Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.02.2013 02:52 - Виновна е “Хизбулла”? Ама ние не ядем доматите с колците…
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.02.2013 03:42


06.02.2013 · by Светът днес · in Анализи. ·

imageАвтор: Един Тиквеник

Преди 6 месеца написах статия, базирана на първоначалната информация, която успях да анализирам от основните медии и следвайки логиката достигнах до няколко важни извода. Някои неща са се променили, други не.
На първо място след новата информация, която бе получена от БНТ новините (05.02.2013), които цитираха Европол, то в атентата е било използвано най-модерно взривно устройство. Това говори за достъп до разработки, които почти никога не са достояние на организации като Хизбула, които откровено използват по-стари и груби методи.
Едно фундаментално нещо обаче се промени в информацията и това е дистанционното взривяване на атентатора. Това се прави, ако не за първи път, то за 2 или 3-ти (аз лично не знам такъв друг случай в световната история, но пък ние сме първенци и пред Папата и сме го доказали). Взривеният дистанционно атентатор със сигурност не е знаел какво му предстои, иначе нямаше да се налага подобна мярка и подобен риск за останалите участници в мероприятието. Шахиди (свидетели от арабски език) не се взривяват дистанционно.
Има и още една особеност. Всеки, който е прочел малко по темата знае, че при подобен атентат се крещи Аллах Акбар – Аллах е велик (аз лично съм предупреждаван за това явление в армията и в занятия по мироопазващи мисии), но в случая такъв призив няма. Практиката е доказала, че дистанционното взривяване не е срещано при атентати от подобно естество.
Друг фундаментален аргумент е как така атентаторите изхвърлят документи за самоличност, които са единствената връзка с тях. Дори преписвачите в УНСС знаят, че след изпит документа задължително се унищожава, а не се оставя като доказателство. Няма логика нали?!
Като за капак на всичко и двамата са с документи от едно конкретно място. Не кое да е място, а Ливан, където именно е локализирана Хизбула. За всеки с малко опит в разузнаването е ясно, че подобни документи се правят или професионално или това е опит за заблуда и то твърде плосък. Не сме толкова глупави, та да ни сервират, че химическия състав или техническите особености говорят за едно конкретно място – най-малкото подобни неща се знаят от хората, които правят тези неща и се избягват умишлено, ама народът е прост – де да знае.
И пак – кой по дяволите си остава документ за самоличност на местопрестъплението или там, където лесно може да бъде открит, вместо да го унищожи и да прикрие идеално следите, да се измъкне и никога да не го хванат?
Урок Първи по вербуване на сътрудници от разузнавателни служби:
В пъти по-лесно е да убедиш някой да сътрудничи на служба, ако го излъжеш за кой всъщност работи. Тъй като свръзката му е ограничена от страх от разкриване, то той не може да провери дали не го пързалят, защото може да дискредитира вербувалия го. Мосад са вербували араби, като са се представяли за работещи за египетското разузнаване. Това е, както казват по филмите „най-стария трик в учебника“.
Характеристиката на нападенията, извършени от Хизбула (за които се оказва груб външен натиск да бъдат признати за извършители) категорично отхвърля възможността да не се поеме отговорност за извършени нападения.
Цитат от статията за Хизбула в Wikipedia, където изрично се споменава, че организацията винаги признава за извършени от нея оперативни действия, за разлика от атентата в Сарафово, където на 3-я месец се появи някой, който пусна един имейл и се обяви за отговорен в лицето на периферна на Ал Кайда организация, но повече не чухме за това, защото никой не бе чувал тази организация до тогава:
“Организацията е поела отговорността за извършването на множество атентати, между които се откроява и нападението над американското посолство в Бейрут през 1983 г. Едни от обичайните и терористични активности са отвличането на израелски войници, вземането на заложници, минохвъргачни нападения над израелската територия и пр.”
Истината при борбата с тероризма е, че когато е извършен подобен атентат военни групировки се избиват да поемат отговорност – не и в този случай. Никой не искаше да му се припише това действие – странно нали? Странно или не, Хизбула не е обявена за терористична организация в ЕС и за това има причина – не е атакувала нищо на негова територия (ако знаете за такъв случай моля оставете коментар). Именно ЕС е един от основните източници на финансиране на организацията и лидерите й трябва да са малоумни, за да си спрат кранчето на пари, дарявани от хора в ЕС – а те не са със сигурност.
Всъщност отговорността за атентата бе поета от измислен герой, защото никой не искаше да си изцапа ръцете. Няма никаква логика. На преден план излизат предпоставките и последствията т.е. кой ще постигне геополитическа цел по този начин.
Да разгледаме 2-та варианта, които са най-вероятни:
Хизбула
Какво печели:
·    Убити израелци
·    Удар срещу Израел и политиката му в Близкия Изток
Какво губи:
·    Замразяване на финансите на организацията в целия ЕС
·    Спиране на даренията към себе си и арестуването на дарителите като терористи
·    Дава се повод на Израел да нахлуе в Ливан, като именно изтеглянето от Ливан на израелската армия е един от основните поводи за гордост на Хизбула според самите тях
·    Дискредитиране на Иран, която подкрепя организацията с няколко десетки военни съветници и регулярно финансиране и развързване на ръцете на Запада за действия срещу него – нещо, което Иран никога не би одобрил
·    Създаване на много нови врагове, които до преди това са имали отлични отношения с Хизбула
МОСАД
Израелското разузнаване от край време използва агенти, представящи се за араби, които вербуват полуидиоти и ги карат да вършат неща уж от името на други организации. Ето защо на принципа действие-реакция може да се окаже, че са жертвали пешка, за да вземат топ.
Какво печели:
·    Световна подкрепа срещу Иран и Хизбула за военни действия – точно това липсва най-много в момента нали
·    Замразяване финансирането на Хизбула и обединяване на ЕС срещу тях
·    Редуциране на военните възможности на организацията посредством спиране на финансовия поток от горната точка
·    Подобряване на сигурността, когато говорим за израелски туристи в цял свят
Какво губи:
·    Няколко израелски граждани загубиха живота си в атентата на Сарафово – целта оправдава средствата
Изводите според мен са ясни. Днес военните организации са доста сериозни и отлично анализират последствията от своите действия. Много често се опитват да ги изкарат идиоти, но те не биха просъществували повече от година, ако бяха такива нали…
Недопустимо е да се съчиняват приказки без доказателства и само под външен натиск. Подхвърлянето на документите по такъв дебилен начин говори за подценяване на родните служби в опитите им да открият виновните и да „разгадаят случая“. Всъщност всичко изглежда прекалено наредено не мислите ли? Добавяйки и зверски натиск над България, на който правителството за пореден път се пречупи, то ситуацията е повече от нагласена.
Съжалявам МОСАД, ама у нас не ядем доматите с колчетата и населението все още е с IQ над 80, за да си даде сметка, че всичко е твърде удобно подредено. Дори за онези, които ще предположат, че от Хизбула са наредили всичко така, то да ви кажа – а дали си струва риска да се съсипе цяла организация, градена десетки години за подобен малък (защото 6 души могат да бъдат убити и с 1-2 ракети) успех? Едва ли…

Източник: http://tikvenik.wordpress.com/



Оставка на правителството на Република България поради опасност за националната сигурност и въвличането на страната в световен конфликт. Вижте повече

www.facebook.com/events/531312313575933/





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041124
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци