Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988322
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
08.01.2010 11:58 - Министър Божидар ДИМИТРОВ: Как да се извиня на Турция, че е заклала баба ми и дядо ми!?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 4231 Коментари: 6 Гласове:
3



Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Министър Божидар ДИМИТРОВ: Как да се извиня на Турция, че е заклала баба ми и дядо ми!?

Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само че не е условие за приемането на Турция в ЕС. Така пред Dnes.bg министърът без портфейл Божидар Димитров коментира предупреждението на премиера Борисов, че може да се раздели с поста си заради изказаното от него мнение, че България ще подкрепи Турция за ЕС, само ако ни изплати 20 млрд. долара компенсации за тракийските бежанци.
“Прав е човекът, нали? Намесих се във води, които не са мои, и неправилно бях изтълкувал един израз в едно изречение в предприсъединителния договор от миналата година за Турция, където се казва, че тя трябва да положи усилия да разреши въпроса с компенсациите на тракийските бежанци. Аз сметнах, че това е условие към Турция, а то било само пожелание. И това са две различни неща.
- Има ли страх у Вас, че може да се разделите с поста си?
- Ами страх, не! Аз не се страхувам от нищо. Ако съм направил толкова голяма грешка, която заслужава да се разделя с поста си, ще понеса своята отговорност. Прав е министър-председателят, че политиката на правителството се определя по този въпрос от Народното събрание, от целия Министерски съвет, а не от един министър.
- Заради гафа например?
- Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само че не е условие за приемането на Турция в ЕС. Независимо как ще се разреши – положително или отрицателно, това няма да повлияе върху нашето решение за приемане или неприемане на Турция в ЕС. Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г., когато сме били прогонени оттам?!/Dnesbg
Публикувана на
7 Януари 2010 година



Тагове:   дядо,   как,   министър,   Ми,


Гласувай:
3



1. анонимен - Европейският съюз си е Европейски съюз.
08.01.2010 12:12
Парите за компенсации / а как ще се компенсират не имотите , а мъките и трагедията на бежанците ? / са въпрос, по който не трябва да има никакви отстъпки. И Турция не само " трябва да положи усилия " , но и безусловно да изплати до цент парите на наследниците на прогонените българи.
цитирай
2. samvoin - Парите за компенсации / а как ще се ...
08.01.2010 12:17
andreshko написа:
Парите за компенсации / а как ще се компенсират не имотите , а мъките и трагедията на бежяаянците ? / са въпрос, по който не трябва да има никакви отстъпки. И Турция не само " трябва да положи усилия " , но и безусловно да изплати до цент парите на наследниците на прогонените българи.
А защо ни е самият ЕС? Кой от вас видя и усети нещо добро от влизането ни там?
Ниима българите още не са "втора ръка" на запад? Нима няма да са такава докато нямаме не страна - членка на ЕС, но националномогъща и социалносправедлива България на всички българи по - света със своя армия, разузнаване и българска националноотговорна дипломация и правителство?!
Изберете сами и решете сами кой от двата типа правителство може да защити нашите национални интереси и чест най - сетне и да е радетел за социалната правда у нас, както и да потърси сметка за геноцида над българите в 20 - и и 21 - и век, за всички геноциди? Този който управлява сега, или този за който апелирам аз в този блог, но който наистина не виждам в момента нито една партия или организация афишираща се като "националистическа" способна да реализира и да завземе власта първо?
цитирай
3. анонимен - ЕС не ни е виновен.
08.01.2010 14:07
Докато е жив духът на " най - значимото събитие в живота на България за ХХ век" - деветосептемврийския преврат, след който планово и непрекъснато затъвахме в блатото на "зрелия социализъм" и "гордо крачехме към светлия идеал - комунизЪма", ще бъдем не втора, а трета ръка в Европа.
Трудно се възстановява " успешно " унищожения преди 56 години от политически нищожества и неграмотна сган национален дух, идеали и човешко достоинство на българския народ.
Още по-трудно се изгражда и създава истинско гражданско общество от хора без идеали и достоинство !
цитирай
4. samvoin - Докато е жив духът на " най - ...
08.01.2010 14:31
andreshko написа:
Докато е жив духът на " най - значимото събитие в живота на България за ХХ век" - деветосептемврийския преврат, след който планово и непрекъснато затъвахме в блатото на "зрелия социализъм" и "гордо крачехме към светлия идеал - комунизЪма", ще бъдем не втора, а трета ръка в Европа.
Трудно се възстановява " успешно " унищожения преди 56 години от политически нищожества и неграмотна сган национален дух, идеали и човешко достоинство на българския народ.
Още по-трудно се изгражда и създава истинско гражданско общество от хора без идеали и достоинство !
А ЕС не е ли именно една супердържава от съветски, османски, византийски и римски тип, изтъкана от помобни мракобесни фундаменти на национал - нихилизъм, безбожие, материализъм и алчноста на една безродна наднационална тиранична върхуика и банда от дегенерати?
Нима ЕС не е изтъкан отново от марксизъм и интернационализъм, само че тоя път привидно неболшевишки и нетоталитарен и неедноличен /преди едноличноста беше само привидна/, а либерален и глобалистичен?
Каква е разликата между целите на интернационалния болшевизъм и интернационалния космополитен глобализъм?
цитирай
5. samvoin - Не е зле да се прочете особено Лис...
08.01.2010 14:33
Не е зле да се прочете особено Лисабонския договор и Евр/е/оконституцията така наречена която беше отхвърлена от редица свободомислещи народи на запад, именно с гражданско общество за което говорим и извоювали си първо на първо правото на референдум като швейцарците, искат или не ЕС и искат или не Лисабонски договор, затваряне на АЕЦ примерно, национално обезличаване и директиви, или искат суверенна, независима, нормална и просперираща държава контактуваша с целия свят, но само в синхрон с националните си, стопански и икономически потребности на СВОЯТА нация, не на директивите на чужди капиталистически върхушки и лобисти?
цитирай
6. kabuli - Прав е Б. Димитров
16.01.2010 20:09
Прав е министърът, ама как ще обясни моята омраза към руската комунистическа и окупационна армия, чиито войници изнасилиха сумати български момичета и жени, в това число и 17 годишната ми леля, сестра на баща ми . Знае ли историкът, че паметника на съветския войник в Добрич е паметник на убитите без съд и присъда съветски войници, които са хванати да изнасилват и плячкосват? Питам го истоарикът му с историк, защото е бил комунист и агент на комунистическите тайни служби.
цитирай
Търсене