Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.03.2013 06:49 - ДОКЛАДЪТ „STRATFOR” – УНИЩОЖИТЕЛЕН ЗА”ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ”
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2323 Коментари: 0 Гласове:
0



Posted by admin on мар 12, 2013 | Leave a Comment

image

STRATFOR: CORRUPTION IN BULGARIA IS PART OF SOCIETY Corruption throughout Bulgarian government and police is virtually under no threat of prosecution and is part of society, according to an analysis of the private USintelligence company Stratfor.

The report was prepared in 2008 and last updated in June, 2009.

imageSTRATFOR – КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО!

За Корупцията в цялото българското правителство и полицията почти няма опасност от наказателно преследване и е част от обществото, съгласно анализ на частната американска разузнавателна компания Stratfor.

Докладът беше изготвен през 2008 г. и осъвременен през Юни 2009 г. 

Това е началото на оригиналния Доклад, който следва в превод по-надолу.

ГОРЕ НА СНИМКАТА ВИЖДАТЕ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ДОКЛАДА – РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА КОАЛИЦИОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И АРХИТЕКТЪТ НА” ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ” – ПРЕЗИДЕНТЪТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ. 

Убийственият и срамен Доклад, който разузнавателната Агенция ” STRAFOR” е изготвила за България е по време на тяхното управление. От Доклада е пределно ясно какво е било наследството, което са оставили след себе си на следващото правителство – на ГЕРБ.

Сергей Станишев с безочливо самочувствие се хвали с това позорно управление като премиер. Дни преди да се обяви катастрофалния Доклад на ЕС за България, пред депутати от Бундестага Станишев се хвали, че ”в новата история на страната ни няма правителство, което да е извършило толкова реформи и най-важното, гражданите да почувстват позитивните страни от членството в ЕС.

Станишев знае, че ЕС е спрял стотици милиони евро от структурните фондове за България и че негативните оценките и остри критики в докладите на ЕС към управляваната от него ” тройна коалиция” показват точно обратното на това, с което той се хвали пред немските депутати. Иска се голяма безочливост и наглост за това негово поведение. Говорителят на Европейската комисия Кристина Наги с ирония казва:

”Оценяваме мерките, които България предприе, но повечето от тях бяха само обещания за бъдещи действия и не доведоха до конкретни резултати”.

Американската частна разузнавателна компания STRATFOR, наричана още „Сенчестото ЦРУ” изготвя проучвания за големи корпоративни клиенти. Проучването и Докладът й за България вероятно изготвен от корпоративен интерес, се отнася за периода до 2008 г. и е актуализирано до юни 2009 г. – преди последните парламентарни избори. Той обхваща изцяло периодът на управлението на Сергей Станишев. 

imageДокладът на Агенция STRATFOR е публикуван в Wikileaks.

STRATFOR реагира бързо на търсенето с комплексни критерии за оценка на страните, обект на инвеститорски интерес – така наречените Supplier Relationship Management доклади (SRM).

SRM-докладите на STRATFOR се състоят от 7 части:

Престъпност, Терор и Въстания, Политическа и регулационна среда, Международно напрежение, Неправителствени организации, Профсъюзи, Природни бедствия. 

Всеки документ представлява въпросник с оценки по точкова система. Дадена е и общата тенденция към подобряване или влошаване на ситуацията спрямо предишния период на проучването. Данните са обобщени в отделен документ с цветна скала – червен цвят за негативна ситуация и зелен за позитивна.

Най-шокиращите данни за България са в графата ПРЕСТЪПНОСТ. От нея потенциалният инвеститор научава следното:

България е център за проституция, трафик на хора и наркогрупи. Организираните криминални групи са активни и влиятелни. Бизнесът често е обект на изнудване и имуществено разграбване. 

Също така организираната престъпност е инвазивна (проникваща) и играе голяма роля в правителството и бизнес операциите.

Сигурността в пристанищата е нулева.

Мафията владее портовете (пристанищата) и ги ползва постоянно за контрабанда и други престъпления, които не се докладват и остават без противодействие.

Сигурността по пътищата и железниците е отчайваща – контрабандата и други престъпления не се докладват и няма противодействие. 

Кражбите на карго са чести, включват насилие и са значителен проблем за прекъсването на веригата на доставките. 

Корупцията в правителството и полицията е всеобхватна, виртуално безнаказана, част от обществото. 

imageОрганизираната престъпност контролира изцяло веригата за доставки. 

Чуждестранните компании са редовна мишена за организираната престъпност.

Поне веднъж месечно те са жертва на рекет, негативни пиар кампании, физически нападения срещу офисите на набелязаната компания и нейните служители. 

Присъединяването към ЕС не е променило картината, отчита обобщаващият документ.

Това, че са приети промени в законите не означава, че ще бъдат приложени – посочват анализаторите на STRATFOR и дават негативна тенденция в тази част на проучването.

Именно тези проблеми са накарали Европейската Комисия да замрази 1.6 милиарда евро пари за България през 2008 година, тъй като връзката между криминалния контингент и правителството е толкова силна, че корупцията остава на много високи нива.

Графата политическа и регулаторна рамка се характеризира с относителна политическа стабилност, но и с повсеместна бюрокрация.

Наблюдават се внезапни кампании на гласовит икономически национализъм, свободни интерпретации на законите, преференциални принуди за фирмите, слаба централна власт и произвол от страна на местните власти.

В графата за тероризма и въстанията има добри новини за инвеститорите.  България не е потенциален обект на терористични нападения, които могат да повлияят на гладката работа на бизнеса.

Умерен е рискът от природни бедствия (наводнения по Дунав и слаб риск от земетресения).

imageОбаче България е член на НАТО и сътрудничи като изпраща войници на операции в Ирак, което може да направи страната мишена за терористите. 

Споразумението със САЩ от 2008 година ще даде възможност за стъпването на американски войници на българска земя. 

От профсъюзите не могат да се очакват особени проблеми.

Влиянието им в бизнеса е умерено, а икономическото и политическо влияние на синдикатите е слабо. Стачките са рядкост и протичат без насилие.

Профсъюзите са сговорчиви и предпочитат да се договарят и да лобират. Законите за синдикалната дейност са направени “от правителството и за правителството”.

Намалява броят на работниците, които членуват в синдикати.

Неправителствените организации също са беззъби, без влияние върху решенията на правителството и законодателите в областта на корпоративната политика.
imageДобре е оценена международната стабилност, липсата на конфликти и военни действия със съседни страни, но инфраструктурата за импорт, експорт и енергийните доставки получава голяма черна точка, заради лошото състояние в която се намира.

Проблем са и лошите комуникации по море, реки, пътища и железопътен транспорт.

Към периода, за който е изработен доклада в страната все още имаше приток на чуждестранни инвестиции, преди кризата да пресуши инвеститорския интерес.

Цялостното впечатление от доклада за България е, че става дума за страна с инфраструктура от Третия свят, държавно устройство в полза на бюрократи и корумпирани политици, без гражданско общество, страна завладяна от мафията. 

imageСергей Станишев откакто се издигна в международната социалистическа йерархия се наду като „пуяк”.

Вероятно Станишев знае за този Доклад и затова така се е нацупил на снимката.

Но Докладът на Стратфор е предоставен от американските служби на ръководството на Европейския съюз, а те съответно на страните членки.

Европа и Америка пък даже и света знаят кои са основните виновници България да е на опашката в Европейския съюз и страната да е потънала в корупция, беззаконие и безнаказаност и свободно да вилнеят олигарси и мафиоти. 

Завещанието, което социалистите начело на “тройното коалициа” с премиер Сергий Станишев остават на правителството на ГЕРБ, дошло на власт след тях е трагично, особено на фона на сериозната световна икономическа криза. 

Трудно e било на новата власт да измъкне България от дълбокото блато в което е затънала, така както е представена в Доклада на ” STRAFOR”, особено по време на всеобща криза. И ще трябва дълго време и много правителства, ако имат желание и кураж да се захванат и да чистят “Авгиевите обори”, които СОЦИАЛИСТИ, ЦАРЕДВОРЦИ и ТУРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ оставиха в България. 

ГОТВЕТЕ СЕ ЗА НОВАТА КОАЛИЦИЯ СЛЕД ИЗБОРИ 2013. ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ И ДОГАН!

БЪЛГАРИЯ Я ЧАКА НОВА”ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ”. ЩЕ ПАЗИ СТАТУКВОТО!

ТОВА ИСКАТ МОСКВА, ГЕНЕРАЛСКОТО “ЗАДКУЛИСИЕ” И БСП НА СТАНИШЕВ!

image

НОВАТА КОНСПИРАТИВНА ДВОЙКА!  В ИМЕТО НА ВЛАСТТА ГОТОВИ И НА”БРАК” !

http://razuznavane.com



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036671
Постинги: 7892
Коментари: 3516
Гласове: 6340
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци