Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991057
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
21.02.2013 17:16 - Липсата на кабинет, благоприятна за икономиката в България
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: borsi

Липсата на кабинет, благоприятна за икономиката в България

Мечтата на всеки истински десен, консерватор и либертарианец – слаба власт, развързани ръце да се прави бизнес и да се откриват нови работни места

Докато журналисти, социолози, политолози и всякаква измет хранеща се покрай партиите, са в шок, то ситуацията обещава известна икономическа сигурност, невиждана последните години. Всеки поглед назад в историята ни е показвал, че при падане на българско правителство, поне за няколко месеца бизнеса и населението са усещали отслабване на икономическия и башибозушки гнет на който са подлагани. С почти сигурност в периода, няма да се качват повече цените на ток, вода, газ, нещо ако не благоприятно поне успокоително за българската индустрия, която поне за посочения период ще може да планира разходите си. Това се отнася и за цените за населението.

Вместо готвеното от падналият комунистически кабинет на ГЕРБ ново увеличение на цените на тока, обявено на 31 януари 2013 г, от Икономическото министерство и подчинената на кабинета на Борисов ДКЕВР начело със Семерджиев - такова не само няма да има, но има макар и малък шанс за понижение на цените, ако протестите продължат.  
Липсата на “политическа стабилност” паникьосва само администрацията и лакеите на политиката. 

image

"Купувай акции под тътена на оръдия, продавай при фанфари!" - След първата паника идват шансовете

За всички останали това е голям плюс, за някой нов шанс, а за огромна част от бизнеса, така мразен от политици, чиновници, журналисти и социолози, означава облекчение и поемане на въздух. Няма да има нови изисквания, смяна на касови апарати, няма да има нови данъци, няма да има нови забрани, нови лицензи, нови рекетирания над бизнеса от страна на държавата. Белгия не само преживя политически сътресения и липсата на правителство години наред, но и точно в тези години в които нямаше стабилна централна власт, страната излезе от икономическата криза. Това в още по-голяма степен се отнася за България, където силната централизация и шайките политици и чиновници, подкрепяни от журналистическата измет която ги крепи на власт, мародерстваха всеки ден, а в свободното  време единственото им занимание бе, каква по-гнусна мизерия да стоварят на гърба на население и бизнес.
Иделаният вариант би бил избиране на Велико народно събрание, продължително безвластие в държавата дотогава и след това, докато се създава нова конституция. 

image

Варна 20 февруари 2013 г. 

Едно ново Велико народно събрание би значело – Суспендиране на сегашната куца, комунистическа и не-либерална  конституция,  отмяна на много от разрешителните и лицензионни режими в България. Това би значело и замразяване на заплатите в държавната администрация за периода и поне за 1 година напред, облекчено правене на бизнес, защото голяма част от държавните агенции, без данъчните служби ще са парализирани в очакване месеци наред, какво да им заповядат и кого точно да тормозят. Медиите и журналистите вместо да се чудят с бизнеса на кой точно човечец, който сам си вади хляба да се заядат, да се зъбят на фабрики, магазини, заведения, баничарници, цигари и автомати за кафе,  ще са заети да се карат за трохите оставяни им от политиците. 

image

"Свободата води народа" - Юлската буржоазна революция от 1830 г. нарисувана от Йожен Дьолакроа. Българите въпреки опитите на политически кръгове свързани със старите комунистически режими,  управляващи от 24 г. насам, да яхнат протестите, може би за първи път в новата си история направи завой в дясно

Мечтата на всеки истински десен, консерватор и либертарианец – слаба власт, развързани ръце да се прави бизнес и да се откриват нови работни места. "Стабилно правителство в България" е значело само едно – Тормоз над работещите и бизнеса. Не е ли по-добре когато го няма?! Във всички периоди в които е падало правителство и е имало служебни кабинети и слаба централна власт сме имали икономическо оживление и успокояване в икономически план. 

В икономически аспект очаквам – известно оживление на вътрешния пазар. Малко по-висока заетост. Разкриване на нови фирми. Оживление във вноса и износа. Известно спадане на определени цени и понижение на стагфлацията* в която страната бе хвърлена в последните години. Малко повече пари в ръцете на населението и бизнеса.  Още тези дни спиране на спада на Българска Фондова Борса от последните 3 дни и започване на ново покачване на индексите.  Днес слушах воя на една социоложка по телевизията. Горката женица, виеше като лишена от храна кучка. Какъв по-хубав звук за капиталистическите ми уши?!

* Стагфлация (от "стагнация" + "инфлация") е термин от макроикономиката, с които се означава състояние на икономиката, характеризиращо се със застой (нисък темп на икономически ръст), ръст на инфлацията и увеличаване на безработицата. Причини за стагфлацията са монополна политика, поддържаща високи нива на цените в периоди на криза, а също и антикризисни мероприятия, провеждани от правителствата, например държавни покупки и регилируем ръст на цените  

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ СВОЕВОЛИЯТА НА ЧЕЗ, ЕНЕРГО-ПРО, ЕВН, ТОПЛОФИКАЦИИ и ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА В ТАЗИ ОБЛАСТ
Партийни членове и симпатизанти - врагове на БВП, напредъка и жизнения стандарт Кой и защо спъва бизнеса в България
Адвокати, журналисти и социолози = социалисти / Математици, инженери и химици = капиталисти 
 
Последният консерватор 
Няма по-смешни и жалки човечета от така наречените "десни" в България

image
 
FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ








Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене