Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990847
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
22.10.2009 13:50 - Идилията между две геноцидни и престъпни държави и измислените им "нации"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2358 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 08.07.2011 16:03


 


image

Георге Иванов; Снимка: blitz.bg

Президентът на Македония Георге Иванов се срещна вчера в Йерусалим с представители на евреите с македонски произход, които живеят в Израел, пише днес македонският вестник „Вечер”, цитиран от Фокус.

 

 

 

На срещата единодушно е заключено, че еврейската общност в Македония е неотделима част от македонското общество и мост, който допринася за по-нататъшното сближаване между двете страни.

 

 

Ави Козма, равин на еврейската общност в Македония благодари на Иванов за това първо посещение на македонски президент в Израел.

 

 

Рашел Друмер Леви, която е родена в Скопие, но живее в Израел, заяви, че изселените от Македония имат двойно гражданство и се чувстват както израелци, така и македонци.

 

 

„Израелците и македонците са много близки и подобни като хора. Най-важното е, че македонците бяха сред малкото надои, които по време на Холокоста бяха добри към евреите. Евреите от Македония пострадаха от българите, а не от македонците”, каза Леви.

 

 

Тя е доволна, че са успели да попречат на инициативата да се постави паметник на българския цар Борис в Израел, който трябвало да бъде представен като спасител на евреите от България през Втората световна война.

 

 

Според нея Израел и Македония имат големи перспективи във всички области, не само на дипломатическо, но и на историческо, научно и културно ниво.


http://www.bolgari.net/


 

 

image

Народът ни е казал “Храни куче да те лае”. В духа на тази мъдра мисъл е и вчерашната случка, която се разигра в Израел.
Там бюрмският президент Георге Иванов се срещна с представители на евреи изселници след ВСВ от географската област Македония. Може би се чудите за какво са си говорили? Първото нещо, което може би ще Ви хрумне е, че отново някой е намерил повод да плюе по България. И веднага улучвате в десетката.

Срещата протекла по следния начин. В началото, равина на БЮРМ изразил благодарност за първото посещение в ционистката държава на президента Георге Иванов. Веднага след това, г-жа Рашел Леви (македонска еврейка), изнесла “покъртително” си слово, в което споменала, че изселените в Израел евреи все още имали двойно гражданство и се чувствали и антични македонци. Това е напълно логично, тъй като днешните евреи имат почти толкова общо с библейските евреи, колкото и днешните македонци имат с античните македонци. След това г-жа Леви продължила с думите:

    „Израелците и македонците са много близки и подобни като хора. Най-важното е, че македонците бяха сред малкото народи, които по време на Холокоста бяха добри към евреите. Евреите от Македония пострадаха от българите, а не от македонците”

Нека се опитаме да поразмишляваме над мъдрите и слова. От първото изречение си правим извода, че  омразата към България и българския народ може би е нещото, което прави бюрмците и ционистите близки и подобни като хора. След като прочетем второто изречение разбираме, че македонски народ е съществувал през ВСВ и следователно е бил окупиран от нас – българите. И разбира се, благодарение на нас, са пострадали евреите, които са живяли по това време на територията на днешен БЮРМ. Ще си позволим да коментираме тези твърдения след малко.

След тези си думи, г-жа Леви изразила гордост, че тя и нейни съмишленици са попречили да се постави паметник на цар Борис III в Израел, на който той трябвало да бъде представен като спасител на евреите в България, което е вярно с историческата истина.

Интресно е, дали нашият посланик в Израел и въобще външното ни министерство ще реагират по някакъв начин? Съмняваме се. Но нека на кратко  оборим лъжите на г-жа Леви.

Македонски народ не съществува и не е съществувал в Македония през ВСВ. Нашите и германските войски не поробват, а освобождават македонските българи от сръбската окупация. За това са писани предостатъчно книги и има предостатъчно документи, фотографии, филми и все още живи свидетели. Ние, от Altermedia България, сме публикували и ще продължаваме да публикуваме факти, статии и фотографии, които недвусмислено доказват българския произход на македонското население. Мнението на ционистката Леви за пореден път доказва неприязанта, която хранят някои хора към нашия народ. Нещо, което ни най-малко сме заслужили по някакъв начин.

Нашата държава е една от малкото държави (заедно с Дания), която запази своите евреи и не ги предаде на германците. Става въпрос за около 50 хиляди човека. 65 години след войната, ние все още продължаваме да слушаме лъжи, обвинения и да виждаме как някои хора въщност не изпитват и грам благодарност към нашия народ и към България. Ясно е, че нашите управници не са можели да направят нищо, за да спасят 11-те хиляди евреи, които са населявали територията на Македония и Беломорска Тракия и ние не мислим, че те по някакъв начин носят вина за тяхното изселване.

Това е вторият случай (тази година), след скандалът с улицата, която трябваше да носи името на проф. Богдан Филов, в който някой се опитва да вменява несъществуваща вина на нашия народ. Нещо повече, директно ни обвиняват, че имаме нещо общо със спорната, от историческа гледна точка, съдба на евреите през ВСВ. Нещо, което противоречи на историческите факти – България е една от двете държави, които не депортираха евреите си. И за финал, присъстващите на тази среща ционисти заемат про-македонистки позиции и твърдят, че съществува македонска нация, която била различна от българската. Ако това е вашата благодарност, за това че не позволихме депортирането на 50 хиляди ваши съплеменници господа, по-добре я запазете за себе си!

Altermedia България 

 






Тагове:   между,   нации,   две,


Гласувай:
0



1. samvoin - След 60 години враговете ни отново ...
22.10.2009 13:51
След 60 години враговете ни отново заедно срещу нас в помията си!
цитирай
2. анонимен - ОТПЕПКО
23.10.2009 05:04
нещастно българско лайно, да ми ядеш еврейския кур! престани да обиждаш държавата и народа ни, защото ще бъдеш проследен по айпито и ще ти прасна мозъка!
Скоро всички неевреи-бели, негри,китайци и всякаква друга сган ще бъдете избити като хлебарки!
цитирай
3. samvoin - Нарочно оставам съобщението, за да ...
23.10.2009 14:48
Нарочно оставам съобщението, за да се уверят всички и да видат сами истината в очмите, всички чифутолюбиви "хуманисти" - мазохисти от нееврейски произход.
цитирай
4. christotamarin - Национално предателство е да се прави паралел между Македония и Израел
10.02.2014 16:49
Национално предателство към България е да се прави паралел между Македония и Израел. Засрамете се. То ачък тез, дето най се тупат в гърдите, че били националисти, най-големите поразии те ги правят.

Как може да отблъсквате от българската кауза Израел и ционистите с тяхното огромно влияние? Кой, дето се е противопоставил на Израел и ционистите, е прокопсал? Да се противопоставяш на Израел - това е лакмус за лузер-неудачник.

Да, македонската нация е измислена, но израелската не е. Това е хем истината, хем вистината. Много от онези хора по светът, дето се чудят дали македонската нация е измислена, добре знаят, че израелската нация не е измислена. Като прочетат тези хора в някое писание, подобно на този постинг, че двете нации, израелската и македонската, били измислени, у тях би се затвърдило убеждението, че двата случая са сходни и че и двете нации не са измислени.
цитирай
Търсене