Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.10.2009 08:44 - Родолюбивият Пловдив не желае еврейна - българофоб Давид Черни!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1090 Коментари: 1 Гласове:
0



Преди визитата на Давид Черни в Пловдив October 7th, 2009 · Post your comment (7 Comments) image image

Скандалният  евреин трябва да гостува под тепетата в международна изложба

imageДавид Черни – скандалният художник от еврейски произход, който скандализира Европа с изложбата си „Ентропа”, ще гостува в Пловдив, съобщиха медиите преди време. Вчера срещу гастрола на твореца скочиха общинските съветници от псевдо-патриотичната партия „Атака”, които в типично свой стил вдигнаха шум за пред медиите. Зам.-председателят на семейната партия на Сидерови дори призовапловдивчани на протест: “Призоваваме кмета Славчо Атанасов да не позволи подобно сборище в имот общинска собственост, считаме, че е срам за всеки представител на обществеността да посрещне човек, опозорил публично България.” Безсрамният Давид Черни е поканен от Емил Миразчиев, председател на сдружение „Изкуството днес”, като фекалното дуо ще представи само черния плат, който скри пластиката – макет на тоалетно клекало. Причината беше, че цялото общество скочи  срещу творбата. Пластиката остана покрита до края на изложбата в Брюксел, макар че мнозина пишман либерали видяха в увисналия черен парцал траурно погребение на демокрацията ни. Интересно, но от реакцията им разбираме, че тези хора се борят за това страната ни да бъде демократичен кенеф! “Прочутият парцал участва в проекта в Пловдив с идеята да се покаже символично свободата на изкуството в демократичните времена, в които живеем”, обяснява Миразчиев. Но той най-цинично твърди,че е в неудоумение какво ще се случи на 10-ти октомври, когато този експонат трябва да участва в изложбата в Баня „Старинна”, защото зам.-кметът по културата Петя Гогова забранява кракът на Черни да стъпва в имота, който е общинска собственост.

image Самият евреин Черни е обект на много критики и в самата Чехия, откъдето е родом. Типично за всички евреи, той обича да отрича националното чувство за гордост на останалите нации. Това, че в случая жертва на омразата му станаха българите, не е нещо специално. Преди време той скандализира Чехия със своя изключително цинична творба изобразяваща две пикаещи човечета, които уринират върху картата на Чехия.

 

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов: Кракът му да не стъпи!

“Забранявам този човек да бъде допуснат на територията на която и да е общинска собственост в град Пловдив”, категорично заяви кметът Славчо Атанасов по повод предстоящото участие на Давид Черни в откриването на експозицията „Европейското изкуство 20 години след Желязната завеса”. “По никакъв начин не мога да приема гаврата, която този художник си направи с България, затова той не е желан в Пловдив”, заяви още Славчо Атанасов. “Нека Емил Миразчиев да го посрещне на някое кафене или частно заведение, но по никакъв начин не желая кракът му да прекрачи Баня „Старинна”. България е държава с древна култура и история и е въпрос на знание да разбереш, че подобна художествена интерпретация е най-малкото нелепа”, коментира още кметът на Пловдив.

Силни думи от страна на пловдивския градоначалник, който по принцип прослави името си в последните години с желанието да си строи джамия в циганското гето Столипиново, както и да заличи името на легендарната организация ВМРО, което е изрисувано върху едно от пловдивските тепета. Скандалното в случая беше, че самият Атанасов е представител на партията ВМРО-БНД на доносника от ДС, Красимир Каракачанов, който от години присвоява името на старата организация за освобождение на македонските българи! В случая хората изобщо не могат да бъдат сигурни, дали Славчо Атанасов не прави хитър рекламен ход, като уж забранява нещо, а в следващия момент винаги би могъл да каже, че е направил, каквото е можел. Ясен сигнал за това е и заявлението на Емил Миразчиев, че не смята да се съобразява с кметските разпореждания и Черни ще присъства на изложбата. Освен това не трябва да забравяме, че само след 10 дни Славчо Атанасов ще се опита да застане начело на задругата на доносниците и действията му срещу визитата на Черни може да са продиктувани само и единствено от желание да се хареса на делегатите на предстоящия конгрес на ВМРО-БНД.

 

ЗАМ.-КМЕТЪТ ПЕТЯ ГОГОВА: КАНЯ ГО В ГРАДСКАТА ТОАЛЕТНА

- Г-жо Гогова, не е за вярване, че модерен арткмет като вас, ще забрани на Давид Черни да гостува в Пловдив.

- Този човек не е желан в публичното пространство на Пловдив. Единственото място, където бихме го поканили, е градската тоалетна. Да я види. Това е мнението на кмета Славчо Атанасов, което аз лично подкрепям.

- Черни е творец, не e престъпник.

- Той обиди цяла България и не може да стъпва кракът му в обществена сграда на Пловдив. Не помните ли, че му беше даден срок да реагира, даде му се шанс да се коригира, да изкаже някаква теза. А той замълча. И продължава да мълчи. Това е тенденциозно отношение към всички българи.

- Изкуството е свобода, а свободата на изразяване е основен принцип на демокрацията. Вие въвеждате граници, каквито изкуството не познава, Европа също апелира за живот без граници.

- Казах на Емил Миразчиев да го води където ще, но в Баня „Старинна” да не влиза. Този човек постъпи нелоялно, непочтено, некоректно към българите. Това е нашият мълчалив протест срещу изкуството му.

Логично и правилно мнение, на което безсрамникът Миразчиев отговори по следния начин:

НАГЛЕЦЪТ ЕМИЛ МИРАЗЧИЕВ: ЖИВЕЕМ ИЛЮЗОРНО В МАСКИРАНА ДЕМОКРАЦИЯ

Тази изложба е финансирана от Европейския съюз. Само Жозе Барозу, който трябваше да е патрон на акцията, може да забрани провеждането й. Проектът е независим. Не може да се пречи от хората, които ни управляват, по този начин. Творецът има правото да се изяви. Г-жа Гогова, вместо да ми нарежда, да се захване с Баня „Старинна” като паметник на културата, който се руши. Купища писма са изпратени в общината, с които алармирам за състоянието на покрива, но реакция няма. Маскираме демокрация, а съществуваме илюзорно. Ние, творците, искаме да живеем в нормална държава, където всеки да си върши работата. А не да ни нареждат какво да рисуваме. Няма да се огъваме този път.

Ние питаме, защо тогава г-н Миразчиев не се обърне към Жозе Барозу и Давид Черни, те да оправят покрива на баня  ”Старинна”? Отделно, че точно неговата организация я ползва вече доста години без да се грижи по никакъв начин за запазването на имота! Естествено за хора като Миразчиев и десетките дървени философи, които започнаха да плюят срещу реакциите против Черни, обяснявайки ги едва ли не с някакъв див национализъм, демокрацията е поредната маска, която им дава право безнаказано да хвърлят кал срещу собствената си родина. Българите обаче вече са изчерпали търпението си по отношение на клеветите и обидите срещу нацията и родината им! Без значение какво точно ще се случи през идните дни и до каква степен гражданските протести ще успеят да спрат изявата на Давид Черни, той със сигурност ще разбере, че не е желан в България! Емил Миразчиев пък може съвсем спокойно да замине с него за САЩ с прочутия му частен самолет, за който толкова много говори пред медиите! Нека тези, които не обичат България, да я напуснат!

Altermedia България




Тагове:   Пловдив,


Гласувай:
0



1. samvoin - Само мога да приветствам пловди...
08.10.2009 08:45
Само мога да приветствам пловдивчани от прочетеното!
Още едно доказателство, че град Пловдив е много по-достоен от София за столица на България, както всъщност е в почти целия свят...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042943
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци