Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
31.01.2013 12:55 - Тук сме си от време ОНО и сме НАЙ-ДРЕВНИЯТ НАРОД НА ЗЕМЯТА
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2191 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: balkan1

 Направи ми впечатление изобразяването на влъхвите - тримата царе или тримата магове - в евангелския текст влъвхите са наречени μάγος. 

image


"Севера, бъди жива в Господа" - паметна плоча от IV в. от катакомбата Присцила в Рим с изображение на поклонението на влъхвите и Пресвета Богородица с Младенеца.




image

Поклонение на влъхвите.
Стенопис от IV в. в катакомбата Маркус и Марцелинус в Рим.

Става въпрос за шапките на ВЛЪХВИТЕ, че са като на БРИГИТЕ - живели тук на Балканите, а по късно се преселват или част от тях в Мала Азия и там са наричани ФРИГИ.



image

Мозайка от базиликата Св. Аполинарий в Равена

На тази мозайка правят впечатление и "панталоните" на влъхвите.


image
Това е конник от храма край село Александрово - Хасковска област. 
"Панталоните" му са същите като на влъхвите.

image

image

Немрут Даг (Nemrut Dagi) е планински връх, който се извисява на 2150 м надморска височина. Планината Немрут се намира в отдалечената югоизточна част на страната, в непосредствена близост до град Адияман, намираща се в Източен Анадол. В района е разположено и село Карадут.
Най-общо върхът на планината Немрут представлява древна гробница с голям брой статуи около кралските гробове. Най-приятното време за посещение на тази историческа забележителност е през ранната есен или късната пролет. Лесно може да се доберете до Немрут Даг, ако кацнете на летището в Адамиян, а оттам с автобус или кола до планината.
Адамян и околностите са били управлявани от кралете на династията Комагена от 80 г. пр. н.е. до 72 г. Това кралство, чиято столица е била Самосата, сега Самсат, е било основано от Митридат I, баща на Антиох I. Кралството изгубва своята независимост след като е победено от римските легиони и става част от римската провинция Сирия.
Величествените руини на върха днес са наследство като място за погребение на кралското семейство, властвало в Комагане. В култов надпис, Антиох, който управлява между 69 и 36 г. преди Христа, декларира, че е построил мястото за вековете и идните поколение като благодарност на боговете и неговите предшественици.
През 1989 г. Немрут Даг и околностите му са обявени за национален парк, а от 1987 г. историческият паметник е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Гробната могила на върха е с височина 50 метра и с диаметър 150 метра. Тя е изградена от камъни с големината на юмрук, и е свързана от изток, запад и север с терасовидни дворове издълбани в естествената скала.
Източният двор е центъра на сакралното място Немрут Даг и е най-важната група от скулптурни и архитектурни елементи. На запад Немрут Даг е заобиколен от колосални статуи, седнали на тронове. Всяка от тях е изваяна от 5-тонен каменен блок и достига средно между 8 и 10 м. На изток има огнен олтар във формата на стъпаловидна пирамида, и на север и юг от ниски стени от изправени каменни плочки.
Този монументален археологически обект е открит едва през 1881 г. През следващия век текат усилени разкопки и реставрационни процеси.

ownplanet.ru/planet/194-nemrut-da.html

image

Златният воин от Казахстан - обърнете внимание на върхъ на шапката въпреки височината `и. 
en.wikipedia.org/wiki/Issyk_kurgan 

Мовсес Хоренаци сохранил два рассказа Мар Абаса о событиях на севере Большого Кавказа и о переселении оттуда части булгар в Армению. В первом из них сообщается, что царь Вахаршак созвал жителей Большого Кавказа и просторных долин к северу от него и потребовал от них повиновения и дани, после чего отошел со своими войсками в луговые земли близ пределов Шарая. «Эти земли, – заявляет рассказчик, – в древности назывались Верхним и Безлесным Басеном, а впоследствии были заселены переселенцами Вхндур Булгара Вунда, по имени которого назван Ванандом». [3]

Вахаршак е царувал от 153-та до 131-ва година преди новата ера.

В другом рассказе, посвященном событиям времен царя Аршака, имеется следующее сообщение: «Во время его царствования у края Большого Кавказа произошли волнения в стране булгар, из которых многие, отделившись, пришли в нашу землю и на долгое время поселились на юге от Коха, в плодородных и хлебородных местах». [4] 

Переселение части булгар в Армению оставило следы в географических наименованиях. Область к западу от Карса с тех пор стала называться Ванандом, левый приток Аракса – Вананд-чай, а река, известная в скифское время под именем Балан-род, получила название Болгару-чай. 

groznijat.tripod.com/fadlan/v_sirotenko.html


Поредицата от червени и бели триъгълници се забелязва и на несебърската църква -

image

Свастиките също не са случайни - забелязват се на гърне намерено в светилище на Дионис край Велинград -

image

balkan1.blog.bg/politika/2010/08/13/svastikata.590601

image

Това е част от пано използвано за панталони в северозападен Китай. Най големият град в тази област е Урумчи - имаме такова фамилно име УРУМОВ.

Културно наследство бюро на Синдзян-уйгурския автономен район, Китай
www.spektrum.de/artikel/943751


image

КИТАЙСКА статуя на конник с БРИГИЙСКА шапка.

CHINA - The Chinese Exhibition - Horseman of Painted Pottery - Ch"ien-hsien Shensi 1964
neplains.com/china---the-chinese-exhibition---horseman-of-painted-pottery---ch-ien-hsien-shensi-1964.aspx  

Бригите са поживели дълго в "Китай", като се има предвид и това че в календара им ( на китайците ) се е запазил ЗОДИАКА, макар и променен, а и имената на дванадесетгодишните цикли ( юпитеровите години ) - също променени. Във "Веда словенах" е отбелязано "Преселението на народа от крайна земя на Дунав" и е споменат Читайска краля.

Имайки предвид името на морето ни ЧЕРНО и цветовете на дванадесетгодишните цикли от Българския календар -

image

balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831  

центърът на поселението ни е бил около Черно море.  
Това че има следи от предците ни по цялата Земя не означава че сме дошли тук от някъдеси по някоеси време.

За разположението на цветовете четох в писанията на Георги Кръстев ( оставил съм адреса в писанията от горния адрес ), а за начина на подреждане можете да прочетете в поста от адреса по-долу -
balkan1.blog.bg/politika/2010/12/07/prystenayt-na-kubrat.646890 

image

Котарак с рибя опашка - датировка по Българския календар - година БАРС в цикъл ВОДА. Интересното е че е намерен в Източна "тракийска" могила край Караново.

image

Кон с рибя опашка - датировка на година КОН в цикъл ВОДА.
Намерен край Сливен.

Друг интересен факт е двете имена на планината Балкан и Стара планина - 
имали сме и други Балкани НО тази си ни е старата -
balkan1.blog.bg/politika/2012/12/28/balkan.1036042 

"Щем доказа необратимо, защо ние сме първите и най-старите жители в Европа..."
Г.С.Раковски   

Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 378) "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав"
От това излиза, че в края на 4 век българите са представлявали силен народ, способен да отнеме от Византия дунавските провинции. Важно е да се отбележи, че Анастасий (Historia de viti Rom. Pont. Patrolog. lat. 128, col. 1393 f) пояснява събитието с любопитната подробност, че българите обединили своето отечество, съгласно родственото им право. (”…quia Bulgares, qui jure gentile sibi pariam subjugantes”).

Според мен горния абзац описва времето споменато във "Веда словенах" - Преселението на народа от крайна земя на Дунав, където се споменава Читайска краля - то ест крайната земя е Китай.

Приск споменава един особено важен факт! Когато уведомили кан Атила, че Архиепископа на византийски град, южно от река Дунав, преминава с лодки и работници и копаят могилите/погребални комплекси/ на неговите предци, Той, обявил война на Византия и атаката на неговите войски стигнала чак до Нисус и река Морава. За кан Атила, гробът на неговите предци е свещен и неприкосновен. В по-стари сведения, за войната на цар Дарий срещу Скитите, също се споменава : “...опитай се да разровиш гробовете на нашите предци...и тогава ще разбереш нашата сила!...”.

Тези военни действия в този край на Римската империя са `и досадили доста, а и са допринесли за отслабването `и и Юстиниан е принуден да признае в известна степен независимост на ТИДЕ - Тесалия, Илирия, Дардания и двата Епира, като основава Първа Юстиниана с Българска архиепископия със седалище град Охрид, неподвластна нито на Рим - нито на Константинопол.


"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация..." Шарл дьо Гол - президент на Франция.  

Думите на Шарл дьо Гол се потвърждават от Херодот - той разказва интересна случка с един египетски фараон:
Още от дълбока древност народите са спорели кой е най-древен и на един фараон му хрумнало, че колкото по древен е един народ - толкова по богата ще да му е културата и решил да вземе новородени от всички народи и да ги затвори в стая в която само да се грижат за тях без да им се говори и което дете първо назове нещо около себе си, то да бъде признато като представител на най-древния народ на Земята. Първото, което се чуло в тази стая било БЕКОС от детето доведено от Фригия - след като разбрали че това е думата за ХЛЯБ, фараонът обявил ФРИГИТЕ за най-древния народ на Земята.


  Историята по горе преразказах по текст на Петър Добрев от книгата му "Необясненото и необикновеното в ранната Българска история" с. 145 - издателство "Ваньо Недков" София 1993 г. След тази история П. Добрев разглежда трансформацията на думи подобни на БРИГИ през санскрит и обяснява как се е стигнало до думата БЪЛГИ :
врика - вълк
брика - бълха
дригу - дълг
зрит - жълт
стриба - стълба
с което се потвърждава и сведението на Дмитрий Хоматиан, че българите произлизат от бригите.

П.Добрев е на мнение, че ако национализмът се приема за разновидност на делириум, то космополитизмът е вид духовен спин - на петата страница от книгата.
Тази книга прегледах днес на 30.І.`13 г.
 

НЕ СМЕ УДОБНИ тук на някои индивиди, които се напъват те да се издокарат за кореняци балканджии.

www.ziezi.net/evria/evria.avi

По въпроса за азбуката ни -
balkan1.blog.bg/politika/2012/08/17/za-azbukata-ni-i-ot-koga-e-nasha.989376

ОЩЕ ПО ВЪПРОСА -
balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532

ОЩЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ -
astrohoroscope.info/balgarite.htm





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041944
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци