Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10035907
Постинги: 7891
Коментари: 3512
Гласове: 6340
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
31.01.2013 02:57 - Зетят на ген. Стоименов - съдружник с Борисов, Баретата и Циганов
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2013 02:58


Аню Ангелов продал военно летище на ортак на своя син и на брата на зетя на Стоименов от Биволъ Понеделник, 21 Януари 2013 12:39

image

Съветникът по национална сигурност на президента Плевнелиев е ген. Стоимен Стоименов. Той трябва да подготви отложения за 5 февруари Консултативен съвет по национална сигурност, на който ще бъдат обсъдени важни не само за България въпроси като разследването на атентата в Бургас.

Преди няколко дни в предаването Неудобните по Канал 3, политологът Антон Тодоров показа архивни документи, според които ген. Стоименов при комунизма е бил на партиен пост, заместник на ген. Велко Палин във военно-административния отдел на ЦК на БКП. В ефир Стоименов отрече това и каза, че бил "обикновен инструктор". Той обаче призна, че е работил в ДАНС преди да бъде назначен като съветник при президента, заедно със зет си Борис.

Покрай ген. Стоименов излиза един друг факт от голям обществен интерес, който оправдава журналистическо изследване на семейните му връзки*. Неговата дъщеря Таня, родена през 1971 г. е омъжена за натурализирания иракчанин Самир Искандер Франсис. Франсис (известен също като Ибрахим) е бивш съдружник на Бойко Борисов и има общи фирми както с осъдения за наркотрафик Златко Баретата, така и с изгонения като заплаха за националната сигурност руски мафиотски бос Константин Циганов. По оперативна информация от службите, Самир Франсис е разработван като перач на парите на Златко Баретата и на ТИМ.

"Прайхим" и "Праймхим"

През 1997 г. Бойко Борисов, иракчанинът Самир Искандер Ибрахим, Пламен Тачев Петров, Николай Нинов Костов, Веселин Нинов Костов и Венцислав Христов Божилов основават в Червен бряг фирмата "Прайхим" ООД, която се занимава с производство на сапуни. Съдбата на съдружниците от тази фирма е подробно разгледана в разследването на Биволъ - Бойко Борисов от Червен Бряг до Ирак.

В публикация за неизвестни подробности около атентата срещу Цветелина Бориславова през 1997 г., изследвахме съдбата на една друга фирма свързана с приятелката на Борисов - "Праймхим" (с М), регистрирана на Раковски 209, същия адрес като охранителната фирма на Борисов "Ипон". "Праймхим" се оказа част от обширна мрежа от фирми, свръзани с "ТС Банк". Към тази мрежа, макар и индиректно, може да се причисли и червенбрягската "Прайхим". След като Борисов става главен секретар на МВР през 2001 г., той прехвърля собствеността на "Ипон" на Надка Петрова Маринова. Същата година Пламен Тачев от "Прайхим" (без М), регистрира фирмата "Би енд Пи комерс" заедно с Надка Маринова. Тачев, който е от Червен Бряг, в момента е депутат от ГЕРБ. Той успя да се прочуе с класическа шуробаджанащина, назначавайки дъщеря си на работа в парламента.

Други двама съдружници на Борисов от "Прайхим" са попаднали на радара на правосъдието покрай аферите с Държавния резерв. Веселин Нинов Костов е близък до Мирчо Циганина и днес е подсъдим по делото за източване на резерва чрез сделки с горива и зърно. Брат му Николай също е замесен в схемата и е подсъдим за участие в ОПГ и документни измами.

Самир, Баретата, Циганов

Най-интересен обаче е Самир Ибрахим - Франсис, който напуска фирмата "Прайхим" заедно с Борисов в края на 1998 г. Той е иракчанин, натурализиран българин и зъботехник по образование. Има впечатляваща физика, но се слави като интелигентен и умен човек, далеч от общоприетата представа за "мутра".

През март и август 1998 г. Самир Франсис регистрира две фирми със Златомир Иванов Иванов - Златко Баретата: "Бинго Нова", което се намира в подлеза на Централна гара и "З.Е.С.", в която Ибрахим е управител. З.Е.С. в момента е със запорирано имущество заради делото срещу Баретата, който беше осъден на първа инстанция на 8 години затвор.

След като Бойко Борисов става кмет на София, за бизнеса на иракчанина като имотен и строителен предприемач настъпва период на възход. Той печели милиони с фирмите си "Строй Комерс 2004" и "Билдко", бенефициенти на скандални заменки срещу обезщетения, направени от Софийска община. 

Зетят на ген. Стоименов има и обща фирма с известния руски гангстер Константин Циганов, шеф на криминалната групировка Уралмаш, който през 2011 г. беше изгонен от България като опасен за националната сигурност. Руснакът нашумя и покрай общите снимки с Бойко Борисов на благотворителен мач. Фирмата на Самир Франсис и Циганов се казва СИТ-1 и е действаща. Циганов, който движи бизнеса си от Белград, се явява съсобственик и в момента. 

Супругата на Самир Таня Франсис притежава на свое име единствено медико-техническата лаборатория ТМФ Смайл, която се занимава със зъботехнически услуги, показва справка в Търговския регистър.

Братът на Самир и ортак на сина на Аню Ангелов купили военно летище

Братът на Самир Францис се казва Салар. Още през 1998 г. той регистрира фирмата "Селим Ко" ООД в съдружие с Владимир Петров Ненчев. По същото време Ненчев е съдружник с Пламен Ангелов, син на настоящия военен министър Аню Ангелов, във фирмата "Централно-европейска финансова компания". Ангелов е управител на компанията и до момента, но през 2000 г. собствеността е прехвърлена на фирмата "Владимир Дистилърс Къмпани", която пък е собственост на американска фирма от офшорен щат.

През 2011 г. "Селим Ко" ООД участва в търг за военното летище в село Кондофрей и го печели с оферта от 1 250 000 лева. Продажбата е подписана от министър Аню Ангелов, който вероятно по чисто съвпадение е и баща на дългогодишния ортак на шефа на печелившата фирма.

След като се сдобива с летището, "Селим Ко" се преименува на "София Уест Еърпорт", а Салар прехвърля собствеността си на холандската офшорка "Ориол Инвестмънтс Кооперати". Ненчев продължава да е управител и държи половината собственост през фирмата "Випи Капитал". През следващата година в летището се наливат милиони, то е ремонтирано и вече може да приема карго полети, а в перспектива и чартърни. Въпрос на въобръжение е какво може да съдържа каргото, което ще пристига и заминава от летището.

Така фамилията Франсис се оказва свързващо звено между едни "добри хора" от подземния свят, предприемачи с реален бизнес и върха на държавните институции. Днес разработките срещу Самир Францис са замразени, а спокойствието на иракчанина е гарантирано от високо място. Ако сте се изгубили в зависимостите, нека припомним: Самир Франсис може да разчита на своя тъст: ген. Стоимен Стоименов - съветник по национална сигурност на Президента на България.

image

* Биволъ се обърна към пресцентъра на президента за коментар от ген. Стоименов. До момента на публикацията отговор не беше получен.

https://bivol.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене