Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990128
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
10.02.2013 07:28 - Израелската колония - вече бивша "България" влезе във война и с Иран в името на "велик и богоизбран израел"!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.02.2013 07:32


Иран изтегля посланика си от София 12438 65     09.02.2013 | 14:42

Причината е посочената от българските власти шиитската групировка "Хизбула" като отговорна за атентата в Бургас

image   Етикети България, Иран, Хизбула, атентат Бургас, Голамреза Багери

Иран изтегля посланика си от София и най-вероятно ще свали нивото на дипломатическата си мисия у нас, след като българските власти посочиха шиитската групировка "Хизбула" като отговорна за атентата в Бургас, съобщи "24 часа".

Иранският посланик в София Голамреза Багери насочи вчера журналистите да търсят повече подробности от българските власти, за да се изясни напълно ситуацията, защото от медиите останал с впечатление, че има много неясноти.

"Иран е приятелски настроен към България и няма причина това да се промени", каза още дипломатът.

На пресконференцията, която даде вчера по случай 34-тата годишнина на Ислямската революция, посланикът бе попитан дали България трябва да се страхува от ответни действия, след като правителството отправи обвинения към "Хизбула".

"Не е моя работа да правя предположения, отговорните български служби ще предприемат съответните мерки", заяви дипломатът. "Атентатът в Бургас напомня на един терористичен акт в Дубай преди 2 г., при който извършителите бяха също с паспорти от Австралия, Великобритания и други западни страни", допълни Багери.

Дипломатът сравни бомбата у нас с убийството на военния шеф на "Хамас" Махмуд ал Мабхух в Дубай от агенти на израелското разузнаване. "Ако тогава Австралия и всички западни страни, чиито паспорти използваха убийците в Дубай, бяха реагирали достатъчно остро, сега терористите щяха да се замислят повече, преди да предприемат такива акции като в Бургас, заяви посланик Багери. Той отхвърли като безпочвени обвиненията на Израел, че режимът в Техеран е вдъхновител и поръчител на бомбения удар у нас чрез шиитската групировка "Хизбула".

"Иран е отговорна държава, осъждаме всички форми на тероризъм, а освен това ние също сме жертва на това нечовешко явление. Ако светът бе по-категоричен след атентата в Дубай или не посрещаше с мълчание убийствата на нашите учени, тогава може би средите, свързани с тероризма, нямаше да повтарят тези грозни действия", коментира Голамреза Багери.

image Автор:
Весела Найденова 65 Добави коментар

http://www.novini.bg


9 февруари 2013, събота | публикувано от Магдалена Ташева Иран изтегля посланика си от София, сваля нивото

Кабинетът  “Борисов“ руши отношенията на България с дългогодишни нейни партньори в угода на Израел, САЩ и Турция.

image

Скандалното решение на кабинета „Борисов” да нарочи ливанската шиитска партия Хизбулла като автор на атентата на летище Сарафово на 18 юли м.г., вече има своите последствия. Днес Иран изтегли посланика си от София и най-вероятно ще свали нивото на дипломатическата си мисия у нас, съобщава сайтът на в. „24 часа“.

Иранският посланик в София Голамреза Багери (на снимката) насочи вчера журналистите да търсят повече подробности от българските власти, за да се изясни напълно ситуацията, защото от медиите останал с впечатление, че има много неясноти.

„Иран е приятелски настроен към България и няма причина това да се промени“, каза още дипломатът.

На пресконференцията, която даде вчера по случай 34-тата годишнина на Ислямската революция, посланикът бе попитан дали България трябва да се страхува от ответни действия, след като правителството отправи непочиващи на никакви факти и улики  обвинения към Хизбулла.

„Не е моя работа да правя предположения, отговорните български служби ще предприемат съответните мерки“, заяви дипломатът.

 

На друг подобен въпрос той отговори така: „Атентатът в Бургас напомня на един терористичен акт в Дубай преди 2 г., при който извършителите бяха също с паспорти от Австралия, Великобритания и други западни страни.“ Дипломатът сравни бомбата у нас с убийството на военния шеф на Хамас Махмуд ал Мабхух в Дубай от агенти на израелското разузнаване. „Ако тогава Австралия и всички западни страни, чиито паспорти използваха убийците в Дубай, бяха реагирали достатъчно остро, сега терористите щяха да се замислят повече, преди да предприемат такива акции като в Бургас, заяви посланик Багери. Той отхвърли като безпочвени обвиненията на Израел, че режимът в Техеран е вдъхновител и поръчител на бомбения удар у нас чрез шиитската групировка Хизбулла.

„Иран е отговорна държава, осъждаме всички форми на тероризъм, а освен това ние също сме жертва на това нечовешко явление. Ако светът бе по-категоричен след атентата в Дубай или не посрещаше с мълчание убийствата на нашите учени, тогава може би средите, свързани с тероризма, нямаше да повтарят тези грозни действия“, коментира Голамреза Багери.

http://www.vestnikataka.bg






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене