Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.02.2013 03:10 - НАЙ-НОВИТЕ ПРОТЕСТИ: ” ИЗГОРИ ЗА ДА ИМ СВЕТНЕ НА БЪЛГАРИТЕ....!!!”
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.02.2013 03:11


Автор: nikolaigatzev

НАЙ-НОВИТЕ ПРОТЕСТИ:  ” ИЗГОРИ ЗА ДА ИМ СВЕТНЕ НА БЪЛГАРИТЕ....!!!”
„..отивам си защото не мога да си позволя да бъда вече човек, да живея в нормална европейска страна…отивам си, защото  нямам средства за да поддържам живота.. и тежа на тези до мене…”” – един мъж от Варна..
„..нямам вече пари за да съществувам и да съществуват децата ми…и избирам краят по такъв мъчителен начин..”” – един мъж от Раднево..
„..спряха ми тока, развали ми се храната в хладилника.. нямам какво да ям и по-добре да си отида-..клечката е моят последен човешки избор..” една жена от Пловдив…
„…съдия изпълнител ме изгони от жилището- взето от една банка, заради невърнатият ми кредит… постоях няколко дена на улицата..но това не е живот.. и избирам – огъня.. да пречисти душата ми и да погълне тялото ми..”- една жена от София…
     Това не са писма от Холокоуста, нито сценарий за филм за ужасите- това са част от последните изповеди на няколко нещастници, които стоят обгорели и осакатени и умиращи в интензивните отделения на няколко български болници-  с диагноза ..50%,. 70%.., 85%..  изгаряния по тялото, в следствие на умишлено и самоубийствено… самозапалване…!! Списъкът на Шиндлер броди като червена чума из картата на България и поставя своите поредни черепи на позора в серията от зачернени селища - Варна, Раднево, Пловдив, София.. Това е най-новият протест на хората в страната ни, които се правим че не забелязваме от най-новите ни сериали  „Изгори за да им светне на българите..”.
 Тези хора имат имена, близки, роднини, приятели.. те са част от обновяващата ежеминутно статистика..-  само със сменящи се „лайвмотиви”-  непосилни сметки за ежедневни разходи, хроническа бедност, невъзможност за гледане на инвалид, изхвърляне на улицата от съдия-изпълнител, невъзможност за обслужване на банкови кредити и др. и др. и др.
    Ужасът на процеса на самоизгарянето е не само в момента на мъчителното самонараняване, а повече в последващите- след обгарянето-  болки, мъки и страдания на жертвата.  Над 50% означава най-малкото жив труп и вечен инвалид..и то на фона на натрупаното досега напрежение около него или около близките му- едното зло просто не е идва само… а 60%, 75%, 85% изгаряния е просто другото име на бавната смърт.
    Няма обяснение за тази трагична поредица.. всъщност има едно - вече в тази страна на никой и за никого не му пука - а…някъде по-назапад.. в едно  страшно време един такъв младеж - Ян Палах, с подпалването си разгоря пламъка на Пражката пролет,  друг праведник свещеника- доброволец Максимилиян Колбе влезе в пещите на концлагера за да сподели буквално докрай съдбата на паството си, Жак Де Моле„освети” делото на рицарите– тамплиери, а един учен - Джордано Бруно се саможертва за да запази научните си идеи..
   Българите днес се замозапалват заради немотията си, заради пълната безизходица и държавна абдикация; мутренският, управленският и монополен рекет или липсата на елементарна справедливост на постановени съдебни решения и законовост.  Няма обяснение и няма оправдание за виновните...
   Или може би ще замижим и пак ще се оправдаваме с липсата като цяло на морал в обществото ни! Това е удобна индулгенция, която ще мине за- пред другите днес, и тук, на земята – в Бойковистана ни- но няма да ни свърши никаква работа, когато ще ни съди Началникът.. Оттатък..!
   Пак там няма да има извинение за „челобитное”-то  на новоизбранният Водач на БПЦ – „благият” Неофит (досие– „Симеонов”) за загриженото му посещение „на-крака” при бившия български премиер в болницата. Това наистина прилича на „мероприятие” на един агент към Професионално ръководство на МВР.. и на долнопробна чалга-гавра, на фона на страданията на няколкото нещастници, гинещи в ужасни мъки в болниците си, където трябваше да бъде поне „за утеха” духовният ни Пастир..! Е- да- там където няма морал– няма нищо.. доносникът става духовен водач, а мутрата– премиер, обществото тъне в чалга и безпрогледна тъмнина, където даже „ИЗГАРЯЩИТЕ В ОГЪНЯ НА КЛАДИТЕ СИ НЕ МОГАТ ДА НИ СВЕТНАТ..” Дано поне Господ да бъде там с тях.. ние..не успяхме, защото Той ги обича тях- а не премиера ни!
  А аз – ДНЕС се замолвам за тялото и душите на тези страдалци и в моята милост - знам че хич не е християнско, и че върша голям грях на земята.. но както Великият магистър Жак Де Моле е проклел през 1313 г. своите екзекутори – ПРОКЛИНАМ и вие го направете! – хората и обстоятелствата  довели ГИ до тяхната  трагична съдба.. Проклинам само виновните - не и поколенията им - защото съм сигурен че техните деца, внуци и потомци ще се срамуват от действията им- довели до чудовищното съсипване на тези човешки съдби…
Дано поне на БЪЛГАРИТЕ от това  малко да им светне и да не минем този път само с Проклятието - аз ги каня да им въздадем справедливост и на Земята… !!

Всички на митинга на Протестиращите в Неделя, 03.03.2013 – в 11.00 – мястото на срещата е известно !!!

Николай Гацев                                               Кръста на Тамплиерия,    27.02.2013
 






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055177
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци