Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 23:08 - В паниката се издадоха! Щатското посолство защити "Протестна мрежа" за проверките по сигнала на ПИК! Генов, Цонева и сие служители ли са на амбасадата
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В паниката се издадоха! Щатското посолство защити "Протестна мрежа" за проверките по сигнала на ПИК! Генов, Цонева и сие служители ли са на амбасадата? Кои са "правилните" медии и България губерния ли е? Автор: Недялко Недялков     image        

В паниката си се издадоха!

 

Преди малко американското посолство публикува безпрецедентна декларация във връзка с проверките срещу активисти на „Протестна мрежа”, стартирани след сигнал на ПИК.

 

Изявлението е публикувано в сайта на посолството, както и на...личната фейсбук-страница на един от проверяваните - Асен Генов. Ето пълния му текст:

 

"Ние сме информирани за течащите проверки срещу активисти на Протестна мрежа и медии, които са получили грантове от фондация „Америка за България“. Фондацията е независима организация. Дейностите й, свързани с предоставяне на грантове, са напълно прозрачни и достъпни за всеки чрез сайта на фондацията.

 

Ние сме убедени, че всички проверки ще бъдат проведени професионално и в пълно съответствие с приложимите разпоредби на българското законодателство, както и при зачитане на гражданските права и свободата на словото."

 

Декларацията на уважаваните от нас дипломати буди следните въпроси:

 

1. Защо посолството взима отношение по частен юридически казус, свързан с лицата Асен Генов, Антоанета Цонева, Константин Павлов - Комитата и Николай Стайков? Те служители ли са на американската амбасада или са американски граждани? Ако не са служители, какви са отношенията на посолството с тези лица и защо посолството държи да изяви позиция именно по този случай, при положение че в България ежедневно текат десетки прокурорски и данъчни проверки? 

 

2. Защо американското посолство се е загрижило за правата САМО на медиите с грантове от фондация "Америка за България"? И за граждански активисти като Антоанета Цонева, усвоили стотици хиляди долари от същата тази фондация? В България няма ли и други медии, чиито права и свободи трябва да се съблюдават?

 

3. Може ли да се приеме, че декларацията на посолството е своеобразно предупреждение и размахване на пръст към независимите разследващи органи на Република България? Работа ли е на едно посолство въобще да коментира правораздаването на чужда държава? Какво би се случило, ако българското посолство в САЩ публикува подобно изявление, касаещо частен юридически казус на американска територия? 

 

По навик и в разрез с всякакъв протокол западните посланици се бъркат в съдебната ни система. Първо френският посланик. Сега - американската. Пълна идиотщина е да ги оставяме да се държат като плантатори в току-що завоювана губерния. Малко достойнство ни е останало, да не го пилеем така лекомислено.

 

Дано прокурори, данъчни и полиция не се стреснат от завоалирания ултиматум на янките. Дано работят обективно, според фактите, а не според внушения отвътре или отвън. Ясно е, че панаирите на "протестърите" тепърва започват: ще има сълзи и сополи по телевизионните студиа, внушения за политически репресии, митинги пред Съдебната палата, декларации на международни организации от типа "Репортери без граници"... 

 

Сякаш че са имунизирани от проверка. Сякаш че прокуратурата не изпопровери половин София по техни доноси през последните две години.

 

Защо се плашат - нали са почтени? Или не? Има ли какво да крият? Гузни ли са, че се налага посолството на най-великата сила да им слага чадър? 

 

А иначе цялата история е полезна, защото маските паднаха. Стана ясно кой "более" за правата на фантомната "Протестна мрежа", кой стои зад нея, чии интереси обслужва и на кого разчита. Стана ясно и защо е цялата агресивна антируска риторика в публичното говорене и поведение на протестърите...





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850677
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930