Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 06:44 - Вижте на какъв пасквил казват "Стратегия за съдебна реформа".
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
2



Тази сутрин, рано рано, малко ми идва множко, още преди да съм се събудил напълно, да чета тези, откровено казано, ГЛУПОСТИ.


СЪДИИ ЩЕ ПРАВЯТ СЪДЕБНА РЕФОРМА, ТАКА, КАКТО ПОЛИЦАИ ПРАВЯТ ПОЛИЦЕЙСКА РЕФОРМА, ДОКТОРИ ПРАВЯТ ЗДРАВНА РЕФОРМА И УЧИТЕЛИ ПРАВЯТ ОБРАЗОВАТЕЛНА РЕФОРМА.

ВЪРТЯТ СЕ В КРЪГ КАТО ПРЪДНЯ В ГАЩИ И СЕ ОПИТВАТ ОТНОВО И ОТНОВО ДА ПРАВЯТ НЕЩО, БЕЗ НАС, БЕЗ НАШАТА ОТОРИЗАЦИЯ. Какви били функциите на ВСС, как трябвало да става кариерното развитие, как щели да направят съдебния процес по ефективен...Вживели са се наистина като НЕЗАВИСИМА институция, но са станали ЗАВИСИМИ от политиците и бюрократите, защото и те са хора, имат си своите недостатъци и все някой държи някой друг "на каишка", както се казва. Проблемът е в това, да направим съдебната система ЗАВИСИМА ОТ НАС, а не от политиците. А как да стане това? Как ли? Много пъти съм го казвал. ДА СЕ РАЗДЕЛИ РАБОТАТА НА СЪДИИТЕ НА "ДЕЛА С МЕСТНО ЗНАЧЕНИЕ" И НА "ФЕДЕРАЛНИ ДЕЛА".


Делата с местно значение да се разглеждат от местни съдии, които живеят в квартала, в който живеем и ние и са избираеми от всички нас, избирателите в този квартал - това са делата за имотни спорове, за физическо и психическо насилие и всички дела, които засягат нашият КВАРТАЛЕН хабитат за живеене.


Федералните дела да се разглеждат от федерални съдилища. СГС може да е едно от нивата на този федерален съд, където могат да се гледат дела, които засягат национално значение - примерно злоупотреба с монополното положение на електроразпределителни дружества, престъпления, класифицирани като федерални - организирана престъпност и други такива. Управлението на тези федерални съдилища също трябва да бъде избирано от нас, избирателите. Защо Председателят на СГС да бъде избиран от политици или от съдии? Защо да не бъде избиран от нас? На кого всъщност ще служи шефът на СГС? На политиците и на съдиите или на нас?


Ако служи на нас, би трябвало ние да го избираме. И така нататък.


Когато намеря време ще коментирам текстовете на така наречената "реформа".



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194835
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031