Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9147000
Постинги: 7763
Коментари: 3330
Гласове: 6238
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
31.05.2010 00:03 - КОЙ ЛЪЖЕ ?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1698 Коментари: 1 Гласове:
2Скоро възнамерявам да представя надписи на 3750 години, които се разчитат лесно помощта на нашия език. За да могат материалите да бъдат по- лесно възприети реших да напомня за връзката между старобългарските руни и линеарните писмености, чийто произход е неолитна Тракия. Според моите опоненти аз си измислям приликите между руни и линеарен А, твърденията ми били лъжи и т.н. Добре, нека вие сами отсъдите кой лъже и кой казва истината. Всеки човек притежаващ нормално зрение може да види сравненията и да си направи изводи.

 

Представям сравнителна таблица с четиридесет и два рунически знака и техните успоредици от линеарен А и линеарен Б. Поне за мен двете писмени системи са свързани една с друга. Не може да става дума за 42 случайности, невъзможно е. Преценете дали си фантазирам, или твърдението ми почива на реалност, която е неудобна за неиздържаните теории на някои чуждопоклонници.

 

                            image

БР - БЪЛГАРСКИ РУНИ
ЛП- ЛИНЕАРНА ПИСМЕНОСТ ОТ ВТОРОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ПРЕДИ ХРИСТА
 

Най-интересното е, че ако на руните от розетката намерена в Плиска дадем стойност на линеарни знаци ще получим български думи като лоно, пек, лепи ( хубав на старобългарски), бура ( диал. вариант на буря) и др. Това би било възможно само, ако старите българи, създали розетката  принадлежат на тракийското семейство, иначе дедите ни не биха били запознати с писменост, която се е използвала векове преди Троянската война в Тракия*, Крит и Гърция

( която по това време е носела името Пеласгия).

 

 image

 ПЛ. - РУНИ ОТ ПЛИСКА
Л.А. - ЛИНЕАРЕН А
Л.Б.- ЛИНЕАРЕН Б

Тези данни смазват теорията за тюрко-алтайският произход на старите българи и поради тази причина поддръжниците на остарялата измислица за азиатските ни корени упорито и яростно отричат всякаква връзка между дедите ни и най-древното цивилизовано население на Европа. Обаче доказателствата са красноречиви. Не се иска човек да е професор, за да му стане ясно, че 42 успоредици между старобългарски руни и линеарни знаци са ярко свидетелство за нашият местен произход. Колкото и скептичен да е някой, той трябва да признае, че руните от Плиска произхождат от линеарен А и линеарен Б**. Как по друг начин да обясним разчитането на български думи давайки на руните фонетическа стойност на линеарни знаци? Приемем ли обаче, че дедите ни са местен народ всичко си идва на мястото. Става ясно защо старите българи са отъждествявани с тракийски племена в продължение на 1000 години. Чуждопоклонниците казват, че това било грешка. Ами защо тогава никой древен летописец не сгреши и не определи дедите ни като тюрки? Няма нито един стар автор който да твърди подобно нещо, но за сметка на това тези, които определят дедите ни като местен народ са доста. Св. Йероним, Орозий Павел, Прокопий, Йоан Малала, Йоан Цеца и др.  Антропологическите изследвания също ни определят като европейски народ, данните обаче се премълчават от фалшификаторите на нашата история защото иначе манипулаторите няма как да обяснят къде се е изпарила "азиатската" ни кръв...

 

Съмнявам се, че хората, които ни лъгаха и унижаваха дълго време ще признаят греховете си. Важното е вие, истинските българи, тези, които милеят за род и Родина, важното е вие да разберете, че разполагаме с доказателсва за местен произход. Представеното тук е само едно малко камъче от една огромна и красива мозайка. Тя ще бъде запълвана малко по малко и след време ще  дойде денят, в който вие ще сте с високо вдигнато чело и уверен поглед, знаейки, че сте потомци на способни и енергични хора, знаейки, че  ако се обичаме и си помагаме един на друг ще сътворим чудеса, ще изградим една щастлива и светла България.

 

 

 

Пояснения

 

* Проф. В. Георгиев бе един от първите, които забелязаха приликите между древните критски писмености и знаците от Градешница, Караново, Тартария и др. Понеже неолитната тракийска писменост е доста по-стара от критската, то става ясно, че траки са тези, които са я пренесли на остров Крит. За това сведетелстват тракийски имена документирани с линеарен А през XVIII- ти -XVII-ти веки преди Христа. Става дума за Арей, Дизо, Питак, Реза ( име сродно на троянският герой Резос).

 

Високоуважаваният чешки учен Б.Хрозни поясни, че мигрирали от Балканите траки са донесли на Крит особен вид керамика. Тя съществува в нашите земи поне от пето хилядолетие преди Христа.

 

Нашите учени знаят, че съществуват паралели между тракийски и минойски топоними, но премълчават тези данни защото от тях става ясно, че траките са били уседнало население на остров Крит, а не само дошли за малко търговци.

 

Критският Пергам отговаря на тракийският Пергам.

Критският Даво отговаря на тракийските Даки Дава, Суки Дава, Берге Дава...

Критският Гортуна отговаря на тракийският Гордус.

Критският Пайто отговаря на тракийският Пайто виса.

 

Тези данни са неудобни на два фронта. Първо, те доказват, че траките създатели на линеарен А са учители на гърците, другото е, че става ясно, че ние сме потомци на Арес и Орфей, а не на тюрко-алтайци.

 

 

 

** Линеарните знаци не се четат лесно защото трябва да се запомнят много звукови стойности. Р се чете и като Л, Б, се чете и катоП, но един упорит човек може да научи особеностите за кратко време и да направи сам проверка. Препоръчвам следната специализирана литература:

 

1.J.Chadwick, The Mycenaean World, Cambridge University Press, Cambridge, 2005

 

2.J. Chadwick, M.Ventris,  Documents in Mycenaean Greek, Cambridge University Press, Cambridge, 1973

 

3.Inscriptions in the Minoan Linear script of class A, ed. by W.C. Brice from the notes of Sir A. Evans and Sir J. Myres, Oxford University Press, London, 1961

 

4.D. Packard, Minoan Linear A, University of California Press, Berkeley/Los Angeles/ London, 1974

 

5.V.Georgiev, Les deux langues des inscriptions Cretoises en Lineaire A, Academie Bulgare des Sciences, Sofia, 1963

 

6.J. Best, F. Woudhuizen, Ancient Scripts from Crete and Cyprus, E. J. Brill, Leiden


http://sparotok.blog.bg/Гласувай:
2


Вълнообразно


1. panazea - Този въпрос изобщо не стои пред мен!
31.05.2010 11:31
Чела съм доста неща по въпроса! Спароток дава доказателства за това , в което съм сигурна! Другите безродници да си гледат работата!
цитирай
Търсене