и специално за цигани и българи /час на апартейда!/...
Случайно ли е всичко това и целия този терор и натиск, с цел сплашване и харесва ливи този Пловдив, днес?!
Честит апартейд, геноцид и етническо прочистване, пловдивчанино!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10043703
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци