Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.02.2013 14:38 - ДКЕВР не е изпълнила нито едно от основните си задължения
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: borsi

ДКЕВР не е изпълнила нито едно от основните си задължения

Само преди дни ЕК поиска тежка санкция срещу България в размер на 16 896 евро глоба на ден. Причината е неизпълнени задължения по Третия енергиен пакет, състоящ се от две директиви относно общите правила за вътрешния пазар на газ и електроенергия
 
"До днес ДКЕВР не е изпълнила нито едно от основните си задължения, разписани в закона; нито действа като „независим специализиран” орган, съгл. чл. 2 от Правилника й; нито пък регулира, чрез създаване на правилни отношения между потребителите и енергийния сектор. При сезиране за нарушения, винаги решава в полза на енергийните монополисти. На практика комисията е пръв защитник на интересите им. Съгласно разпоредбите на чл.чл. 3 и 68-а на Закона за защита на потребителите (транспонирани от Директива 2006/2004ЕО), забранява се всяко действие или бездействие, противоречащо на законодателството в защита на потребителите; всяка уговорка, която изключва или ограничава правата на потребителите, се обявява за недействителна и нищожна; както и всяка клауза, която отказва да съблюдава тези права или изключва прилагането на закона в държава-членка на ЕС. Иначе казано, всякакво позоваване на законови разпоредби, предписания на ДКЕВР, както и други уговорки в „общите условия“, които ограничават или са във вреда на потребителите, са недействителни и нищожни. Комисията обаче продължава да съчинява наредби, утвърждава поскъпването на енергията, генерира беззаконие, създава напрежение в обществото. Налице е причинно-следствена връзка между създаването на ДКЕВР и последвалият галопиращ скок на „цените” във вреда на гражданите, на цялото общество.  За 13-те години от създаването си, ДКЕВР успя да закрепости потребителите на произвола на енергийните монополисти, да им наложи „услуги“, които нито ползват, нито желаят да ползват, на „цени“, които са непосилни за 95 на сто от хората. За седем милиона българи няма пазар, за тях не действат ЕС директиви и регламенти.

image

Като говорят, лъжат - като мълчат, крадат! Бойко Истината и Семерджиев, заедно и в "труд и в бой" по стара комунистическа традиция,  щом става дума да се крадат най-нагло парите на гражданите и бизнеса!  Под обществен натиск Бойко се принуди да съкрати Семерджиев с почести и както си му е реда, с куп заплати за неустойка, но само за да го сложи на ново топло място в енергетиката.  Само преди дни ЕК поиска тежка санкция срещу България в размер на 16 896 евро глоба на ден, но на Боко не му пука. Нали има какво да краде и не ги плаща той.... 

Задължителни са единствено принудително налаганите актове на ДКЕВР, които пък са функция от ламтежа и престъпните желания на монополистите. На практика ДКЕВР е създадена и действа единствено за да легитимира кражбите и грабежа на енергийните монополисти. Впрочем самото й съществуване като „държавна” отдавна престъпва разпоредбите на ЕК. Препоръките са за създаване на независими от правителството национални регулатори със широки пълномощия, напълно независими от всякакви публични или частни интереси. Изложено е и виждането на Европейската комисия какъв точно трябва да бъде регулаторът: Граждански форум за енергетика (Citizen’s Energy Forum) като движещата сила за изграждане на конкурентни пазари на дребно и за гарантиране защита на интересите на потребителите… Само преди дни ЕК поиска тежка санкция срещу България в размер на 16 896 евро глоба на ден. Причината е неизпълнени задължения по Третия енергиен пакет, състоящ се от две директиви относно общите правила за вътрешния пазар на газ и електроенергия (2009/73/ЕО и 2009/72/ЕО) и три регламента (ЕО/715/2009, ЕО/714/2009, ЕО/713/2009). Целта на пакета е да се създаде единен и ефективен европейски пазар на газ и ток, така че цените да се държат на възможно най-ниски равнища. И най-важното – да се укрепи независимостта и правомощията на националните регулаторни органи. Пакетът е приет през юли 2009 г. и задължава държавите-членки незабавно да го въведат в националното си законодателство. ГЕРБ обаче три години си прави оглушки: нито го е транспонирал, нито е създал независим регулаторен орган.
 
Наказателните санкции срещу България очевидно визират и продължаващото съществуване на ДКЕВР като държавен, вместо като независим от правителството национален орган. Доколкото обаче крайната дата за транспониране – 3 март 2011 г. – отдавна е изтекла, актовете на ДКЕВР са не само антибългарски и антипазарни, те вече са противоевропейски, а продължаващото съществуване на комисията в този си вид, формално погледнато, е нелегитимно. Ergo, актовете й постановени след 3 март 2011 г. следва да бъдат считани за нищожни. Включително 13%-то увеличение на „цената” на тока!"

Автор: Радко Ханджиев

Кой ще връща парите на граждани и компании в България?
Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10053010
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци