Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.06.2010 20:24 - 22.06.1941 година - трябваше ли Хитлер да напада СССР и да изоставя Западния фронт? /Мнението на бившият му приближен - Рохус Миш/
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 6184 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 22.06.2011 01:24


Дългото мълчание на телефониста на Хитлер



imageВ областния архив на Караганда (Русия) е намерена контролна картичка на военнопленник, бивш секретар-телефонист и телохранител на Хитлер

 

 

 

 

 

 

Обершарфюрер от СС Рохус Миш, според намерените документи, бил пленен в Берлин на 2 май 1945 година. След няколко дни заедно с адютанта Гюнш, ординареца Линге и шеф-пилота Баур били докарани в Москва в Бутирския затвор.

В показанията си Рохус Миш подробно описал последните дни от живота на Хитлер и Ева Браун. Той казал, например, че Хитлер, съзнавайки приближаването на краха на вермахта, от 12 април 1945 година престанал да излиза от бункера. Оживление на лицето на фюрера се появило само тогава, когато му съобщили, че е умрял американският президент Рузвелт. Той завикал: “Те няма да воюват с нас, те ще се обърнат срещу СССР!”

Но импулсивната прогноза на Хитлер не се оправдала. На 22 април с отслабнал глас Хитлер казал на прислугата: “Войната е загубена, аз оставам тук, а вие всички сте свободни”.

На 30 април Рохус Миш влязал в кабинета на фюрера 15 минути след като Хитлер се самоубил. Видял мъртвата Ева Браун, главата на която лежала на гърдите на Адолф.

“Аз се изплаших, - казал Рохус, и веднага хукнах да бягам по тунела, свързващ бункера с райсхканцеларията, да докладвам на своя началник за трагедията. Когато се върнах, трупът на Хитлер лежеше вече на пода, покрит с одеало. След това го помъкнаха в градината да го изгорят”...

Скоро примерът на фюрера последвал министърът на пропагандата Йозеф Гьобелс. Жена му Магда собственоръчно наляла в устата на спящите дъщери и синове синилна киселина (циановодород). След това съпрузите се самоубили.

“Естествено, - възмущавал се на разпита Рохус Миш, - Гьобелс вече нямало на какво да се надява, да вярва в някого, но защо е трябвало да убива собствените си деца? Толкова повече, че Гьобелс е имал възможност да ги спаси. Няколко дни преди самоубийството в бункера семейството било посетено от германската пилотка Ханна Райч, известна със своята храброст и фанатична преданост на Хитлер. Тя прилетяла, за да “спаси фюрера”. Но Адолф й казал: “Ханна, вие принадлежите към тези’ които ще умрат заедно с мен. Аз не искам някой от нас да попадне в ръцете на руснаците...” И той дал на Ханна ампула с отрова. Обаче знаменитата пилотка не пожелал да следва обожавания фюрер и другите не съветвала да правят това. Тя предложила на Магда Гьобелс: “Ако искате да останете тук – това сие ваша работа, но аз мога да излетя с вашите деца”. Обаче тя отговорила рязко на Ханна: “Децата остават с мен”.

Следователите дълго се опитвали Рохус Миш да изясни по какъв начин Хитлер се е самоубил, но не получили разумен отговор. Телохранителят не чул изстрели, макар личният камериер на фюрера Линге да му разказал, че все пак изстрели прозвучали. Обаче никакви револвери нито на масата на Хитлер, нито на пода Рохус не видял. По скоро фюрерът се е отровил с цианкалий. Смъртта на Ева Браун също, вероятно, е резултат на отрова.

На екс-телефониста и на телохранителя на фюрера се наложило достатъчно дълго да стоят в Бутирския затвор, докато съдът не го осъдил на 25 години лагер. От контролната картичка на Рохус Миш, че отначало е бил в лагера за военнопленници в Урал, след това в Караганда. В лагер № 99 (г. Спаск) той пристигнал на 16 май 1948 година и престоял там две години. Разположено на 45 км. от Караганда Спаското особено лагерно отделение се считало за страшно място, откъдето малцина са се завърнали живи. Когато през 1948 г., докарали Миш в този лагер, там се намирали 27 735 военнопленници, в това число 12 557 немски.

Миш участвал в строителството на нов град, селището Нов Майкудук, музикално училище, столова, баня, стадион. Потрябвала професията от далечната младост – бояджия. В Казахстан той боядисвал покривите на къюите, входове, подове, прозорци.

През 1949 г. Рохус Миш бил предсрочно освободен. Неотдавна 87-годишният екс-бодигард на Хитлер издал спомените си. В тях той пише, че когато се върнал в Германия, отначало също се занимавал с бояджийство. А после, натрупвайки не голям капитал, открил свой магазин за строителни материали. Той и до сега търгува в Берлин с тапети, лакове и бои.

Естествено, Рохус Миш много десетилетия скривал, че бил секретар-телефонист на Хитлер. Сега той си признава: “Ако аз, бидейки в плен, разказвах на всички, че съм работил при Хитлер, че стотици пъти на ден съм включвал към личния му телефон 12-00-50 Гьобелс, Химлер, Бормах, че съм удостояван с тяхното ръкостискане, когато те идваха в бункера при фюрера, то отдавна да ме бяха убили антифашистите”. И добавя: “Не трябваше да се напада СССР – това беше безумие на Хитлер. Руснаците няма да сломиш никога, руснаците са крепък, жив народ”...

trud.ru № 36 / 02.03.2006

http://www.bas-bg.org/



image
image
image image
image  
 
 
 
 
 



Вижте и:

http://samvoin.blog.bg/politika/2009/08/07/interviu-s-general-oto-ernst-remer-ili-kak-zapada-podvede-hi.375644

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/08/07/paktyt-ribentrop-molotov-i-kak-zapadyt-podvede-hitler-i-stal.375905

http://www.youtube.com/watch?v=BNF-fe2PrmQ - Над България също се развя флагът на Сталин за дълги десетилетия, въпреки че правителството на Филов единствено не обяви война от всички съюзници на Хитлер на СССР!...
България беше разкъсана териториално и с най- много "осъдени" като "военнопрестъпници и виновници за войната"  и като "фашисти" /редом с Германия и Унгария/...







Тагове:   хитлер,   Миш,   фронт,   напада,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. raders - Прочети "Ледоразбивачът...
22.06.2010 21:51
Прочети "Ледоразбивачът" - трилогия на Виктор Суворов и ще ти се изясни защо Хитлер е осъществил това нападение. Авторът е проучил много добре ситуацията /бивш служител в НКВД, след което - емигрант на запад/, така че нещата са му били пределно ясни. Всъщност лудото копеле Хитлер просто не е имал избор. Той разбрал от секретни доклади, че СССР - /тоест Сталин/ се готви да нападне всеки момент. Дори се знае денят на нападението - 6 ти юли /денят М/. И наистина цялата Съветска армия е била струпана на границата - една колосална групировка /случайно ли е това?/. Хитлер решил да изпревари и да нанесе първи удар, което носи редица преимущества, поради изненадата. Операцията се сравнява като нападение над "заспал исполин". Никой не го е очаквал. И наистина в първите часове и дни на войната в ръцете на германците попада огромен ресурс - техника въоръжение и пр. Това е тайната на първоначалния успех. Но подробностите са описани изключително интересно в самата книга /всъщност три книги/ - Ледоразбивачът, Денят М и Последната република. Според автора, ако са били оставени руснаците да нападнат първи, просто не е било възможно да бъдат спрени и безпроблемно ще завладеят цяла Европа, разбира се като "освободители". Статистика ли: - 25 хиляди танка срещу 4 хиляди на германците. 50 хиляди самолета срещу 25 хиляди на германците. 2 въздушно преносими армии срещу нито една на германците, многократно превъзходство в жива сила и техника. Всичко това е било струпано на границата и чакало сигнала на "великия вожд". И естествено попада в ръцете на германците, поради изненадващия удар. Всъщност, целият ресурс на СССР отива за подготовка за война и това се пази в строга тайна, докато хората умират от глад. Официалната версия, разбира се, е друга /Сталин изобщо не обичал да се занимава с документи - няма нищо черно на бяло от него - и криел намеренията си дори от приближените/. Така че изследването на Виктор Суворов е посрещнато скептично, но логиката е просто непоклатима.
цитирай
2. samvoin - Това бая ми прилича на внушенията на ...
22.06.2010 23:12
Това бая ми прилича на внушенията на Алън Фостър Дълес, който има мисията при една среща в Швейцария, с цел да сблъска двете суперсили в Източна и Централна Европа, да внуши на военното командване на Германия

1.Че СССР ще ги нападне всеки момент /а те все още са нямали тоя военен ресурс, макар че пък англичаните са ги подклаждали на свой ред да го направят в тайни срещи/.
Всщност СССР е имал сметки за разчистване с Румъния /която има претенции относно Молдова/ и през цялото време иска да нападне тях, но те са под протекцията на Италия и СССР се позовава на нападението на Германия срещу Югославия и техното реципрочно право на интервенция в Румъния /да не забравяме че от начало СССР иска да ни върне и Северна Добруджа, но Борис я отказва?!/.

2. Че САЩ ще прекрати войната особено при смърт на Рузвелт срещу Германия и че ще им даде подкрепата си при война със СССР, а всъщност типично в техен стил и до днес, правят точно обратното.

цитирай
3. samvoin - 3. Да вземем под внимание факта че ...
22.06.2010 23:25
3. Да вземем под внимание факта че СССР всъщност променяо тношението си към нас и Румъния, въпреки че Румъния участва активно във войната срещу тях, ание дори не обявяваме война, благодарение на Югославия и нашите национални предатели управляващи тук, като Сталин всъщност гласува далеч повече доверие на Тито и Чаушеску, които обаче му обръщат гръб по-късно и в Румъния далеч не загива толкова народ от предишния /наистина фашистки/ режим и милиметър от териториите и не са пипнати след войната,все едно е сред победителите/както и наТурция териториите през ПСВ, въпрекиче е сред победените,просто нейните управници не отстъпват и не са национални предатели!/.
Да не забравяме факта че Чърчил всъщност е искал да облагодетелства още териториално Гърция,а подстрекателствата на Запада къмТурция и СФРЮ да отцепат още наши територии, продължават и следващите десетилетия/какъвто е бил изначалния план на коминтерна/.
Всъщност ако Англия ни беше окупирала, ние можеше да не останем и толкова дори, колкото сме днес...
Така че, просто горната теза ми излиза малко необоснована с факти.
Много ми наприличва на тезата за "холокоста" и "газовите камери" за които липсвали документи, щото били изгорени в Освиенцим, или щото Хитлер понеже се стремял да прикрие "конспирацията си за тотално и коренно унищожение и изтребление на евреите по - целия свят", щото е знаел от първия ден че ще изгуби войната и ще го убият за това, а също е мислил щателно за тия последици?!...
Тотално нелогични неща са тия "липси" /унищожавания,или несъздаване - умишлено/ на документи, планове и протоколи.
Първото е родено от хората които са имали обясним страх от болшевизма и разпространението му в Европа, а второто е измислено от ония които се облагодетелстваха естествено финансово от теорията за "холокоста" и естествено на първо място - създадената в Палестина държава - Израел...
Реалноста обаче, явно е съвсем друга.
цитирай
4. samvoin - Виж обаче желанието за изтребва...
22.06.2010 23:41
Виж обаче желанието за изтребването на народа ни отстрана на Уинстън Чърчил си е напълно документирано, в репликата "на мястото на тоя народ ще засадим картофи" при варварските бомбардировки на наша територия, както и в документираните мини - играчки и писалки - бомби, от които са осакантени десетки и стотици наши деца, бомбардирането на напълно цивилни обекти през деня и ноща, а също и изпепеляването на Дрезден в края на войната /където няма никакви военни обекти и бази/.
Истината е че германците и руснаците, а после японците са дали най - много жертви във ВСВ /Хирошима и Нагазаки/, а не евреите и измисления "холокост" над тях, с "газови камери".
И това е безспорното...
А също и поляците, дето се изписаха също така най-големите "жертви" и за чиито планове да нападнат Германия има представени документи, както и затехните военни провокации по -границата през 1939 - а и опити за тническо прочистване и асимилация на германското население в ограбените от тях територии /сходни с тия на нашите съседи над нашето коренно население/.
За това менгемето в което е поставена Полша през 1939-а е предизвикан момент от проанглийската хунта там.
Нещата със СССР обаче, стоят по - друго яче.
Да не забравяме как Запада със същия рецидив през 70 -е на миналия век, сблъска и Иран и Ирак в своя полза, както и запали кървави войни на Балканите след 1878-а...
Големият враг на човечеството се казва англосаксонски империализъм и масонство!
Иначе, не съм чел книгите на Суворов и може би ще се запозная и с тях, някой ден...
Ти сам обаче казваш, че той не е приложил достатъчно доказателства, в подкрепа на своята теза там.
Иначе е ясно че Сталин и КПСС, започват да игнорират и изпращат в пълна забрава своите големи пълководци и военачалници/доста от които всъщност от български произход/ и те естествено ще пишат и говорят какво ли не, за да му отмъстят, тия които са избягали на Запад...
Да си спомним съдбата на Жуков да речем, който е истинския заслужил за победата на СССР...
цитирай
5. samvoin - Само че разликата е там, че Сталин за ...
22.06.2010 23:44
Само че разликата е там,че Сталин за разлика от Хитлер, и по- време на войната се е вслушвал /както и през мирно време/ в гласовете на доказалите се пълководци и добри стратези и тактици, от генералитета му, както и въобще на доказалите се експерти във всяка области най-вече на дипломатическите си стратези.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050579
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци