Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.06.2010 00:09 - 10 теории на конспирацията ,които се оказаха ...ИСТИНА!!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1188 Коментари: 1 Гласове:
1



http://tomcat.blog.bg/

Въпреки че здравият разум изисква определена доза скептицизъм,някои от най-великите открития за човечеството  отначало са били възприемани ,като абсурдни и безумни теории на конспирацията!Земята се оказа ,че не е център на вселената ,нито пък ,че е плоска.Това ,което следва са 10 "теории на конспирацията" ,които се оказаха .... самата истина!


1. Аферата Драйфус:-В края на 19 век в Франция, еврейски офицер артилерист е бил погрешно обвинен в измяна ,на базата на фалшиви правителствени документи и осъден на доживотен затвор.Френското правителство се е опитало да потули нещата,но в последствие Драйфус е бил оправдан след ,като  аферата е добила обществена гласност.


2.Мафия:Тайното престъпно общество е било почти непознато до 1960,когато Джо Валачи разкрива пред правораздавателните органи нейното съществуване.


3.МК-Ултра:От 1950 до 1970 ЦРУ е провеждало програма за контрол върху съзнанието с цел намиране  на т.нар. "серум на истината" ,който да използва върху шпиони.На тестовите субекти са им били давани ЛСД и други наркотици ,много често без тяхно съгласие и чрез изтезания.Известно е за смъртта на поне един човек в резултат от експериментите,Франк Олсън който е работил за правителството по онова време ,като биохимик.Програмата е разкрита след проведено разследване на правителствена комисия.



4Operation Mockingbird:.Пак от 1950-1970  ЦРУ е плащало на редица американски и чуждестранни журналисти да разпространяват ЦРУ пропаганда.Журналистите са работили за големи медии,катоTime, The Washington Post, The New York Times, CBS .Известно е също ,че ЦРУ е спонсорирало поне един филм"Animal Farm," by George Orwell.




5Operation Northwoods.в началото на 1960 американски военни съставят план за спечелване на публична подкрепа за война срещу Куба.Плановете включвали  извършва не на терористични актове в американските градове, убийствана невинни   граждани и взривяване на кораби и самолети,като след това прехвърлят вината върху кубинците.Плановете са били  одобрени от американското военно командване ,но отхвърлени от политическите ръководители и пазено в тайна цели 40 години.



6.Проектът "Манхатън": това е кодовото название за проектът проведен по време на втората световна война с цел създаване на атомна бомба.Страните участвали са САЩ,великобритания и Канада.В проекта са работили около 130000хил души ,което най вероятно го прави най-голямата конспирация от гледна точка на хора участващи в нея,цената е била над 2 милиарда долара/22 сегашни/.Главен ръководител на проекта е бил небезизвестният Дж.Робърт Опенхаймер.Цели градове и съоръжения са били построени за нула време в условията на пълна секретност.Нито правителството ,нито медиите не са обелили дума за това докато е траел проекта.




7.ЦРУ пласира наркотици.Журналистът Гари Уеб  носител на награда "Пулицър"   заедно с полицай от нарко отдела на полицията в Лос Анджелис , Майкъл Рупърт  разкриват  в разследването си озаглавено "Dark Alliance" ,че никарагуански нарко-трафиканти продават кокаин в Лос Анджелис и печалбите отиват за подкрепяните от ЦРУ партизани в Никарагуа.



8. Инцидента в заливът Тонкин  никога не се е състоял:На 2 август 1964 американски военни кораби биват нападнати от северо виетнамски торпедоносци и така равихрилото се сражение служи после ,като причина за американската инвазия в Виетнам.Конгреса прокарва резолюцията "Тонкин " даваща право на президента Линдън Джонсън да изпрати "помощ" на "демократичен " южен Виетнам.През 2005 в разсекретено историческо разследване на агенцията за нац.сиг. на САЩ се заключва ,че през въпросната дата 2 август 1964 в залива Тонкин не е имало изобщо северо виетнамски торпедоносци и още че подобно нападение  над американските  кораби съвсем не се е състояло!


9.Operation Ajax:Годни наред Великобритания е изпитвала особени апетити към богатите ирански нефтени находища.Англо-Иранската петролна компания е била машина за пари ,предимно за английската половина,доката иранската оставала често незаплатена.Всичко това се променя когато на власт идва Мухамед Мозадек,който национализира залежите разработвани от "бритиш петролиум" и така отнемайки златоносната кокошка на Великобритания.Мозадек е бил националист по природа и е смятал ,че приходите от иранските ресурси принадлежат на народа му!В опит да оправят ситуацията ЦРУ  извършват преврат в Иран ,като свалят демократично избраният Мозадек и го заменят с деспотичният Шах.ПРез 1976 разгневените иранци свалят монарха от власт водени от Аятолах Хомейни, като в процес на бунтът са взети заложници от американското посолство.Разбирасе медиите на запад твърдят ,че бунтът е извършен от радикални ислямисти мразещи демокрацията .


10Bohemian Grove: Години наред теоритици на конспирацията са твърдяли ,че световният банков,акадимичен,политически елит се събират всяка година в горите на Калифорния,където облечени като друиди извършват езически ритуали пред огромна статуя на бухалVМного медии като,ABC, CBS, NBC и много други са разследвали случая и са открили ,че наистина е така ето и видео
www.newworldorderreport.com/Articles/tabid/266/ID/588/Rare-news-clips-about-Bohemian-Grove-surfaced-for-documentary-film-project.aspx



Още информация и други теории на конспирацията доказани ,като истина ето тук
www.infowars.com/33-conspiracy-theories-that-turned-out-to-be-true-what-every-person-should-know/



Тагове:   оказаха,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - НЕКА УВАЖИМ "ЕТАЛОНА" ...В ТАЗИ СФЕРА!
11.06.2010 00:47
ВИЖ ,САМВОЙН....НАМЕРИ ВРЕМЕ ДА ПОПРОЧЕТЕШ НЕЩО ОТ "КГБ-Архивът на Митрохин" И ПОСЛЕ ЩЕ СИ ГОВОРИМ ЗА "КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ"!
В СРАВНЕНИЕ С КГБ ,.... ЦРУ Е "СРАМЕЖЛИВА УЧЕНИЧКА"!
ВМЕСТО ДА ДРЪНКАШ ЗА "ДРУИДИ" И "ДЕСПОТИЧНИЯ ШАХ"НА ИРАН , ПОПРЕЛИСТИ
НЯКОЯ И ДРУГА СТРАНИЦА НА "ИСТОРИЯТА НА КПСС" И БИОГРАФИЯТА НА ДР.КОБА!
НЕ СЕ ПЛЪЗГАЙ ,КАТО ПЛОСКО КАМЪЧЕ ,ВЪРХУ ВОДНО ПОВЪРХНОСТ, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА "КОНСПИРАЦИЯТА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ"!
ТЯ Е ЕТАЛОН, В ТАЗИ СФЕРА!!!
НЕКА Я УВАЖИМ!!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039860
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци