Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.03.2013 16:27 - Фирмата на новия министър на икономиката не плащала заплати?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1652 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.03.2013 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Бизнес гений? Фирмата на новия министър на икономиката не плащала заплати? Бивши служители на Асен Василев бягат като попарени от фирмата му   15.03.2013 | 13:16 | Николай Марченко  

Фирмата на новия министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев не е плащала заплати на служителите си, показа справка на ПИК във форумите за работодатели.

“Евърбред” се прочу у нас като компанията, разработила собствена търсачка за самолетни билети (Haystack). Служителите в българския й офис обаче не са доволни. “Накратко с 2 думи – предната фирма фалира, сега има ново ЕООД, за да не се платят заплатите на бившите служители. Така, че най-важното за една работа липсва – моралът, заплатата и сигурността за бъдещата такава”, коментира бивш служител на “Евърбред” в сайта БГ Работодател. Неговото мнение е от 14 януари т.г. и не може да се говори за манипулация, защото в онзи момент правителството на Бойко Борисов все още дори не мислеше да слиза от властта.

Форумист от сайта на „Капитал“ с никнейм Absolutmistery пише за същите проблеми в българския клон на фирмата на Асен Василев.„Пожелавам му успех, но съм леко скептичен… Познавам няколко човека, които са работили във въпросната фирма Everbread. Никой от тях не остана там, защото имаше проблем със заплащането“, пише читателят.

По думите му фирмата на Асен Василев доста време бавела заплатите на служителите: „Обещавали, че някога, ако има инвестиции, ще им платят или ще дадат акции. Накрая поради липса на инвестиции хората му бяха съкратени или напуснаха“, пише Absolutmistery.

Според форумиста това означава, че макар Василев да е предприемчив („нещо, което липсва на много хора в България“), все още не е успешен предприемач. „Основаването на фирма не те прави успял. Затова аз по-скоро бих сложил Everbread в графа минуси”, пише той.

Компанията му е пред фалит?

Рекламираната като уникална компания за ценообразуване на самолетни билети “Everbread”, съоснована от министъра на икономиката Асен Василев, е в крехко финансово здраве, разкрива в днешния си брой вестник “Сега”. Справката на изданието в британски фирмен регистър показа, че компанията има дългове за над 5 млн. британски лири и дори да си събере вземанията от длъжниците, които са за около 46 хил. лири, няма да успее да оправи борчовете си.

Паричната наличност на компанията е само около 125 хил. лири, а материални активи липсват, показва последният отчет на “Евърбред”. От официалния сайт на компанията става ясно, че тя развива дейност в Англия, България и Сингапур, а Василев е посочен за неин президент.

Част от компанията е на датският предприемач Мортен Лунд, който в интервю за “24 часа” определи колегата си като гений, с когото трудно се работи. През 2009 г. Лунд е съдружник с Асен Василев и шеф на борда на директорите в “Eвърбред”. Пред “24 часа” Лунд обяснява, че се е запознал с Василев, когато българинът започва да се съди с друг свой съдружник – Павел Езекиев, познат у нас като шеф на агенцията за инвестиции в кабинета “Сакскобургготски”.

При встъпването на кабинета в длъжност служебният премиер Марин Райков каза за Асен Василев: “Той е възпитаник на Харвард. Тясната му специалност е в областта на конкурентоспособността. Ще работим по темата за монополите изключително сериозно”. Появяват се обаче съмнения, че “възпитаникът на Харвард” ще се справи с икономиката на страната в следващите два месеца. Как ще го направи, след като не можа да се справи със собствената си фирма?

http://www.pik.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037791
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци