Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991902
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
14.03.2013 09:15 - България даде още един Мъченик срещу престъпната система! Още един "български Ян Палах"...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 760 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.03.2013 09:16


Мъж се запали пред президентството image 13:48  |  13 март 2013 | Политика / Редактор Gergana Misheva / обновено преди 2 минути  |  видео Виж 4 снимки Инцидентът е станал в 13,35 ч.
Сн.: БГНЕС Видео: Мъж се запали пред президентството 51-годишен мъж се запали пред президентството, съобщиха от МВР. Има опасност за живота му. Инцидентът е станал в 13,35 ч., когато е подаден сигнал на тел.112 от служители на Националната служба за охрана (НСО) в президентството.
Трима от тях са гасили мъжа. Пристигнали са екип на Спешна помощ и пожарната.
Петдесет и една годишният Димитър Димитров e запалилият се мъж. Той е от с. Крайници, община Дупница. Това потвърди пред репортер на БТА баща му Кирил Биволев от селото.

"Мъжът е бил в района на шадравана до президентството и по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали. Изведнъж трима от обектовата охрана на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към самозапалилия се", разказа за "Фокус" Нели Иванова от пресцентъра на НСО.
Гардовете реагирали веднага и с пожарогасител изгасили пламъците.
Очевидци също разказаха за БГНЕС, че мъжът е бил до фонтана, не се движел, а след минута "просто пламнал".

Мъжът е закаран в "Пирогов" в тежко състояние, каза за БТА Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ.
Той е с 25 процента изгаряния по главата и ръцете, с опасност за живота, уточни проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болницата.
Намира се в противошокова зала. Състоянието се утежнява и от това, че е вдишал токсичните газове и пушеците.
"Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекуван е в Трета градска болница с високо кръвно налягане. Всичко това заедно утежнява прогнозата и я прави особено сериозна по отношение на живота", обясни проф. Хаджийски, цитиран от БГНЕС.

Милиони срещу хиляди! Войниците - това сме ние! Полицаите - това сме ние! Разни началници, шефове, милионери, милиардери, политици - шепа народ! Какво ни прави толкова безсилни, та чак да се палим?

857
На мястото на инцидента е намерена бутилка от водка, уточнява се съдържанието на течността в нея. Намерен е и кибрит, съобщи Дарик.
Служител на полицията обясни, че няма данни мъжът да е от протестиращите.

Бащата на запалият се Димитър разказа, че синът му живеел в София с втората си съпруга. По думите му той нямал проблеми нито от материално естество, нито е злоупотребявал с алкохол. Има дъщеря от първия си брак, студентка в икономическа специалност. Никога не се е занимавал с политика, това не го е вълнувало.

"Има златни ръце, правеше даром ковани огради и врати на хората в селото, подари дори кръста на черквата в Крайници", разказа бащата на Димитров. Той спомена, че синът му е имал отскоро проблеми със сърцето, които възникнали от дългогодишната му работа като ковач.

Преди инцидента минаха церемониите по предаване на властта на служебния премиер и министрите.

Само за месец имаше три случая на самозапалване. На 18 февруари, отчаян от живота, 26-годишният Траян Маречков сложи край на живота си в центъра на Велико Търново.
Варненецът
Пламен Горанов се запали пред общината в града на 20 февруари в протест срещу кмета и управлението. 36-годишният Горанов почина на националния празник – 3 март, а на 6 март бе обявен Ден на траур.
Венцислав Василев (53 г.) се запали заради бедност в общината в Раднево. По-късно и той почина.

http://dnes.dir.bg



Самозапалилият се мъж е с опасност за живота Той е с 25% изгаряния по главата и ръцете 13 мар 2013 14:34 389  
image Снимка: Булфото

Самозапалилият се мъж е с 25 процента изгаряния, с опасност за живота, каза за БТА проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов", където по-рано днес пациентът беше приет.

Изгарянията са по главата и ръцете, като в момента той е настанен в противошокова зала на лечебното заведение. Предстои пациентът да бъде интубиран, каза още проф. Хаджийски.

51-годишен се самозапали пред президентството 13 мар 2013 13:55 234 51-годишният мъж се самозапали по-рано днес пред сградата на президентството. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 13.35 часа.

Охранители от НСО са станали неволни свидетели на случая. Мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството, като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали. Изведнъж трима от обектовата охрана на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към него.

Служителите на НСО са реагирали незабавно и с помощта на пожарогасител са успели да погасят пламъците.  Мъжът не е криминално проявен.  МВР продължава работа по случая.

За по-малко от месец това е четвъртият случай на самозапалване на хора. Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата.

36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.
В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина в края на миналата седмица.


http://www.dnes.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене