Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10031439
Постинги: 7887
Коментари: 3507
Гласове: 6338
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
03.09.2010 19:31 - Поредната ционистка наглост в България! Израелското посолство: В "Ал. Невски" ще служи терорист
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1729 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 04.09.2010 02:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Израелското посолство: В "Ал. Невски" ще служи терорист 01.09.2010 17:54 Посолството настоява отец Теодосий, митрополит Севастийски и влиятелен духовник в гръцката православна патриаршия в Ерусалим, да не участва в ред официални събития у нас image Митрополит Теодосий (Аталла Хана) image Копия от писмата на двете посолства   Израелското посолство в България не би искало отец Теодосий, митрополит Севастийски и говорител на православната църква в Ерусалим, да служи съвместна литургия с българския патриарх Максим и го обвинява в терористични връзки.

В протестно писмо от мисията твърдят, че за 5 септември, ден преди Деня на независимостта, в катедралния храм "Св. Александър Невски" е планирана такава служба и настояват тя да не бъде с негово участие.

Настоява се представителният духовник да не взема участие и в ред други събития, които посолството изброява: честването на Деня на независимостта в Пловдив, на което митрополитът бил поканен като почетен гост, отбелязването на т.нар. "Ден на Ерусалим" пак в града на тепетата на 3 септември и в хотел "Хилтън", където събитието е организирано от Центъра за близкоизточни изследвания (ЦБИИ) в София.

След изпратеното на 30 август до общинския съветник Дани Каназирева писмо (от което Vesti.bg има копие от ЦИИБ) планираната за 3 септември в Пловдив от нея и центъра среща разговор "Заедно за един мирен свят" бе отменена. Тя трябваше да се проведе с отеца и представители на етническите и религиозни общности от България.

Междувременно, еврейската общност, чиито представители предварително бяха заявили участие, също се отказаха.

Израелската мисия обвинява митрополит Теодосий във връзки с терористични организации, подкрепа за извършването на терористични атаки срещу цивилни израелски граждани (какъвто е и самият той) и цитира разследвания срещу него от 2002 г. по подобни обвинения, както и отстраняването му като говорител на Ерусалимската патриаршия преди години след изказвания против институцията. още по темата image Посланикът на Израел в София: Режимът в Газа е терористичен image 32 | image2928 Протести в България и по света срещу израелската офанзива в ивицата Газа image 0 | image1887

В свое изявление на свой ред палестинското посолство в София определя израелския призив като "груба намеса във вътрешните работи на Република България", която неоправдано дискредитира влиятелен православен духовник, многократно гостувал у нас.

Припомня се, че отстраняването на Теодосий като говорител стана след категоричното му противопоставяне в известния имотен скандал, свързан с неправомерна продажба на църковна собственост в окупираната част на Ерусалим на израелски фирми и завършил с низвергването на самия патриарх Ириней.

Подчертава се, че като православен духовник митрополитът никога не си е позволявал да призовава към насилие. "Решителните граждански позиции го карат да действа в защита на страдащите палестинци - независимо дали са християни или мюсюлмани, и той нееднократно подчертава, че... е против израелската окупация, а не против евреите".

От ЦБИИ призовават българските държавни институции да излязат с официална позиция по въпроса.

Близкоизточните експерти подкрепят идеята Пловдив да бъде домакин на кръг от мирните преговори и изразяват дълбоко съжаление, че се проваля "тази благородна инициатива, която е в полза на България и мира в света, в навечерието на започващите директни преговори между Израел и Палестинската автономна власт".

От там обявиха, че утре сутринта в Синода на БПЦ ще има среща с Атала Ханна, на която ще се реши къде точно и как ще служи той.   Източник: VESTI.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - А в Израел са миротворци родени духовни водачи
04.09.2010 18:55
В Израел в избрания народ там са родени нобелисти духовни водачи психолози,доктори политици още малко и ще си повярвам МИ клането в Деир Ясин не е ли тероризъм ми една от бригадите на иркун ганг не е ли с названието Менгеле,ма то в бгто родени гъзолизци и подлоги кой да има мнение години наред е учено говедотот за преклонената главица ама преклонената главица води до ебана гъзица,щото ква полза има Тъпото бг от преговорите или ще ни напълнят с евреи майката ни се е.............а тогаа или с палестинци да ги изгонят тука ма то нема кой да мисли нали има ракия салатка Футбол и чалга зако гимислим наште ганьовци
цитирай
Търсене