Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.06.2010 11:02 - "Неонацистка акция" или поредна провокация на управляващите и постболшевишкия - глобалистичен репресивен апарат?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3046 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 07.06.2010 11:02



image
Приятели на пребитите младежи отидоха пред болницата, където бяха открани пострадалите
Сн.: БГНЕС  
Неонацисти пребиха младежи в трамвай 17:27 / 06 юни 2010 / Престъпност Четирима младежи, возещи се на трамвай по линия 20, бяха пребити от маскирани нападатели в района на гара „Искър" тази сутрин. Петима души са вече арестувани, съобщиха от МВР.
Пострадалите младежи са на възраст от 17 до 23 години. От тях най-тежко е ранено 17-годишно  момче. То е приет в  Детската противошокова зала на  „Пирогов” с фрактура на ляв лакът, лява ключица, и кост на лявата длан, както и рани по главата. По-късно му е направена операция на ръката.  Другите ранени са с по-леки травми и са били откарани в Окръжна болница, предаде Дарик.

Битите младежи трябвало да се срещнат с приятелите, за да участват в протестен митинг пред Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Нападателите са били въоръжени с бухалки, метални боксове и прътове. Те са знаели, че ще има протест от 11 часа и са използвали този факт за сплашване на митингуващите,  каза  студентът Александър Николов -  един от първите пристигнали при ранените си приятели.

Инцидентът е станал към 10.30 часа, когато група от 15 младежи, част от тях с качулки, са влезли в трамвая на предпоследната спирка преди гара "Искър" , затиснали вратите на мотрисата и започнали да бият определени пътниции, след което са избягали.
"Определено бяха 15 човека най-малко, защото като затиснаха вратите да не мога да ги затварям още дойдоха от другата страна - с качулки, с бухалки и се сбиха. Страшничко беше, много, зверски беше, аз се уплаших пък не знам, цялата треперя", разказа ватманката.

Следобед бяха задържани двама души от нападателите - на 22 и 27 години, а вечерта още трима. Продължава работата на полицията по изясняване на всички участници в тежкия инцидент. Столична дирекция на вътрешните работи ще работи през цялата нощ, за да издири всички участници в инцидента и те да си понесат отговорността, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Тримата задържани са криминално проявени, предимно за хулигаство. Единият от тях е регистриран за нанасяне на средна телесна повреда през януари 2010 година.
По първоначална информация сблъсъкът е между крайно леви и крайно десни групи.

Протестът, към който са отивали пребитите момчета, беше организиран от група активисти пред Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Те се обявиха против задържането на чужденците в дома за по няколко години, без да могат да излизат навън, без необходимото здравеопазване и без възможност за образование на тях и децата им. Става дума за чужденци, които са в процедура по предоставяне на бежански статут и не представляват обществена опасност, уточниха активистите. Те искат промени в Закона за чужденците в България, които да регулират статута на нелегалните имигранти. Той бе организиран от инициативен комитет в състав: Иван Кулеков, писател, Виктор Лилов, музикален продуцент, Светла Енчева, блогър, Яна Бюрер Тавание, активист.

Вижте снимки от приятелите на пострадалите

http://dnes.dir.bg/



Жертвите отивали на митинг за защита на правата на чужденците
image 15 души с качулки пребиха пътници в трамвай
15 младежи, част от които са носeли качулки, са пребили пътниците в трамвай. Инцидентът e станал на предпоследната спирка на трамвай 20 преди гара “Искър”. Сигналът е подаден на телефон 112 малко след 10.00 ч. тази сутрин.

Пострадали са четирима души, един от тях - на 17 години, е откаран в “Пирогов”, а другите трима - в Окръжна болница. В 11.30 часа в Детската противошокова зала на УМБАЛСМ „Пирогов” е приет 17-годишният Д.П. Момчето е с фрактура на ляв лакът, лява ключица, и кост на лявата длан, както и рани по главата. Предстои му операция на ръката. Пред главния вход на „Пирогов” са приятели на момчето, очевидци на събитието.

По данни на МВР пострадалите граждани са отивали на митинга в защита на правата на чужденците в България, организиран днес пред дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Трамвайната мотриса e изтеглена в депо “Искър”, за да продължат процесуалните действия от намиращите се на мястото дознатели и полицаи. Част от седалките на мотрисата са изпацапани с кръв, по пода има стъкла от счупени бутилки. Ватманката е отведена в Осмо районно управление, където дава свидетелски показания.

По-късно през деня министърът на вътрешните работи съобщи, че са задържани двама от нападателите. Задържаните са на 22 и 27 години, единият в района на Първо РПУ, а другият – в района на Девето РПУ в столицата. Двамата ще бъдат откарани към Осмо РПУ за разпит. Единият от задържаните е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство.

„В случая става дума за свада между две младежки организации. Едните са неофашисти, даже ми казаха, че се казват Национална съпротива. Другите са от Младежко комунистическо движение „23 септември”. Тези от „23 септември” са отивали на протеста пред Бусманци и са били причакани от неофашистите, въоръжени с метални пръти. Те са пребили четирима от тях, единият е в „Пирогов”, другите трима са в Окръжна болница. Това не е първият им конфликт”, заяви пред Дарик радио един от организаторите - Светла Енчева.

Центърът за чужденци в Бусманци е трагично известен с лошите условия, които предлага. Митингът, на който са се събрали близо 50 човека, вече е започнал. Присъстващите ще изразят несъгласие с практиките на незаконно и произволно задържане на чужденци в “дома” - такива в процедура по предоставяне на бежански/хуманитарен статут; хора, които не представляват обществена опасност и няма данни, че ще се укрият; хора в тежко здравословно състояние; бременни жени; майки с деца, уточняват организаторите.

“Нелегални хора няма”, “Всеки има право на образование”, “Затворът в Бусманци - държавно престъпление” - това са част от лозунгите на протестиращите на митинга в защита на правата на чужденците в България. На прозорците на сградата задържаните там чужденци са опънали транспаранти, с които призовават за свобода и равни права.

Активистите настояват и за приемане на добавка в Закона за чужденците в България, с която да се регулира статута на нелегалните имигранти, така че те да имат достъп до образование, здравеопазване, възможност за легален труд и защита на правото на личен и семеен живот.

Присъстващите ще настояват и за уважение на човешкото достойнство на задържаните в “дома” в Бусманци - гарантиране на правото им на информация относно причините и периода на задържане, възможностите за защита, здравословното им състояние, подобряване на санитарните и битовите условия в “дома”, редовен достъп на доброволци. Ще се иска и предоставяне на достъп до безплатно средно образование на чуждите граждани, независимо от вида статут, страната на произход и възрастта им, кактои гарантиране на правото на всички легално работещи чужденци на социално и здравно осигуряване и достъп на всички деца на чужденци до здравеопазване, равен на този на българските деца.

Митингът се организира от инициативен комитет, в който участват писателят Иван Кулеков, музикалният продуцент Виктор Лилов, блогърът Светла Енчева и активистката Яна Бюрер Тавание.

Преди време бе арестуван директорът на служба “Миграция” в МВР Стефан Христов. Според обвиненията Христов е уреждал неправомерно чужденци с визи. Шефът на агенцията за бежанците Светослав Мичев пък получи обвинение за умишлена безстопанственост. www.vsekiden.com



Тагове:   акция,   апарат,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. samvoin - Според мен пък не са нито циг...
07.06.2010 11:04


Според мен пък не са нито цигани, нито “неонацисти” а имам дълбоки подозрения и съмнения че това е една от поредните провокации на власта и нейния репресивен апарат.
Защо смятам така?
Ами дайте да се замислим кой може да има мотиви вслучаяда нанесе двоен удар и кои са заинтересованите сили у нас от една страна подобни прояви да бъдат сплашени – компроментиращи пред света този режим като недемократичен и неуважаващ човешките права, както и като дълбоко нехуманен, а от друга да се припише това на някакви имагинерни “неонацисти” срещу които тепърва власта трябва да “запретне ръкави” и да погне “злите неонацисти” в лицето на всеки например който евентуално би разкритикувал еврейския геноцид в Близкия изток, камо ли пък поставил под съмнения броя загинали евреи през ВСВ, за “газовите камери”, “сапуна” и “лагерите насмърта” пък и дума да не става както и за еврейската “богоизбраност”.
Тепърва власта ще трябва да запрята ръкави за борба сподобни “престъпници, нацисти” или “потенциални камикадзета и агенти на Бен Ладен” и особено ако случайно се появи някакъв организиран обществен отпор и мнение срещу еврейския тероризъм или в резултат на ето такива новини, които наистина би трябвало да ни шокират /но не виждам нито оповестяване, нито коментар в така наречените “националистически” сайтове и форуми днес, камо ли в официалните медии/:

http://samvoin.blog.bg/politika/2010/06/06/izrael-iska-da-kupuva-zemi-u-nas.557670

Ами просто е и нека доразясня своята логика относномотивите на режима и неговите структури.

1. Протеста който се провежда, добре знаем че в повечето случаи задържаните у наси в Европа вкрайно мизерни условия чужденци искащи гражданство или убежище на наша територия, са бежанци и емигранти от Третия свят или по – специално от арабски и ислямски страни. Нали никой не мисли че сред жертвите и задържаните търсещи убежище, пребиваване или гражданство на наша територия са евреи, англичани или турци и че последните три националности ако ще и техне представител да е с криминално досие до Небесата и издирван дори от тамошните правораздавателни органи, ще бъде арестуван от нашата полиция и пратен в подобно заведение?
Не, това са предимно лица от произход, силно “обичан” и особено от “любвеубилните” представители на американското, израелското и английското полсолства.
Да не говорим за общоизвестния негласен апартейд при получаването на гражданство, освен над етнически българи от заграбените наши земи и потомци на бежанци в Бесарабия, Унгария, Чехия, бившето СССР, сред силно дискриминирани са и лица от арабски произход, дори и да са с професии и бракосъчетани за български граждани, както и да нямат никакви криминални прояви и да са тук според Конвенции на ООН за бежанците, докато лица от еврейски и турски произход, ако ще и с досиета до тавана да са, ако ще и категорично установени трафиканти на проститутки, деца, органи, наркотици, оръжия и пр. да са и собствените им странида неги щат или да ги издирват, получават пълен комфорт на свободно пребиваване тук, както и англичаните и други утрепки от Запад и с един замах за по 24 часа без всякакво основание, яснота на техната дейност тук и мотиви получават български гражданства, при това двойни /за да могат да изкупуват имотите ни ида колонизират и поробват България!Да шират хазарт и проституция, както и порнография…/.

2.Нали не си мислите че позицията на ЕС и респективно тукашната колониална администрация – ехо на председателката на новия коминтерн – Ангела Меркел която “осъжда” действията на Израел срещу хуманитарния корпус, е искрена и последователна и ще има от нея някакви практически последствия за Израел?
Първо тази позиция беше за да се предварди реабилитация и ново надигане наисторическия ревизионизъм и истинския национализъм на Запад и второ защото ЕС е силно изплашен от реакцията и последващите действия от страна на Турция и турското правителство, каквото и да говорим, което знаем че не прощава посегателството над свои сънародниции съграждани почти колкото и това на Израел – без оглед заслужено или не, пъкисъвсем трето тук стана вече ясно и на слепите че става дума заотявлен терористичен акт в международни води, срещу хуманитарен корпус който не може по – никакъв начин да бъде оправдан пред един неционист /дори и от тях има осъждащи го гласове/ или пред нито един особено цивилизован и некупен от израелските служби и правителство човек по – света.
Е, от тук става ясно че това правителство и службите му са заинтересовани редом със своите заинтересовани господари да внушат страх от една страна на участниците в подобни макар и понякога залитащи в криворазбрано хуманни крайности митинги но все пак изобличаващи тукашната власт като престъпна и рушаща нечии права, редом със световните и господари а не имагинерните “зли нацисти” дето искали “да правят циганите на сапун и пращат евреите в газови камери”, дето “искат нов възродителен” и “нова голяма екскурзия на турците” и дето взели че пречукали некой крадец от цигански произход макар и в защита на дома си или живота си, обаче все пак “расисткия и български нетолерантен зъл мотив” го има, че човека не е проявил “елементарна толерантност” оставяйки някой въоръжен скирка или брадва да му отреже главата. Каквото внушават митинги и прояви на българофоби като “Хелзинския комитет”, “ромски” организации или ДПС и тем подобни…
Такива прояви явно са угодни на власта, защото не засягат никога нея и световните и господари и никога няма да разяснят поне истината за “възродителния”, “голямата екскурзия”, къде е бил Бойко тогава или дории циганите да изтъкват някъде с основания че са подтискани, от кого могатда са те подтискании как? Да не говорим пък дали ще кажат кой е истински подтиснатия в своята страна…
Ето защо си мисля че само настоящия режим и репресивните му структури, сега проявяващи крайно лицемерие относно събитията в Газа пред света имат съответните мотиви да извършат подобно действие с двоен ефект и внушение:

1. Сплашване на подобни непрограмирани от структурите на световния ред, макар и пак доминиращо анархистки или пацифистки протести и на участниците в тях.

2. Приписване на това сплашване на някакви си “зли нацисти”, с търсене на “расистки и ксенофобски мотиви” /които явно някой ги има, но едва ли това са български родолюбци и националисти или редови българи, по-скоро едно друго племе има мотиви за това вслучая, както обясних по – горе/ зада се настрои общественото мнение и да се развържат за в бъдеще ръцете на режима срещу евентуална националистическа опозиция, каквато все пак те не спират и за миг да допускат и да са бдителни че може и да се появи, като накарат общественото мнение освен “талибанин” във всеки “антисемит” да видят и припознаят тези “зли нацисти” от трамвая, а като “антисемит” и “расист” или “нацист” да бъде припознат всеки както винаги критикуващ държавата Израел, сочещ безобразията на отделни представители на тази народност ина техното лоби и дори отявлени нарушенияна законите настраната и Конституцията, освен морала, а да не говорим както вече казах – подлагащ под съмнение някои предоставяни ни данни и небивали твърдения относно ВСВ и Близкото минало които биха били хумористични и вицове ако не костваха човешки животи и при това напълно невинни, както и не се стремяха да оправдаят терористични и геноцидни действия.
Но и не само това, представете си дори и този който се опита да подложи просто под съмнения така неречения Стар Завет и еврейска древна история, а от там еврейската “богоизбраност”, произход и т.н. което логично води до изводи относно еврейските основания за претенции в Палестина.
цитирай
2. samvoin - Noq^ // Jun 6, 2010 at 16:32 П...
07.06.2010 11:05
Noq^ // Jun 6, 2010 at 16:32

Преди час видях в сайта dnes.bg заглавие “Неонацисти пребиха 4-ма младежи”. Тъй като бях прочела други медии, написах под статията следното: “Драги редактори, как решихте, че са “неонацисти”, а всички други медии пишат, че са “младежи с качулки”?” Коментарът ми беше изтрит. Публикувах го още 2 пъти и след всяко пост-ване, написаното биваше изтривано. Накрая ми спряха достъпа до коментарите и вече не мога да пиша изобщо в сайта. Следващата новина бе озаглавена “Сблъсък на анархистични движения”.
:) )) Страхотно, нали? Хем не знаят що е то “неонацист” и “анархист”, хем им се задават въпроси. Нещастници!
цитирай
3. анонимен - В днес. бг пък на мен пък ми търкаха че ...
07.06.2010 11:12
В днес.бг пък на мен пък ми търкаха че бях написал "България над всичко!". Не си спомням повода , ама го писах няколко пъти и все го търкаха... А иначе колко си прав, просто не ми се мисли!
цитирай
4. samvoin - Балкани // Jun 7, 2010 at 01:11 ...
07.06.2010 11:19
Балкани // Jun 7, 2010 at 01:11

Ако наистина националисти са видели сметката на въпросните “принадлежащи към ляво движение”, то имат моето уважение.

Не това е начина да докажеш правотата си и да обориш противниковата или противоположна на твоята идеология- квазиидеология.
Насилието при националистите трябва да е само и единствено крайна мярка при самоотбрана или след провокацияи прояви на насилие от другата страна, но ние именно ако смятаме че се различаваме по – нещо от тях, не бива да прибягваме първи към насилие, подтискане и сплашване, защото това според мен е проява на слабост и неувереноств правотата на твоята теза.
По – скоро национализма трябва непрекъснато да призовава и провокира своите опоненти към публични дискусии, в които да доказва своята правота.
У нас обаче въпроса който в момента стои на дневен ред е, има ли организиран национализъм в лицето на която и да е от съществуващите организации, определящи се като такива и имали силна личност която да го представлява и формиран националистически елит-алтернатива на сегашната върхушка и псевдоелит? Това първо трябва в момента да изясним и да отделим ясно в обществото национализъм от псевдонационализъм или от квазинационализъм.
цитирай
5. анонимен - tur4in-demokrat
07.06.2010 20:10
dobre ste do6li v noviya SERBEST FORUM!
Samvion, 6te se radvame, ako vzemate otno6enie v foruma ni. Leka ve4er!
цитирай
6. анонимен - Провокацийките от комунисти няма ...
08.06.2010 00:07
Провокацийките от комунисти няма да свършат, част от тях са и Ченгета...И са все хАнонимни....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050022
Постинги: 7921
Коментари: 3555
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци