Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991494
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
28.02.2013 03:08 - ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ СДАДЕ ВЛАСТТА?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1919 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageИнтервю с писателя Петър Христозов

 Защо Бойко Борисов си подаде оставката?

С една дума – от страх! Забележете, нито една медия – електронна или печатна, не отрази паниката му. Тя е сравнима само с падението. Казват, че в България медиите са  прозрачни и свободни.  Не само не са, но и журналистите в  по-голямата си част са слаби анализатори и обикновено търчат след събитията. Бунтът на народа отново ги завари неподготвени. Както навремето  Бойко Станкушев, Валерия Велева и Асен Агов бяха приети за членове на БКП на 8 ноември 1989 г. в партийната организация на Националната телевизия и след това  месеци книжките им се подмятаха по кабинетите, защото вече не ги искаха, така сега други нашумели имена се  присъединиха към агитката на Борисов, дни преди да падне. Парите са си пари, но трябва и малко акъл, и много морал, когато се изживяваш като виден анализатор на обществените процеси. Но това е смешната страна от близкото ни минало. Не е важна и героичната поза „ала Наполеон”, която зае полицейският генерал на стълбите на Парламента, за да го приветстват прасетата от Враца, доведени от неговия кучкар. Важното е, че политиците ни се страхуват от народа. Часове преди официалната церемония за 140-годишнитата от обесването на Васил Левски гражданите бяха прокарвани през иглени уши, за да могат да  положат цвете пред паметника му. Трябваше да се придвижват  в колона по тесен коридор сред преграждения, след което ги чакаха две арки, за да бъдат преджобени за метални предмети,  сакън да не застрелят любимия Цветан Цветанов. Да подчертая – това става три часа преди  официалното поклонение на овластените от нас управляващи! В очите на обикновените хора имаше цяла палитра от чувства – от недоумение до потрес. Интелигентни жени на достолепна възраст стояха пред металдетекторите  напълно ошашавени. А широките околни булеварди бяха заети от танкетките на жандармерията и бронирани машини на военна полиция с насочени към гражданите картечници. Защо? От страх!

Но България е заплашена от Хизбула, Доган готвел преврат срещу Борисов..

 Пак измислици на Цветан Цветанов. Но Николайчо  Младенов може да бъде осъден от Ливан и Европа, това предстои.

България е разбунена от протести, някой съзря „ръката на Москва”, защото Бойко спря „Белене”?

-  Борисов и министрите му лъжат и за „Белене”. След години ще купуваме ток от Турция. Нека гражданите кажат кое е по-изгодно на пазара – да продаваш или да купуваш. Защо Турция строи с руски пари, а утре и с наши кадри, ядрени централи?

Но ние нямаме пари, дори вече дължим на Русия два милиарда.

Пари има, но не са там, където трябва. Градската мълва твърди, че Борисов отдавна е милиардер. Да, къде са милиардите  от контрабандата? Тодор Живков ги влагаше в бюджета. В банките действително има милиарди, а хората не могат да си платят тока и мизерстват. Протестиращите да не искат нова конституция и Велико народно събрание, а парите в банките. Да видим чии са, колко и къде са изнесените. Как станаха богати Цветелина Бориславова и придворните банкери на кабинета? Не че ще ги свалят, а че ще връщат – от това ги е страх нашите политици От какво са парите на Иван Костов, Румен Овчаров, Искра Фидосова? Не му стигнало времето на Бойко Борисов да вземе тези богатства и да ги върне на България и си дава оставката. Това е страх от отговорност!

http://obshtestvo.net
Макар Христозов в случая да казва истини, въпреки да са с "половин уста", ето и една много правилна бележка в коментар към него:

Герчев февруари 26, 2013 - 9:01 am

С цялото си уважение към познанията, анализите и възрастта Ви искам да ви задам само един въпрос. Не е ли режисиран и този гняв на измъченият и доведен до крайна мизерия и отчаяние народ? Ние, народа, когото вие наричате системно в книгите си “ПРОСТ НАРОД” много добре знаем, кой и по какви причини режисира през последните 23 години уж спонтанните протести ( изключвам присъединилите се към тях почтенни граждани) и виждаме какво се постига после- смяна на капитала или обогатяване на нови, жадни за власт и пари изедници. Вие, офицерите от различини служби и още 280 000 съкратени от армия и полиция обучени и подготвени кадри къде сте??? Защо гледате как пият и последната кръв на народа ви и стоите от страни, след като знаете прекрасно какво и как трябва да се направи??? Или и вие служите на небългарски интереси??? Анализ може да направи всеки средноинтелигентен наблюдател, а кардинално решение за промяна трябва да се посочи, организира и извърши от такива като вас.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене