Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.04.2016 02:01 - 91 години от най-мръсното предателство на комунистите – обявен е „македонски народ“
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1687 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 20.04.2016 02:03


 Автор: everest      image

Авторите на зловещия план - Сталин и Димитров

И до днес БКП/БСП не са се извинили, че разделиха българите на две

На 6 май преди 91 години се слага началото на едно от най-зловещите предателства към българския род, извършено с дейното участие на СССР и българските комунисти. Във Виена е подписан и обнародван така нареченият Майски манифест - обръщение на Вътрешната македонска революционна организация към македонското население и македонските революционери. Документът апелира към обединение на всички крила на македонското освободително движение в „единен балкански революционен фронт“ и към тясно сътрудничество с Коминтерна. Манифестът прави разлика за първи път между „македонския“ и другите балкански народи и поради това този акт се смята днес в Република Македония, като един от основните жалони по пътя към официалното създаване и признаване на отделна македонска нация. За България обаче последиците са зловещи – откъсната е жива плът от народа и изконните български земи, фалшифицирана е историята с измислена македонска нация, която днес е заела войнстващи позиции срещу Отечеството си.

Подписването на манифеста е резултат от политиката на СССР за привличане на македонското революционно движение към общи действия с международното комунистическо движение. По това време СССР се опасява от създаването на антисъветски блок на балканските държави под влияние на Франция. Затова Коминтернът отново отправя поглед към национално-освободителните движения на балканските народи с цел компартиите да ги използват като въоръжени сили срещу балканските държави в борбата им за проваляне на антисъветския блок. Деветоюнският преврат от 1923 година и разгромът на последвалото Септемврийско въстание, в които ВМРО е взела активно участие, ясно показват, че това е сила със сериозен боен потенциал. Затова комунистите правят опит тя да бъде привлечена за съюзник в техните въоръжени метежи. С евентуалното спечелване на ВМРО, БКП би лишила от сериозен съюзник правителството на професор Александър Цанков, потушило жестоко комунистическия бунт. Основни действащи лица в заверата са представителите на ВМРО Петър Чаулев и Александър Протогеров (Убийците на Яне Сандански, макар и временно повлиян от подривните - масонски идеи за момента и на Тодор Александров! Истинските убийци, после приписали това на Цар Фердинанд! От автора на блога), на СССР и Коминтерна Соломон Голдщайн - Черски, на БКП Никола Харлаков и Филип Атанасов от Македонската федеративна организация.

В самия документ ВМРО поема задължението да води борба за освобождаването и обединяването на Македония като:

„независима и самостоятелно управляваща се държава.“

За целта тя ще се опира на силите на македонското население, „крайните прогресивно-революционни движения в Европа и на Балканите“ и подкрепата на СССР. Така се постига обединение с федералистите, включително и с ренегатите на преминалия на сръбска служба Стоян Мишев. Крайната цел е определена — включването на Македония като равноправен член на замислената от Георги Димитров и Коминтерна Балканската федерация. В манифеста категорично не се говори за българи в Македония, а цялото население на областта е обявено за поробен „македонски народ“, който може да се смята за „самостоятелна политическа единица на Балканите“. ВМРО се обявява и против трите трите държави, които са си поделили Македония — Гърция, Сърбия и България.

 

В българската история обаче подписването на този позорен Манифест ще остане най-голямото предателство на родните комунисти и техните наследници от БСП към Родината.

image

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/44669-91-godini-ot-naymrasnoto-predatelstvo-na-komunistite-obyaven-e-makedonski-narod.html









Гласувай:
0


Вълнообразно


1. 1997 - Нека не забравяме
20.04.2016 23:00
най-мръсното предателство на Берлинския конгрес, който отдели Македония от Майка България и забави развитието й
най-мръсното предателство на кралство Сърбия, която преследваше жителите на Македония с българско самосъзнание
най-мръсното предателство на кралство Гърция, която извърши геноцид над българите в Егейска македония и ги превърна в бежанци, а земите и имотите им присвои
най-мръсното предателство на съвременните македонци, които предават кирилицата и предпочитат да се асимилират чрез латиницата със света, който смятат за печеливш (Вж. pioneer )
цитирай
2. samvoin - най-мръсното предателство на Б...
21.04.2016 00:51
1997 написа:
най-мръсното предателство на Берлинския конгрес, който отдели Македония от Майка България и забави развитието й
най-мръсното предателство на кралство Сърбия, която преследваше жителите на Македония с българско самосъзнание
най-мръсното предателство на кралство Гърция, която извърши геноцид над българите в Егейска македония и ги превърна в бежанци, а земите и имотите им присвои
най-мръсното предателство на съвременните македонци, които предават кирилицата и предпочитат да се асимилират чрез латиницата със света, който смятат за печеливш (Вж. pioneer )
Не можем обаче да отречем, че деянието на "българските" комунисти от "върха", беше просто "КУЛМИНАЦИЯТА"... "ВЪРХА НА АЙЗБЕРГА"!...
цитирай
3. 1997 - Не съм съгласен
21.04.2016 22:37
samvoin написа:
Не можем обаче да отречем, че деянието на "българските" комунисти от "върха", беше просто "КУЛМИНАЦИЯТА"... "ВЪРХА НА АЙЗБЕРГА"!...

"Признаването" на македонска нация е ход на Г. Димитров за защита на българските интереси.
Проектът на Тито с подкрепата на Сталин за Балканска федерация приемал един народ за един глас. Като се има предвид авторитета на Тито пред югославските народи, ясно, че най- големия народ във федерацията- българския ще бъде игнориран. Само за да има два гласа Димитров, "признава" македонците за отделен народ. С провала на Балканската федерация изчезва от българския политически език и понятието "македонска нация"... освен в писанията на антикомунистите.
цитирай
4. samvoin - Tова, че заради "български ...
22.04.2016 04:24
Tова, че заради "български интерес" може да се смачка БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ от ужким БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, просто го оставям без коментар!
Направо ме "застреля"...
Нека друг го коментира.
Незнам как "изчезна" измисления "македонски народ", но имаше опити за произвеждане и на "помашки" такъв, макар и не така мащабни и чудовищни.
Днес продължават!
Когато "изчезна" тоя "македонски народ", Живков не казваше "гък", че на Запад живеят БЪЛГАРИ! На Запад от Пирин... И че правото им на определяне се ТЪПЧЕ!
Нито пред ООН, нито пред СССР - дори и след враждата със СФРЮ, нито пред самата СФРЮ...
Никъде не се споменаваше, че ГРАНИЧИМ С БЪЛГАРИ - ПО СИЛАТА НА ИСТОРИЧЕСКА НЕПРАВДА!
Каква беше 'политиката" на БКП към македонските или западни българи, мисля да цитирам Венко Марковски - той сам член на БКП...

"От един народ създадохме ний два народа. От език един направихме езика два.
В името на истината бранехме заблуди. Стар ярем разбивахме. Ковехме нов хомот.
На България без жал делехме небосвода. Хвърляхме позор на майка с майчински слова..."
(„Предания заветни“, песен втора)

Нещо повече, може ли да се каже?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050170
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци