Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991512
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
18.02.2013 12:15 - Най - сетне едно добро дело на Борисов, но твърде закъсняло... Изчезва от поста си, един от назначените отвън - колониални администратори!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.02.2013 12:52


Борисов изгони Симеон Дянков


Лиляна Павлова става вицепремиер, а Томислав Дончев поема и финансите
18 фев 2013 11:20 661  
image Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов предлага вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков да бъде уволнен.

Той ще предложи на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен
като заместник министър-председател и министър на финансите.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев  да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС, предлага
още премиерът. Мотиви за рокадите обаче не се посочват.

Припомняме, че днес в. „Труд“ писа, че столът на Дянков се клати, тъй като вбесил до краен предел премиера Бойко Борисов заради категоричното си решение да забави плащанията на селскостопанските производители до март-април.

"Възможностите на бюджета са такива, че тези плащания могат да се случат в средата на март и след това евентуално остатъкът в началото на април. Това са възможностите и това ще се случи, каквито и стачки да има", изказа се твърдо на 8 февруари Дянков. Така той отговори на земеделските производители, които заявиха, че ще протестират на 20 февруари пред храм-паметника "Александър Невски".

Премиерът Бойко Борисов, който никак не обича протестите, обаче им обеща, че парите ще бъдат изплатени до 22 февруари. Според източници на вестника миналия четвъртък министър-председателят привикал при себе си зам.-финансовия министър Владислав Горанов, земеделския шеф Мирослав Найденов, както и представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и Националния съюз на земеделските кооперации в България. 

На срещата Борисов бил категоричен, че или ще се намерят пари за изплащане на субсидиите веднага, или още във вторник (19 февруари) ще внесе предложение в парламента за промяна в състава на Министерския съвет и ще махне Дянков.

Симеон Дянков е на поста вицепремиер и министър на финансите от самото създаване на кабинета на Бойко Борисов през юли 2009 година.

През годините оставката му беше искана многократно от опозицията, от браншови организации в бизнеса заради проблеми в здравеопазването, проблемите с финансирането на Българската академия на науките и т.н.

В момента Симеон Дянков не е в България. 

С оставката на Симеон Дянков от началото на управлението на ГЕРБ от юли 2009 г. до днес са напуснали правителството общо 14 министри, 9 от тях уволнени, двама си смениха постовете.

http://www.dnes.bg



Падна главата на Дянков Премиерът Бойко Борисов предлага Томислав Дончев за министър на финансите, а Лиляна Павлова - за вицепремиер Публикувано: 18 февр. 2013, 11:31 | Обновено: 18 февр. 2013, 11:31 image image image image прочитания: 15033 | коментари: 108     София, България image Още по темата image Министър Дянков се разминал на косъм с уволнение  40 4328
Премиерът Бойко Борисов ще предложи на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

ДОСИЕ:

Симеон Дянков е роден на 13 юли 1970
Семеен, с две деца. Завършил е езикова гимназия, гр. Ловеч
Магистър и доктор по международни търговски и финансови отношения в Мичиганския университет.

Кариера: От 1995г. работи за Световната банка като Главен икономист по финанси и частно дело. Работи по страните, най-застрашени от кризата в световен мащаб. Участва в различни програми на банката по приватизация, корпоративно управление, регионални реформи в Северна Африка, Източна Азия и други райони на света.

Водещ автор на годишния обзор на Световната банка - World Development Report 2002. Автор на повече от 70 специализирани статии в най-авторитетните икономически издания в света - Quarterly Journal of Economics, American Economic Review, Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Journal of Public Economics. Създател на годишния доклад "Doing Business Report", най-продаваното издание на Световната Банка в над 100 000 копия. 


Очаквайте подробности в БЛИЦ!



Персони - Симеон Дянков - БИОГРАФИЯ

Aliya Osho В страни със свое национално достойнство като Аржентина, Еквадор, Исландия, такива като Дянков, както и всички служители на Световната банка и Международния валутен фонд ги изправят на съд, а офисите на тези институции-финансови поробители се затварят веднъж завинаги в съответната страна! image Вицепремиерът Симеон Дянков е подал оставка www.vesti.bg Вицепремиерът Симеон Дянков е подал оставка Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е подал оставка, съобщи Агенция “Фокус”. Очаквайте Вече не харесвам · · Не следи публикацията · Сподели · преди около час




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене