Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 14:46 - Натискат прокурорка със секскомпромат. Снимки държат Ася Петрова в подчинение на Цветанов и Флоров
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 5990 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 10.01.2013 17:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


История, сякаш взета от сюжет на прочутия майстор на съдебни трилъри Джон Гришъм, научи в. „Галерия“. Става дума за нашумялото дело „Килърите“, задкулисния натиск около него, любовните отношения на ключови магистрати, безпрецедентен натиск върху свидетели и незабележимата намеса на службите. Историята обаче не се изчерпва с пикантерии и любопитни сюжети. Тя е показателна за начина, по който функционира правосъдието ни днес, както и за техниките на политически натиск върху магистрати и обикновени граждани, които трябва да обслужат нечий интерес, но не и справедливостта.
Основно действащо лице в тази история е Ася Петрова, окръжен прокурор на Шумен и основен обвинител по делото „Килърите“. Амбициозната 40-годишна дама бе спрягана за наследник на вицепрезидента Маргарита Попова като министър на правосъдието.
Според източници на „Галерия“, името й е било сериозно обсъждано от кадровиците на ГЕРБ. В края на краищата те преценили, че Ася Петрова им е по-важна да довърши започналото в Шумен дело, защото била запозната с него от самото начало, а и дотук изпълнявала много стриктно „препоръките“ на Валентин Цоновски, зам.-шеф на ГДБОП. Той пътува до Шумен почти всеки път, когато има заседания на съда, за да следи лично дали в съдебната зала се провежда правилната линия. Не е тайна, че
това дело, както и „Октопод“ се наблюдават и направляват лично от вътрешния министър
Цветан Цветанов, а шефовете на ГДБОП Станимир Флоров и Валентин Цоновски си позволяват да дават инструкции на прокурорите и съдиите в разрез с всяка идея за правосъдие.
Ася Петрова е един от най-ревностните изпълнители на поръчките на Цветанов, което освен с амбицията й за кариерно израстване може да се обясни и със зависимост, за която ни разказаха наши източници от ДАНС. Ето и самата история.
В късния следобед на 31 януари т.г. в малък хотел в центъра на Велико Търново влиза добре облечен мъж на средна възраст. Часът е около 17, а в хотела няма никакви гости. Този вторник е един от най-студените за сезона и дори е обявено бедствено положение. Оказва се, че мъжът е от София, а на колата му, която паркира до хотела, има залепен стикер на прокуратурата.След малко гостът излиза, за да се върне час по-късно със своята приятелка. Междувременно пред хотела спира автомобилът на Радослав Димитров, свидетел по делото „Килърите“ и финансист на подсъдимия Георги Вълев. Димитров влиза в сградата, а след него към 19 часа се появяват двамата влюбени. Дамата е не коя да е, а самата Ася Петрова, окръжен прокурор на Шумен и основен обвинител срещу Георги Вълев... собственик на въпросния хотел, който е наблюдаван от службите.
Известният търновски бизнесмен е арестуван преди година и половина и привлечен като обвиняем по делото срещу т.нар. „Килъри“. Изглежда, че Ася Петрова ни най-малко не се е притеснявала от този факт, уреждайки си любовна среща там, а и изглежда, че е решила да съчетае удоволствието с работата.
Според нашите източници Радослав е привикан от прокурорката, която за пореден път го притиска да лъжесвидетелства срещу своя работодател. За в. „Галерия“ той лаконично потвърди, че във въпросния ден е бил във въпросния хотел, но категорично отказа всякаква допълнителна информация.
От собствените му показания, дадени в предишно съдебно заседание по делото, става ясно, че няколко месеца преди това, по време на досъдебното производство, Петрова го е разпитвала в продължение на осем часа, като му обещавала да не бъде привлечен като обвиняем, ако промени показанията си и каже пред съда онова, което му издиктуват срещу Вълев. Според свидетелските показания на Димитров Ася Петрова превишила правата си, като оказвала груб натиск замеряла го с разни предмети по време на разпита и открито го заплашвала в присъствието на Валентин Цоновски. Тъй като Радослав твърдо отказал да лъже, седмица преди срещата във Велико Търново, на 24 януари, му е повдигнато обвинение за притежание и разпространение на наркотици. Изглежда, че Ася Петрова е използвала извънслужебното си пътуване до старопрестолния град, за да „вразуми“ още веднъж ключовия свидетел и да го обработи още пресен след повдигнатото обвинение.
Неотдавна в. „Галерия“ писа и за развръзката по този случай. В края на август Радослав Димитров бе осъден на осем месеца условно с тригодишен изпитателен срок. Присъдата бе произнесена в Шумен от съдия Нели Батанова, която стана известна, след като преди четири години оправда убийците на зверски заклания в Париж Мартин Борилски и предизвика острата реакция на френските власти и личната намеса на президента Никола Саркози.
Батанова, която бе избрана от кадровиците на ГЕРБ за шеф на Окръжния съд в Шумен, играе активна роля и по делото срещу „Килърите“. Именно заради нейната политическа зависимост то бе образувано там, а Георги Вълев, който живее във Велико Търново, бе привлечен като обвиняем там, за да е сигурно, че ще получи „правилната присъда“.
Обвинението срещу Радослав Димитров е повдигнато година и половина след като е задържан, а в колата му е „открит“ седем грама наркотик. Димитров твърди, че той му е бил подхвърлен от полицаите, които са го арестували, и е убеден, че присъдата му е в резултат от нежеланието му да дава измислени от прокуратурата показания срещу своя шеф.
Но да се върнем на мразовитата януарска вечер. След като Ася Петрова приключва срещата си със свидетеля, се отдава на романтична вечеря със своя софийски приятел.
Двамата си поръчват храна в стаята и не излизат да вечерят навън. На другата сутрин напускат хотела около 9 часа. Засега ще се въздържим да разкриваме самоличността на любовника на Ася Петрова, който се оказа доста високопоставен магистрат от София. Правим го, защото нямаме доказателства той да има връзка с делото „Килърите“ и защото изневярата в случая не е темата на тази история.Въпреки че магистратите, както и политиците са публични фигури и личният им живот е с далеч по-нисък праг на неприкосновеност, навсякъде в нормалните демокрации моралът и в частния живот на публичните личности е под прожекторите на обществото, но в случая извънбрачните любовни отношения на прокурор Ася Петрова са най-малкият проблем,ако и да имаме основание да предполагаме, че именно те са в основата на шеметната й кариера. Оказва се обаче, че тайният интимен живот на амбициозната прокурорка се превръща в един от инструментите за нейната зависимост в съдебна зала.
Още на другия ден, след като любовниците напускат хотела, т.е. на 2 февруари около 13 ч., в него влизат двама агенти на ДАНС, облечени в черни балтони. Те искат от служителите пълна информация за високопоставените гости и изземат всичко, което е оставило следи от тях, включително и записите от охранителните камери.
Оказва се, че през цялото време двойката е била наблюдавана от службите на Цветанов, а част от снимковия материал, с който разполага и в. „Галерия“, потвърждава историята, която ви разказахме.Любовните похождения на прокурор Ася Петрова, заснети от службите, са доста убедителен инструмент за контрол върху нея, освен амбицията й да расте в йерархията, и разкриват част от механизмите, чрез които вътрешният министър Цветан Цветанов манипулира съдебната власт. В конкретния случай е и доста скандален фактът, че тя си позволява да привиква и обработва свидетели извън съдебната зала, защото явно правните аргументи не са в нейна полза, нито в полза на поръчителите на този монтиран процес.

www.glasove.com/natiskat-prokurorka-sus-sekskompromat--snimki-durzhat-asya-petrova-v-podchinenie-na-tsvetanov-i-florov-22470 



Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. varg1 - След
10.01.2013 15:06
като публикувах тази информация в shum.bg услужливо оттам я изтриха и ми забраниха да публикувам коментари с което се показва как медиите работят за организираната престъпност в България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20122316
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031