Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10030630
Постинги: 7885
Коментари: 3500
Гласове: 6337
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
24.08.2009 00:16 - Отново еврейска наглост!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1515 Коментари: 1 Гласове:
1



Назрява дипломатически скандал между Израел и Швеция 23.08.2009 19:26 Израелските лидери настояват правителството на Швеция да осъди официално статия с антисемитско - според Тел Авив - съдържание в шведски вестник размер на шрифта: image Политическите лидери в Израел осъдиха статията като "антисемитска". Израелските лидери настояха днес пред правителството на Швеция да осъди официално статия с антисемитско - според Тел Авив - съдържание в шведски вестник.

Случаят заплашва да прерасне в дипломатическа криза между еврейската държава и настоящия председател на ЕС.

Гневът на Израел бе предизвикан от материал в шведския таблоид "Афтонбладет" (Aftonbladet.se), в който се твърди, че израелската армия е прикривала трафик на органи, взети от убити палестинци.

Още преди няколко дни министърът на отбраната Ехуд Барак нареди на юридическия съветник на ведомството да подготви иск за клевета срещу автора на публикацията Донлад Бостром.

Външният министър Авигдор Либерман пък разпореди да бъде анулирана кореспондентската акредитация на сътрудника на "Афтонбладет" в Израел и по никакъв начин да не бъде оказвано съдействие на тази медия.

Днес шефът на правителствената пресслужба Даниел Сийман отказа до ново нареждане акредитация на двама журналисти от изданието. още по темата image Корупционен скандал в САЩ image 4 | image2326 Италианци продават бъбреците си у нас image 0 | image7988 ООН ще разследва търговията с органи в Косово image 0 | image2718

"Нищо не ни задължава да ги акредитираме. Това ще отнеме време. Трябва да направим проверки, да изследваме кръвта им, за да установим дали могат да станат донори на органи", заяви иронично пред израелското военно радио Сийман.

Либерман поиска също от шведското външно министерство официално да осъди публикацията и изказа съжаление, че в Швеция са все още живи антисемитските митове.

Министърът, когото мнозина определят като краен и расист заради отношението му към палестинския въпрос, сравни поведението на Швеция в случая с политическия й неутралитет по време на Втората световна война.

"Кризата ще продължи, тъй като шведските власти не промениха отношението си към тази антисемитска статия. Онзи, който не я осъжда, не е добре дошъл в Израел", отсече днес пред журналисти и министърът на финансите Ювал Щайниц.

"През Средновековието се разпространяваха клевети, че евреи замесвали безквасния си хляб за Пасха с кръв на християнски деца, а днес обвиняват войниците от Цахал (израелската армия), че убиват палестинци, за да вземат органите им", добави министърът.

Дипломатическото напрежение е доста ненавременно предвид предстоящото след десетина дни официално посещение на шведския външен министър Карл Билт в Израел.

"Аарец" дори писа, че израелското външно министерство обмисля  възможността да анулира визитата през септември.

Не става въпрос за отмяна или отлагане на посещението, но е ясно, че ако не бъде уреден, този спор ще хвърли сянка върху разговорите, обясни днес за АФП говорителят на ведомството Игал Палмор.

Карл Билд вече отхвърли израелските искания и заяви, че свободата на словото е неразделна част от шведската конституция и че в страната му има консенсус по противопоставянето на антисемитизма.

Ведомството му дори се разграничи от изказване на шведската посланичка в Израел, която категорично осъди твърденията във вестника.

Онзи ден Билд отбеляза също, че между Израел и Швеция има силна междудържавна връзка.   Източник: VESTI.bg


Тагове:   Отново,   наглост,


Гласувай:
1



1. ka4ak - просто да видят кои са арестувани в САЩ
24.08.2009 00:31
и тогава може да си правят изводи
цитирай
Търсене