Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2013 06:15 - АБЕ НЕ Е ВАЖНО, ЧЕ СЕ ТОПИТЕ ! ПО-ВАЖНО Е, ЧЕ СТЕ ГОРДИ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ !!!
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 21219 Коментари: 7 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      "Луди глави са били ония, коити са спущали куршумът в мозъка сн за щастието на другите. Какво заблуждение. Нека ги подритват днес по улиците, за да им доде умът в главата…

Кажете ми, може ли човек да не кълне, когато над гробовете на Левски, на Бенковскн, на Волова, на Икономова, на Коча и пр. е пораснало див бурен (на последния лозе), като че народът, за който са се жертвували, се е потурчил?
" - Захари Стоянов "Записки по Българските въстания"


    
Много добре би стоял този надпис на стените в Народното събрание, но щеше да бъде цинизъм, ако тези вътре (депутатите) го четяха всеки ден. Сигурен съм, че закъсат ли го откъм аргументи, щяха да използват и Захари Стоянов за оплюване на опонента.

    Днес е Шести септември - съединението на Княжество България с Източна Румелия. Добър повод, освен да си повторим стандартните клишета, както правим всяка година и да си припомним, какви цели са ни движели в миналото и  да видим  докъде сме я докарали. Дали днес бихме могли не да обединяваме България, а да направим нещо толкова елементарно, като това да не разединяваме примерно София с провинцията,  големите градове с малките населени места, интелигентни и образовани с не толкова интелигентните и прочее. Не можем. Разделението е пълно. Затова е по-правилно, на входа на Народното събрание да пише: "Divide et impera - разделяй и владей" вместо безсмисленото "Съединението прави силата", та да се знае, кой е водещият принцип в управлението на България.Що за жалка власт е тази, която за да крета, трябва да посочи на едната половина от населението, другата половина за враг? Този метод се явява изпитано средство за спиране на някои нездравословни разсъждения относно депутатските финансови възможности и насочва цялото внимание към нароченият за противник. Електоратът, пък спира да мечтае дори и за елементарна справедливост и ще не ще започва, ако не да харесва представящите го в парламента, то поне да ги търпи. А те горките обич не искат, тя банкови сметки не пълни.

    Дати, като Шести септември само посочват мащаба на падението на Държавата. Такива дати отдавна не ни обединяват, напротив събуждат само горчивина при мисълта, колко хора са загинали напразно, за да се създаде това беззаконие наречено България.


     Всъщност доста хора (около 2,5 - 3 милиона) схванаха реалността и повечето от тях, отдавна вече са поданици на класически Европейски демокрации, а също и на държави като САЩ и Австралия.

    Както наскоро каза един познат: Абе, не е важно, че се топите! По-важно е, че сте горди да сте българи!


   





Гласувай:
14



1. vmir - Да се гордееш,
06.09.2013 09:06
когато трайно си окупирал аутсайдерските места по всеки показател за цивилизованост, е израз на сбърканост, пълна неадекватност, безхаберие и заслепяваща алчност. Властта, която управлява с благодарности и хвалби към идиотите, които я пазели от недоволните, няма как да служи на национални цели, защото грижата й е да задълбочи истинските проблеми, а не да ги решава. Това, че намалили тока с 5%, когато НЕК е във фалит, че подготвят закон да можеш да не плащаш дълго, а разходите по изключването и включването ти да са изцяло за сметка на доставчика, са стимул единствено за лумпените и злонамерените, които не желаят да бъдат добросъвестни и коректни потребители, нито граждани на тази държава, а горят от нетърпение да я ликвидират час по-скоро. Саботирането на България и довеждането й до просешка тояга е основния приоритет на петата колона на Кремъл у нас.
цитирай
2. mahatma - Бих го казал така:
06.09.2013 10:51
Не е важно, че сме роби, важното е да се гордеем от това, което сме...
цитирай
3. socialismus - То, двата крака няма да се съединят,ама поне да носят тялото напред
06.09.2013 12:01
"Саботирането на България и довеждането й до просешка тояга е основния приоритет на петата колона на Кремъл у нас." каза vmir в деня на Съединението с което подчерта, че "спогодба не става между тях и нас". Добре, за всичко са виновни агентите на Кремъл, Тъй са мислели още при Съединението и са правили добри неща на пук на Русия. Правили са и лоши. Немският цар можеше да спести Междусъюзническата и много жертви, Иван Костов можеше да не затваря пазарите към Русия, ама нейсе. Едни от партиите искат едно, други- друго. Затуй едни са десни, други леви- като двата крака. И се съединяват при... вие знаете къде. Там където се прави живота и се оттича най- мръсното. Исках да кажа, че левите и десните се събират в Народното събрание. Та, двата крака да си гледат работата, да ходят вместо да се ритат е най- добре. Ако всеки прави като Кубрат, Кубрат Пулев де, няма значение дали е ляв или десен, стига да носи точки за България, тогава всичко е наред. Аз заради туй не вярвам много в Съединението въобще. Вярвам в Кубрат. Кубрат Пулев де. Леви. Десни. Победа за България. Пък и Стоичков, и Бербатов, и те тъй.
цитирай
4. анонимен - "Саботирането на България и довеждането й до просешка тояга е основния приоритет на петата колона на Кремъл у нас."
06.09.2013 12:26
За някои може и да не е вярно, НО ГОРНИЯТ ЦИТАТ ОТРАЗЯВА ТРАГИЧНАТА АБСОЛЮТНА ИСТИНА !!!

КОМУНИСТИТЕ НЕ СА СИ ОТИШЛИ, СОЦИАЛИСТИТЕ СА ПЪЛНО МЕНТЕ, ДЯСНОТО Е РАЗКАПАНО И ПРОЯДЕНО ОТ "ОСТАТЪЦИ ОТ МИНАЛОТО", НАСТОЯЩЕТО Е ТЕАТЪР НА АБСУРДА, БЪДЕЩЕТО Е МЕЧТИ ПО НЕОСЪЩЕСТВИМОТО .

И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО :

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !
цитирай
5. vmir - 4. andreshko,
06.09.2013 18:05
andreshko написа:

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !


Честито, но трябва и официално да стане НАЦИОНАЛЕН празник. На днешната дата е най-щастливият спомен за България.
цитирай
6. indiram - Гордостта - първият от седемте с...
06.09.2013 23:48
Гордостта - първият от седемте смъртни гряха!
...
Следва да се намери друга дума...
цитирай
7. krumbelosvet - Авторът забива нов пирон.
21.02.2017 12:38
Всичко което златният разказвач Захари е казал извъп "Записките", е бош лаф.
Абе хора, кога България е била 27 години в разруха след Освобождението? Защо не е била в такава разруха? Защото е имала някаква свобода на рещение и действие. Сега чичо Сам ня дава да шавнеш, ни да помислиш. Приватизирай, приватизирай, приватизирай! Ама няма частен капитал, значи ще приватизират или чужденци, или наши комбинатори, без суровини и пазар (източните изчезнаха, западните се затвориха). Връщай земята в реални граници, разруши граденото с десетилетия, и огромните овощни градини, и напоителните системи... Отваряй се, отваряй се за чужди търговци, чужди банки и монополи. Дай реформи, дай реформи, иначе спирам траншовете... Ама какви реформи? Да развалиш къща и да дигнеш колиба е най-лесната реформа. Макиавели е казал, че и силни държави са загивали от най-малки промени...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403713
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031