Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.06.2010 17:31 - Психологът Иван Стаменов: 5 разтърсващи истории на деца, станали извратеняци, благодарение на Cartoon Network!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1809 Коментари: 0 Гласове:
3



Психологът Иван Стаменов: 5 разтърсващи истории на деца, станали извратеняци, благодарение на Cartoon Network!

image Публикувано от Алекс Антонова

imageНеподозирана заплаха за детската психика и бъдещето на подрастващото поколение крият филмите на анимационния канал Cartoon Network, твърди психологът Иван Стаменов. В своята книга „Последиците от медийното насилие за децата”, която ще бъде в продажба от края на лятото, той разглежда проблема за това как обществото ни не обръща внимание на вълната от насилие и перверзии, която рисуваните филмчета препращат към децата.

В разговора си с нас господин Стаменов сподели, че голяма част от своите анализи той базирал върху допускането, че  хлапетата, които прекарват ежедневието си в гледане на анимации, изобилстващи от сцени на насилие и порочно поведение, много по-често прибягват до подобни приоми в общуването си с околните. Той е на мнение, че ударите, болката и кървавите петна са позната сцена, която рядко впечатлява невръстните. Именно поради това поколението на Cartoon Network израства с усещането, че света е място, където враговете дебнат зад всяка врата, и ако не си смел, дързък и нападателен, нямаш шанс да оцелееш.

Психологът заключава, че без съмнение сцените на агресивно поведение формират една личност, която за да преодолее своите вътрешни страхове, налага собствените си разбирания за справедливост. Често обаче тази справедливост е наложена със силата нa заканите, тормоза и физическото надмощие.

На финала на срещата Иван Стаменов ни разказа за няколко конкретни случаи, които са обект на анализ в книгата му. Според думите му, въпреки че в България влиянието на анимационния канал Cartoon Network е в пъти по-ограничено, отколкото е в Щатите например, и у нас не липсват доказателства за това, че детето лесно се превръща в извратен тип, нужни са му само няколко примера, били те и в рисувана форма.

 

 

Анатолий повярва, че е Супермен

Сред разказаните в книгата случаи, белязани от най-фрапираща жестокост, Иван Стаменов определя участта на 21-годишния Анатолий от Варна. Когато бил малък Анатолий с нетърпение очаквал уикендите, защото само тогава се излъчвал любимият му телевизионен сериал „Супермен”. Хлапето примирало пред смелия герой, който без проблем се сражавал с „лошите” и на който никоя жена не можела да устой. Психологът разказва как вече навършил 17 години и влязъл в разгара на пубертета, Анатолий решил, че е дошло неговото време да докаже, че и той като Супермен е магнит за всяка жена. Съученичката му К. Р. обаче не била на същото мнение, което накарало зажаднелия за ласки младеж да й докаже, че на героя не може да се отказва. 6 пробождания по цялото тяло приковали момичето на легло за месеци, а тъй като още бил непълнолетен, Анатолий бил задържан в поправителен дом.

http://loran.blog.bg/




Тагове:   Network,   Стаменов,   Cartoon,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041711
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци