Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989400
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
29.01.2013 03:02 - Не си присвоявайте гласа ми
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
1



Не гласувах за партията, а дадох отговор на въпрос Мария Папазова, 28 яну 2013 21:00 344  
image Ние отговорихме на конкретен въпрос. Снимка: Булфото

Уважаеми господин министър-председател, уважаеми министри, уважаеми народни представители и политици, моля не си присвоявайте гласа ми.

На референдума не отидох да кажа ”да” или ”не” на някой от вас. Не исках да ударя шамар на премиера Бойко Борисов, господин Станишев. Пуснах бюлетината си не, за да изразя съгласието си или несъгласието си с политиката на кабинета.

Наистина ли смятате, че всички 40%, които са казали ”не” на развитието на ядрената енергетика през лятото, ще пуснат бюлетината си за ГЕРБ или ДСБ? Смятате ли, че всички тези 60% от гласоподавателите, които казаха ”да” на ядрената енергетика, ще дадат гласа си на БСП или ”Атака”? Аз не гласувах на вот на недоверие към ГЕРБ, а на първия демократичен референдум.

Господин Цветанов, аз не участвах в генерална репетиция на БСП за предстоящите парламентарни избори. Аз гласувах на референдум.

Вие също пуснахте бюлетина, да приемем ли, че и вие имате роля?

Господин вицепремиер, аз не желая да приемате активността ми като подкрепа за левицата, но не би трябвало да приемате и решението на тези, които не отидоха до избирателните секции, като подкрепа за ГЕРБ. Не похарчихме 20 милиона лева, господин Цветанов. Ние ги отделихме, за да се чуе мнението ни.

80% от хората не отидоха до урните, но това не означава, че те са казали ”не” на ядрената енергетика или БСП. Не си присвоявайте и техния отказ от гласуване.

Защото негласувалите и ние - гласувалите, не искаме да участваме във вашия общ спектакъл – на всички партии и инициативни комитети. Ние не ви чухме да спорите с аргументи. Ние ви чухме да хвърляте компромати и да се карате на дребно махленско ниво.

Тези 80% не отидоха да гласуват, защото нямаха достатъчно информация и не желаеха да си присвоите гласа им. И ние, гласувалите, също не желаем да си присвоите гласа ни!

Ние отидохме и изразихме позицията си по един единствен въпрос: ”Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена централа?”. Във въпроса не виждам ГЕРБ или БСП, не чета да ме питате дали подкрепям някоя от двете партии, нито пък трета.

За ниската избирателна активност е виновна липсата на информация и политическия цирк, който си спретнахте.

Но дами и господа политици, ние всички сме в един общ цирк, в който ни въвлякохте вие, и ние, всички избиратели, започваме да ви научаваме номерата.

Около 20% отидохме до урните, не защото бяхме страшно добре информирани. Отидохме, за да кажем мнение, за да изразим позиция, да покажем, че това, което се случва в държавата, ни интересува. Изборът на повечето от нас едва ли е бил добре информиран, по-скоро е бил основан на лични убеждения.

В крайна сметка обаче в устата на всички остана горчивият вкус, че вие, политиците, взехте решението да не сме добре информирани. И аз в отговор отидох да пусна бюлетината. Едва ли ще вземете гласовете ни под внимание, но аз отказвам вие да взимате решението дали да ни информирате достатъчно по дадена тема, за да сме компетентни да гласуваме. Отказвам вие да решавате дали ще пусна моята бюлетина.

http://www.dnes.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене