Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.07.2010 17:16 - Пипалата на Сорос отново разпалват етническо напрежение
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2257 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.08.2011 05:38


Роднини на убит биха обвиняеми 22 юли 2010, 15:27
Самоков, България изпрати на приятел image image image image image Близки на убития преди три години в Самоков Аспарух Асенов нападнаха трима от обвиняемите за смъртта му. Това стана по време на заседанието в Софийски окръжен съд, където делото беше възобновено. След съдебното заседание близките на убития Аспарух нападнаха трима от подсъдимите българи с викове „Убийци! Едничък ни беше и вие ще лежите до него". Един от обвиняемите отнесе удар по глават с чехъл.

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев опита да успокои емоциите на почернените роднини. Нашите хора са доста емоционални, болката им е голяма, но все пак ние ги учим, че трябва да се вярва в правосъдието и че никой няма право да взема правосъдието в свои собствени ръце, заяви той.

На  един от подсъдимите, Кристиян Иванов, е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да установи дали  е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Иванов е с тежка черепно-мозъчна травма заради катастрофа, която е претърпял преди около година и не се яви в съда.

Следващото съдебно заседание по делото е на 23 септември.

Припомняме, че делото е за убийството на 17-годишно момче от ромски произход, корто беше пребито в центъра на града, в близост до полицейското управление. За убийството бяха задържани четирима души - Кристиян Иванов, Стефан Ангелов, Георги Страбански и Стефан Цонев.

http://www.blitz.bg/


  image




http://www.vsekiden.com/
Протест пред парламента заради убийството на 24-годишно момче Цачева обеща виновните да бъдат намерени четвъртък, 8 юли 2010 20:30 Мария Филева Коментари (8) image

Снимка: news.bg

Стотици хора дойдоха днес пред парламента, за да кажат „Не” на безразличието към убийството на 24-годишния Боби Райнов. Той умря в неделя в столичния квартал „Факултета”. Според близките и приятелите на момчето то е било пребито до смърт от роми. Те дори твърдят, че на мястото на инцидента е имало служители на реда, които не са се притекли на помощ на Боби.

Половин час след началото на протеста председателката на парламента Цецка Цачева излезе сред протестиращите, за да се срещне с майката на загиналото момче – Галина Райнова. Цачева й гарантира, че извършителите ще бъдат разкрити. Тя каза още, че минути преди това е говорила с вътрешния министър Цветан Цветанов, който я уведомил, че разследването е в напреднала фаза, открити са ДНК-отпечатъци по дръжката на лопатата и кръв по нея. Експертизата е установила, че смъртта на младежа е настъпила в резултат на черепно мозъчна травма.

Малко преди да дойде „Бърза помощ“, Боби е бил жив, разказа Райнова. По думите й медицинският екип се забавил повече от 40 минути – време, през което синът й е могъл да бъде спасен. При това „Бърза помощ“ е повикана не от полицаите, а от съсед. „Бърза помощ“ също има вина, защото в неделя трафикът е бил много натоварен и тя е закъсняла, твърди майката. Според нея по време на инцидента на мястото е имало полицаи, но те не са реагирали адекватно. Че има пропуски на техни колеги, признали полицаи от Трето районно и шефът на СДВР. Сега Райнова иска конкретни имена, за да може да повдигне собствени обвинения.

Ако има такива пропуски, те ще станат достояние на обществото, а виновните лица ще получат своите присъди, каза Цачева. Тя пък увери майката, че няма да има покриване на никакъв факт. „За това нещо имайте пълна гаранция. Нещата ще стигнат до своя край, ще имаме разследване. Съжалявам за загубата, нищо не може да се върне. Съчувствам ви напълно. Още веднъж моите съболезнования и от моите колеги”, каза шефката на парламента.

Цачева бе посрещната и изпратена с мощно освиркване и викове: „Оставка”, „Дайте Цветанов”. На плакатите на хората на Боят Расате, които бяха дошли на протеста, пишеше: „Циганите убиват, властта прикрива, народът умира”; „Не на циганския терор и държавните му покровители”, „Сигурност за нормалните хора, циганите в затвора” и „За да има мир, циганите в Сибир”.




image




Тагове:   Отново,   напрежение,   Сорос,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10051889
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци