Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988118
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.02.2013 04:01 - Пребиха шофьор, сгазил протестиращи на Орлов мост!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.02.2013 04:39


Създадена на Вторник, 26 Февруари 2013 20:24 Написана от

image

Орлов мост отново е в кръв. Този път протестиращи помляха от бой шофьор, който тръгна да ги гази с Опел. Колата също бе потрошена. Инцидентът стана малко преди 20 часа, когато около двайсетина младежи блокираха движението с жива верига. Червен Опел, шофиран от жена, опита да мине, но бунтарите не го пуснаха. Тогава един от пътниците в автомобила смени момичето зад волана и тръгна срещу протестиращите. Те обаче не отстъпиха. Младо момче се хвърли върху предния капак, а останалите потрошиха стъклата на колата с шутове, измъкнаха шофьора и започнаха да го налагат. Тогава дойде жандармерия, която ги разтърва. Мъжът от Опела бе задържан, а младежът, който се метна върху капака на автомобила - Андрей Андреев, обяви, че ще подаде жалба срещу него, защото му ударил крака. "Това е провокация, тези хора от колата бяха на митинга, явно целта им беше да го окървавят", коментираха протестиращи.

Президентът има исторически шанс да покаже, че е президент на народа, а не на определена партия. Ако не успее да се справи с това и него го чака непълен мандат. Този възглас бе отправен от протестиращите, които за поредна вечер тръгнаха на шествие от Орлов мост в София до президентството.

Преди да стигнат до президентството обаче протестиращите спряха пред парламента, където оставиха няколко големи торби със смет с думите: "За да има къде да изхвърлят боклуците от вътре".

Шествието преминава под звуците на патриотична музика, а пред президентството освен десетките национални флагове беше издигнат и голям плакат с лозунга "Това не е протест! Това е процес!". Протестиращите скандират "Всеки ден ще е така до победата!". Те имат импровизирана трибуна, където всеки от присъстващите могат да вземат микрофона и да направят изявление.

Тази вечер протестът е и в подкрепа всички онези хора, които са имали смелостта да се самозапалят, гладуват и прочее в името на свободата на България и народа. Такъв е арестуваният Чавдар Янев, който от два дни беше подновил гладната си стачка, пред Висшия съдебен съвет. През декември миналата година Янев обяви гладна стачка в продължение на 22 дни пред ВСС.

Протестът е и за тримата мъже, които в отчаянието си посегнаха на живота си като се самозапалиха публично. За Пламен Горанов, който се самозапали пред общината в морската столица и който все още е в тежко състояние във Варна. За младия мъж, който се запали в центъра на Велико Търново на 18 февруари и въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек почина. Днес се случи още една трагедия - 53-годишният Венцислав Василев, баща на пет деца, се самозапали в сградата на община Раднево. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжът, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината, разказаха очевидци. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. Пострадалият в момента се намира в Клиниката за изгаряния в Пловдив. Той е със 71% изгаряния.

http://plovdivskinovini.com


Mitak Dimitrov
Бой на Орлов мост! Шофьор проби блокадата, качи младеж на капака (галерия)
346621
26.02.2013 | 20:20
Демонстрантите изпочупиха автомобила

Протестиращи изблъскват колата, ударила един от тях минута по-рано
Снимка © Булфото
Етикети
протест, София, Орлов мост
Други Снимки

Протестиращите в столицата отново блокираха Орлов мост в посока бул. "Цариградско шосе".
Стигна се и до разправии с цивилни граждани, опитващи се да преминат с колите си. Демонстрантите счупиха задното и предното стъкло на лек автомобил, опитал да премине през тях на Орлов мост. На излъчените в новините на БНТ кадри се видя как колата блъсна мъж, който се озова на капака на автомобила, който продължи хода си няколко метра, преди да бъде спрян от демонстрантите. Стигна се до бой.
Полицаи отведоха шофьора на лекия автомобил, опитал да премине през блокадата на протестиращите. На светофара шофьорът опитал да премине с автомобила си, но протестиращите не му позволили. По думите на очевидци той слязъл от колата, ударил няколко души и пак се качил в колата си като показвал неприлични знаци. След намесата на полицията мъжът е качен в микробус на полицията.
Организаторите на протеста призоваха движението в района на Орлов мост да бъде възстановено, а те да се преместят на езерото „Ариана”.
24-ма младежи са задържани в столични полицейски районни управления по време на днешния протест до 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според събраните досега данни от СДВР, повечето от тях носели забранени при масови прояви предмети – палки, боксове, ножове. Един от младежите е в столично полицейско управление за установяване на самоличността му. Част от задържаните са с криминални прояви. Те са отведени в Девето и Първо РУП.


https://www.facebook.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене