Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990241
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
31.05.2010 20:27 - Фашизъм срещу фашизъм...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1393 Коментари: 1 Гласове:
2



Вандали поругаха Паметника на съветските воини 14.05.2010 13:10 image 3 Добави в списък за четене От "Шалом" очакват адекватна реакция на полицията image

Демократични ценности, постигнати с толкова усилия, трябва да се защитават и отстояват ежедневно, отчитат от Организацията


 

Още по темата

Паметникът на Патриарха отпътува за Рим
Паметникът на Иван Вазов пътува вече за Рим. Той ще бъде открит на 21 май т. г. от ...


Паметникът на Незнайния войн вече е с видеонаблюдение
Пространството около паметника на Незнайния войн вече е оборудвано с видеонаблюдение, ...

 

В дните, когато светът отбелязва 65 – годишнината от края на Втората световна война и 65-годишнината от края на Холокоста отново сме свидетели на фашистки и антисемитски прояви – беше поруган Паметника-костницата на съветските воини в кв. „Лозенец” в гр. София. ова се посочва в декларацията на Организацията на евреите в България "Шалом".

"За съжаление това е поредният вандалски акт, който е доказателство за засилващите се ксенофобски и антисемитски прояви в България от 2009 година до днес. Случващото се и безразличието на институциите, политиците и гражданското общество ни тревожат и напомнят за събитията започнали така преди 77 години и жестоките им последици – повече от 60 милиона загинали, от които 6 милиона евреи.

Убедени сме, че в България, като демократична страна, политическите сили и обществото ясно и категорично трябва да осъдят проявите на фашизъм, ксенофобия и антисемитизъм и за пореден път ги призоваваме да го направят, защото омразата е опасен фактор за стабилността и мира в обществото ни.

Очакваме от полицията и правоохранителните органи енергични, бързи и законосъобразни действия за откриване и наказване на извършителите и превантивни мерки срещу такива прояви.

Българският народ е доказал, че е толерантен, нека го докажем и сега!

Демократични ценности, постигнати с толкова усилия, трябва да се защитават и отстояват ежедневно, с безкомпромисна решителност!", се казва още в декларацията.

http://incidents.actualno.com/


Съветската армия е разбира се окупатор и смятам че мястото на този паметникев един музей посветен на ВСВ ли да се върне на Русия, евентуално. Но въпреки това, някак сисмятам чедрасканетому съсспрейове нафонана това че ние допускаме вмоментанастоящи и живи окупатори на наша територия, а именно в лицетона американските военни бази и че вече сме 28 -а република на новото – западно СССР, малко мисеструва неадекватно да се борим със “задна дата” срещу стари окупатори, които вече отдавна не са между живите или ги няма.
Друг е въпроса че някои драскат съветския, но недраскат останалите -американски, английски и пр. паметници набомбардировачи – убийци на деца, както и не вдигатнапример протестче имасело наимето на един такъв убиец вече 60 години, а днестези окупират нашата страна – съюзника на същото СССР през ВСВ.
Иначе организация “Шалом” е ясно навсекинормален човек, че е една екстремистка, етносепаратистка организация, разпалваща верско, етническо и расово напрежение и вражда на наша територия, коятоотдавна трябваше да бъде забраненаи изкарана извън закона както и ОМО “Илинден – Пирин” беше, а организаторитеи ръководителите и да поемат ъсответната съдебна отговорност, ако изобщо у нас поне малко се спазваше Конституцията и НК…




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. tomcat - много правилна позиция, поздрави ...
31.05.2010 21:42
много правилна позиция,поздрави за което!Аз не съм чувал за съветски бази и про-та в България!Не съм чувал да искат да сме пращали пушечно месо в войната им с Афганистан'
цитирай
Търсене