Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.08.2010 18:55 - Гърците пак беснеят срещу билбордове със Санстефанска България
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1611 Коментари: 2 Гласове:
3



Новина от категория Пловдив Гърците пак беснеят срещу билбордове със Санстефанска България Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Гърците пак беснеят срещу билбордове със Санстефанска България

Санстефанска България върху билборд разгневи гърците, минаващи край. край КПП Кулата. Воеводите /Какви "воеводи" са тези и чии и какво става под техната власт в Пловдив, сме обяснили тук в други теми! - Бележка от автора на блога/ от ВМРО НИЕ го поставили, казаха от граничния пункт. "Това не е европейска реакция, тази карта е на Сан-Стефанска България, в която са били и Солун, и Битоля. Гърци, които идват у нас, за да зареждат бензин, вдигнали врява и заплашвали, че ще се оплачат на тяхната посланичка у нас", обясни Борис Ячев от ВМРО-НИЕ.
Виктор СТОЯНОВ

Първи пловдивският кмет Славчо Атанасов постави билбордове със Санстефанската карта на България. Направи го по повод 3 март. Това за малко не предизвика международен скандал. Гръцкият генерален консул под тепетата Николаос Пиперигос поиска среща с него, за да изрази възмущението си от изобразената на билбордовете карта на България, която виждал на видни места из Пловдив. Причина за раздразнението му била, че нея имало включени части не само от Македония, но и от съвременна Гърция. Ситуацията се нагнети топълнително, тъй като градоначалникът не прие дипломатът, заради неотложни ангажименти в София. Тогава търкът потърси съчувствие от областния управител Иван Тотев.”Все пак в Пловдив идват много гръцки граждани и гледат картата на тези билбордове. А тя не съответства на европейската политика, която България води в момента”, обясни той пред “Plovdivmedia”, уточнявайки, че не може да се намесва в случая, защото билбордовете били проблем на общинската управа.
Николаос Пиперигос не миряса, докато не се видя със Славчо Атанасов. Това стана точно на 3 март, на панихидата , отслужена от владиката Николай в катедралния храм "Св. Богородица". Журналистите останаха с впечатление, че дипломатът се появи не толкова на службата в памет на загиналите за Освобождението на България, а за да... причака пред входа на църквата кмета. По поведението му можеше да се догажда, че той е „приклещил” градоначалника, за да му иска обяснение, защо е сложил картата на Санстефанска България. Вероятно очакването е било да му бъде поискана прошка от Славчо Атанасов и обещание, че „повече няма да правя така”. Абе, този приятел май не е разбрал, че се опитва да настъпва воевода, който е и кмет на Пловдив”, коментира пловдивчанин, станал свидетел на „причакването”. След това г-н Пиперигос навъсено обясни на репортерите, че е тук, само за да почете националния празник на съседна православна държава и няма да коментира нищо друго. И се врътна. Славчо Атанасов, обаче призна, гръцкият дипломат определил поставянето на билбордовете като дипломатически гаф. "Живеем в 21-и век и е нормално всеки да има мнение", вдигна рамене той. „Нека не ни казват как да си честваме националния празник”, уточни все пак. Иначе трябвало да се забрани и на децата да учат история, защото в букварите била същата карта.
Според общинският съветник от ВМРО-НИЕ Слави Георгиев в случая никой не предявява териториални претенции към Гърция. На картата е изобразена територията на България така, както тя е определена на 3 март 1878 г., съгласно Санстефанския мирен договор. „Това е една историческа реалност, част от българската историческа памет, която ние се опитваме да държим будна. Няма друга карта, по-подходяща за деня 3 март, когато се е случило това събитие. То е международен факт. Ние не можем да променяме националния си празник, защото на някого нещо не му харесвало”, разяснява позицията си пловдивкият воевода.
По повод новите подскачаня на гърците за билбордовете край българската граница, той е категоричен: „ВМРО-НИЕ няма никакво намерение да сваля Санстефанската карта на България в угода на когото и да е било!”
/сн.: Дарик
Билбордове с картата на Санстефанска България под мотото „Не сме забравили!”
поставиха ВМРО – НИЕ на граничните пунктове Кулата, Златарево, Гюешево, Калотина и Капитан Андреево. В София, Пловдив, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас пък монтира постери в телефоните кабини и автобусните спирки. Специален телевизионен клип, посветен на годишнината на. Илинденско-Преображенско въстание ще се излъчва на видео стени пред НДК в София, в Русе, Велико Търново, Варна и Бургас.
Това е най-мащабната информационна кампания, посветена на Илинденско-
Преображенското въстание като на най-висшата форма на борческо напрежение
в Македония и изкупителна дан на общия български стремеж към свобода, обяви лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов
Публикувана на
31 Юли 2010 година




www.plovdivmedia.com


Тагове:   България,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. raders - Напразна тупурдия.
02.08.2010 19:04
Напразна тупурдия.
цитирай
2. kapito - така, така
03.08.2010 08:17
никакво кланяне! То аман вече - на тоз се кланяш, на оня се подмазваш , и какво после - смачкват те ! Надвивай за да те уважават!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041835
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци