Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990324
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.04.2016 05:39 - Ето защо трябва да Забраним на Българите в Чужбина да Гласуват! – Виж Тук:
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3889 Коментари: 12 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Мнение, изцяло съвпадащо с моето, по този въпрос!
Но интересно защо, автора си е скрил името?...
"Българи в чужбина", може да са само СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ В ОТНЕТИТЕ НИ ВЕКОВНИ ЗЕМИ! Други "българи" - пребиваващи в чужбина с десетилетия, просто НЯМА и не трябва да ги смятаме за такива!

Ето защо трябва да Забраним на Българите в Чужбина да Гласуват! – Виж Тук:

imageМалките и големите партии в България са на нож заради промените в Изборния закон и е въпрос на време да избухне политически взрив.

Срещу новия закон скочиха АБВ и обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от правителството. Само не споменаха, че го правят от страх! Защото с новите поправки при нови избори самите те няма да сколасат да влязат в Парламента.

Ревнаха една след друга и оставалите малки партийки.

Вой до небето нададоха ДПС и новата ДОСТ на Местан, заради силното ограничаване на гласуване на българите в чужбина, откъдето пък идва основния вот на двете турски партии.

Реформаторите пък хем са за задължително гласуване, хем за гласуване в чужбина, хем не искат в Турция да се гласува. Те излизат с шизофренно-неадекватната идея да бъде забранено гласуването там, където преди са били установявани нарушения. С две думи в Южната ни съседка.

По конституция всеки българин има право на глас.

Но това е безнадеждно остаряло в рамките на съвременната глобализация.

Ние от Skandalno.net също сме с едно на ум за гласуването в чужбина.

image

Трябва да се приеме закон, в който, ако си живял в друга държава повече от пет години, да нямаш право да се месиш в политиката на страната, която си изоставил.

Няма как ние да живеем тук, а бъдещето ни да зависи от Айше и Хасан от Бурса, които не са виждали родните си земи от петилетки, от Петър и Иванка, които са се изселили в САЩ преди 20 години, но имат двойно гражданство. И се натискат да дадат вота си за някого, от Кремена и Койчо,  които пък имат къща и бизнес в Испания и са забравили даже как изглежда буренясалата им саборетина в Сусурлево… И изобщо дали родината има нужда от българите по рождение, които са се разпилели по цял свят, не помнят родината си, но много държат да се месят във вътрешните й работи.

Щом на някого му е толкова мила съдбата на България, нека прави нещо за нея тук. Или да инвестира, или да участва в някаква организация с идеална цел, а не да се сеща за родината си само по избори.

Да не отваряме тема, че изселниците и емигрантите ни по света придобиват представа какво се случва у нас от бг. медиите, без да знаят, че по-голямата част от тях са купени и изкривяват истината.

Бъдещето на България трябва да се решава от хора, които живеят в страната, а не от такива, които ежедневно политиканстват по форумите, пишат колко добре живеят в Канада или Австралия, плюят по всичко, което се случва тук, а после от техния глас зависи бъдещето на тези, които живеят тук.

Колкото и тези промени да ощетяват малките партии – да, вотът на емигрантите трябва да бъде ограничен!

Само че няма да се случи, защото както винаги, страхливецът Борисов даде заден ход и сам започна да критикува промените в Изборния кодекс, които собствените му депутати гласуваха.

Което означава „много шум за нищо“ и още – че нещата ще си останат постарому.

Едни ще изнемогват тук в България с 200 лева пенсии и 400 лева заплати, а други, евакуирали се преди години в чужбина ще им диктуват от там кой да ги управлява.

Което е абсурдно!

А главата на Борисов пада и в двата случая! Skandalno.net




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Българите в чужбина трябва да
27.04.2016 06:21
се лишат от избирателни права, защото те слугуват на чужди господари и плащат данъци на чужди държави. Тези типове не бива по никакъв начин да влияят на нашия живот!
цитирай
2. staler - слугуват на чужди господари, по...
27.04.2016 08:45
слугуват на чужди господари,помиярите като тебе апостолоф и горните плашипутарници...поредната опорна точка е разделение по линия емигранти--местни ,нали така?що не опитате по добре с оногондури-утигури,например...дори и чукундур като борисов е успял да се сети че има деистваща конституция според която бълг.граждани са с равни права ...притежателите на бълг.паспорти се явяват бълг.граждани и следователно държавата не е достатъчно богата да плаща излишно по загубени дела в страстбург при едно такова решение...
цитирай
3. kvg55 - Смятам, че българите в чужбина не ...
27.04.2016 11:56
Смятам, че българите в чужбина не бива да определят политическата обстановка у нас, особено при местни избори.
цитирай
4. samvoin - Въздържайте се от обидни квалиф...
27.04.2016 19:31
Въздържайте се от обидни квалификации и нецензурни епитети, тук!
цитирай
5. mediatore - Действията описани в статията..........
28.04.2016 01:13
...както и изразените мнения,могат да имат само негативен резултат.Какво според мен трябва да се направи по същество?Да си припомним старите български закони !
1.Чюжденец,пребиваващ в България,трябва да приема подчинението на Царя(властта ) и почитането на офицялната религията.
2.Няма право да гласува.
3.Нама право да носи оръжие на територията на страната.
4.Няма право да служи в армията.
5.Чужденец извършил престъпление,се изгонва от државата без право да се върне.
Тези няколко правила,точно определят реда и сигурността на държавата и са много
по – ефикасни от дебелите томове със закони ,които определят живота ни днес.Съществувало е и неписано правило– Държава с много закони е слаба държава.
Неможе чужденец да решава проблемите на държава, към която не принадлежи.
Делението на българи в България и в чужбина е голяма глупост.Интересът към България се определя не от местонахождението.а от интелекта,културата,самосузнанието......и др.Инертния индивид,е инертен на всякъде.
цитирай
6. staler - призива да се въздържаме от неце...
28.04.2016 08:47
призива да се въздържаме от нецензурни и обидни епитети,изглежда се отнася за мен...нека си изясним нещо--горната статия е пълна с обиди и лъжи/изложени доста учтиво/ по отношение на пълноправни бълг.граждани и то под некви псевдопатриотични мотиви... навън ,също както и в българия можеш да срещнеш всякакви сънародници...мога да дам аргументи срещу всяко изречение написано в тоя матрял както и некои коментари под него---ще се получи нещо като трилогия....затова използвам по стегната форма/епитети .../ето един конкретен пример-----апостолоф--"...слугуват на чужди господари"....учтив отговор:такова определение по би прилягало ,не на обикновени хора ,работещи сравнително честно за прехраната си ,па дори и в чужбина, а на една неголяма група ,да ги наречем условно българи,които намиращи се в българия получават пари и указания от външни поръчители за интернет активност,демонстрации,блокади,пребоядисване на неправилни паметници,интервюта,жалби до международни съдилища и пр,с цел насърчаване на неспазването на закони,разделение на нацията по етнически ,политически,полов,....ит.н.признак,че и по признак--адресна регистрация/както се вижда по горе/,като при това не плащат никакви данъци за тези доходи,представяики ги за особено полезна гражданска активност....е вижда се ,че цялата тази тирада ,може да се замени с краткото и ясно--помияри..
цитирай
7. survakar007 - Какъв смеховорен пост!
28.04.2016 20:32
Та българите в чужбина са ЕДИНСТВЕНАТА сила която ако се намесивъв вътрешните работи на корумпирана България може да промени статуквото.

Вече 26 години бре неемигрирали Българи, тинем в мизерия и безправия, а този тука взел да призовава да се отменя конституционното право на българите да гласуват. Преди 4 години руската кучка Сидеров предложи закон за забраа на българските емигранти да закупуват зема у нас и по този начин улесни руските навлеци да изкупуват Черноморието - днес в България най-големите земевладелци са руски фирми, сравнете процеса с това което се случи в Крим след като изрода Ленин започна да изселва българите там и да им отнема земите.

Нека сравним българските революционери емигрирали през 19 век и организирали българските борби за независимост. Няма разлика между тях и днешните български емигранти. Българските ЕМИГРАНТИ вкарват у нас ежегодишно повече капитали отколкото ВСИЧКИ външни инвеститори взети заедно... е защо ще им отнемаш правото да гласуват бре глупчовци?

Та ние сами ясно се видя че не можеме да се оправиме - държавата ни е корумпирана до мозъка на костите си, управлява се от банди ДС агентура и ДС ченгета в Парламента - какво успяхме да постигнем за 26 години в България? Преливаме от пусто в празно и сме се оваляли в мръсотия до шия, а децата и внуците ни напускат, не за да служат на чужда държава а защото в България комунист-мутрашките банди не им разрешават да се реализират икономически, профисеонално и социално.

Бих предложил за българите в България да се забрани да гласуват, а гласуването да се извършва САМО от български емигранти защото ние тука сме заврени задници и ее сме в състояние да се измъкнем от тинята в която ни набута Татовата клика и "преходниците", които ни ограбват ежедневно.

Ние българите в България сме некадърната прослойка от народа ни и нямаме представа как се изгражда справедлива държава, а се оповаваме на "ти на мене аз на тебе" останал от правешкото говедо Тато.

Гласуване само за БГ емигригранти! - Сурвакар
цитирай
8. samvoin - призива да се въздържаме от неце...
30.04.2016 03:02
staler написа:
призива да се въздържаме от нецензурни и обидни епитети,изглежда се отнася за мен...нека си изясним нещо--горната статия е пълна с обиди и лъжи/изложени доста учтиво/ по отношение на пълноправни бълг.граждани и то под некви псевдопатриотични мотиви... навън ,също както и в българия можеш да срещнеш всякакви сънародници...мога да дам аргументи срещу всяко изречение написано в тоя матрял както и некои коментари под него---ще се получи нещо като трилогия....затова използвам по стегната форма/епитети .../ето един конкретен пример-----апостолоф--"...слугуват на чужди господари"....учтив отговор:такова определение по би прилягало ,не на обикновени хора ,работещи сравнително честно за прехраната си ,па дори и в чужбина, а на една неголяма група ,да ги наречем условно българи,които намиращи се в българия получават пари и указания от външни поръчители за интернет активност,демонстрации,блокади,пребоядисване на неправилни паметници,интервюта,жалби до международни съдилища и пр,с цел насърчаване на неспазването на закони,разделение на нацията по етнически ,политически,полов,....ит.н.признак,че и по признак--адресна регистрация/както се вижда по горе/,като при това не плащат никакви данъци за тези доходи,представяики ги за особено полезна гражданска активност....е вижда се ,че цялата тази тирада ,може да се замени с краткото и ясно--помияри..
Да де...
Напълно си прав за тези. Но нали точно те, настояваха за "електронни гласувания" и за "повече гласуване" от чужбина?
Или нещо, ме лъже паметта?...
А доколкото следя резултатите, гласуванията от чужбина, в крайна сметка облагодетелстват, най - вече ГРОБ и ДПС...
Вижте резултатите и ще видите.
След това са реаниматорите, най - силно "квичащи" за гласуване в чужбина, но само на Запад?...
А доколкото зная, Апостолов май беше върл защитник на ГРОБ?
Дано е променил своите позиции...
Но трябва да знае, че няма ли гласуване от чужбина, най - вече ГРОБ и ДПС ще "увехнат"...
цитирай
9. samvoin - Незная от чужбина, колко гласуват ...
30.04.2016 03:03
Незная от чужбина, колко гласуват НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ИЛИ КРАЙНО-ДЕСНО?
цитирай
10. samvoin - Това последното, дето си го изпи...
30.04.2016 03:11
Това последното, дето си го изписал...
Българската земя, няма да се спаси с гласуване от чужбина, а с КАТЕГОРИЧНА ЗАБРАНА ЗА ВСЯКАКВИ ЧУЖДЕНЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, да притежават земя или недвижимо имущество и с принудително изкупуване и отнемане на придобилите я чужденци!
Другата "рецепта" се казва: НАПУСКАНЕ НА ЕС! И ЕДНОСТРАННО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С БРЮКСЕЛ!
А тия емигранти - "патриоти", за кого гласуваха с десетилетия?
Застанаха ли зад един Илия Минев?
Застанаха ли зад другите доказани антикомунисти и националисти, страдалци на лагерите и затворите и неподписали декларации с ДС, които НЯМАШЕ ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ?
Освен за Съюза на ДС и ГРОБ, гласуваха ли за други?
Емигранти - патриоти, имахме през времената на петте века Османска сеч!
Влагаха в училища, читалища, храмове, Възраждане, БРЦК...
Това бяха и омразните "чорбаджии" и Духовенството ни!
Патриот - емигрант беше ЕДИН ДАН КОЛОВ, който с презрение отказа паспорт в САЩ!
Днес могат да кажат, поне донякъде сърбите, че имат патриоти - емигранти, хърватите, унгарците, турците, гърците...
Но "наши" такива, не забелязвам!
От тези нации, само мъжете ходят за 5-10 години в чужбина, правят пари и инвестират в страната си, училища, читалища, храмове или най - вече в НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ОПОЗИЦИИ И СЪПРОТИВИТЕЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ ИЛИ В ДЯСНО-КОНСЕРВАТИВНИ И "ЕВРОСКЕПТИЧНИ", такива!...
За съжаление, ние днес развиваме все повече чуждопоклонничество и способността да се претапяме и асимилираме в чужда среда, а способността да асимилираме и налагаме нашето над чуждите, почти никога не сме я и имали...
цитирай
11. staler - такъв е матряла, приятелю, нали и аз ...
30.04.2016 21:12
такъв е матряла ,приятелю,нали и аз това казвам---разликата между тези в чужбина и тези в българия е адресната регистрация....от тези измежду българите, които си правят труда да гласуват,повечето гласуват за герб,а измежду турските ни сънародници---за дпс/а вече и дост,може би/....подвеждате се покраи измисления дебат на политическите ни партии,които се чудят как с некви промени на изборния процес да си осигурят повече проценти за сметка на конкуренцията....пробутвания ,като патриотичен повод е "турския вот"....да видим по подробно--първо, дост по деистващите закони въобще не би трябвало да съществува/бълг.политическа партия финансирана от чужда държава??/ второ---дпс--партията на мултигруп--елита и се състои от сенчести бизнесмени и генерали,местни феодали ,разпределящи порции,държащи обръчи от фирми по контрабанда,източване на банки,ддс,заобикаляне на акциз и т.н/все наши-български проблеми/., крепяща се на етнически обременен електорат--турските ни сънародници....тоест проблема е корупция,срастване на политици с сенчестия бизнес,политически чадър за крадци на високо ниво и т.н./пресен пример е ктб/.....ами това го има и в останалите партии но в по малка степен доколкото не могат да разчитат на железен етнически вот,,,рибата се е вмирисъла откъм главата..такова трябва да е и решението---отделяне на политиката от бизнеса,пресичане на корупцията,свиване на сивите зони в икономиката и т.н. кои да го извърши,борисов?миков?радан?или пък "националистите"-симеонов?каракачанов?сидеров?...ами това са все имена от статуквото,приятелю...да вземем последния които е наи радикален на думи...какви са му делата?кръчмарски изцепки,натфиз-екшъни и т.н....свиха му перките по параграфи за дребно хулиганство...и тоя човек ще ни изведе към добро през машината на евробюрокрацията,железната хватка на империята на доброто,неоосманските мераци на южния съсед,нашта си мафия??...
цитирай
12. staler - . . . . и последно по коментара ти от т. ...
30.04.2016 21:43
....и последно по коментара ти от т.10---за илия минев и др антикомунисти/около 20 човека,които така и не можаха,дори в тоя тесен кръг да се разберат помежду си и да основат деистваща партия/.....колкото и да си страдал по затворите,нямаш ли политическа програма която да решава днешните проблеми на хората,няма как да се превърнеш в фактор в политиката.....излизане от ес и пр безумия.....така и не разбрахте че членството в каквито и да е съюзи,блокове и т.н. не носи автоматично само ползи или само вреди...виж орбан и унгария--ползват каквото могат от ес,развиват отношенията си с русия,съвсем спокоино комуникират с сащ,без сорос и американския посланник да им редят състава на правителството....
цитирай
Търсене