Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.01.2013 22:16 - За предстоящият референдум на 27 януари 2013 година
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1560 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 27.01.2013 07:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Авторът на Независим националистически блог призовава да се гласува с опцията "ДА" на развитието на ядрената енергетика чрез построяване на втора АЕЦ!
Това становище е продиктувано от следните принципни положения и причини:

1. Да не се налага закупуване на електрическа енергия от съседна Турция, която заяви недвусмисленото си жаление за строеж на АЕЦ - в близост до нашата граница!

2. Всички развити страни - в мощен икономически напредък и подем в момента, като например Китай, Тайван, Тайланд, Сингапур, Северна и Южна Корея, Иран, Индия, Беларус и прочие, развиват своята атомна електроенергия - чрез строежа на нови АЕЦ.
Тези страни в момента, са сочени като такива с мощен икономически, стопански и производствен подем и потенциал, а и технически такъв.

3. След отказа от ядрена енергетика, икономиката на Япония даде силно "назад"...

4. Лицата с вопли срещу родното ядрено развитие, са ръководени от най - пъклените лобистки кръгове у нас и видимо финансирани и направлявани от заинтересовани от нашата енергийна зависимост страни и наднационални кръгове.
Техните становища срещу ядреното развитие, е със силно и ярко изразен двоен стандарт.
Техните призиви за ядрено неразвитие, винаги са насочени само срещу определени страни и тяхната собствена, но никога спрямо целия свят и няколко техни любими страни и правителства.
Защо тези "антиядрени" еколози, миролюбци, демократи и прочие, никога не осъждат ядрените програми на САЩ, Израел, Англия, Франция и прочие?
Защо нищо не казват срещу евентуална турска АЕЦ?

5. Странно е "разместването" на политическите "полюси" у нас и факта, че именно заявили се като "десни" и дори "дясно - консервативни" сили и организации, апелират толкова срещу самата форма референдум на решаването на важни за нацията казуси (Каквито трябваше да има и например за членството ни в ЕС, НАТО, чужди бази на наша територия или участие на наши войски в ЧУЖДИ войни или "мироопазващи мисии", например! Но никой не предизвика референдуми за това, откакто това е възможно и в това число и така наречените "националисти" - сега демагогски, ужким за "развитието на ядрената енергетика"...).
Странна е и както позицията им за развитието на армията ни и военното ни дело - пацифистко и исторически присъщо на левицата, а също и несвойствената им за всички останали, може би десни или дясно - центристки партии в Европа позиция относно развитието на родната ядрена енергетика.
Само за сравнение, вижте позицията на десниците в Литва, Латвия, Естония, Унгария или Чехия и особено на десните консерватори - реформисти и разбира се - умерени евроскептици там.
В тези страни, левите партии са традиционен враг на ядреното развитие.

Редом с това, авторът на този блог смята, че подемането на акта за искане на този референдум от страна на БСП, е просто евтин демагогски предизборен ход, когато тази партия е един от основните виновници у нас за нереализирането на този проект до момента.
Когато е очевадно, че по време на ръководството на тази партия и особено последното такова, биват реализирани най - големите кражби и злоупотреби около този проект, а днес лица - навярно "облажили" се от въпросните кражби и злоупотреби, излизат "чисти" и като "единствени радетели" на ядреното развитие на България и на развитието на Северна и Северозападна България!
Същевременно с това, спирането на този проект, е нищо друго - освен едно "замитане на дирите" на тези престъпления, а не разследване на кражбите и злоупотребите и връщане на потъналите средства по предназначение, а виновниците - в затвора, както би било справедливо!
Не е нормално и справедливо, становището на ГЕРБ, че "заради мръсната вода" или злоупотребата с един добър проект, трябва да "излеем и бебето в канализацията" или самия проект.
Морално и справедливо ще е, както Бойко Борисов обещава преди изборите в 2009-а година, на всяко заседание на ГЕРБ, този проект да бъде реализиран с върнатите пари от джобовете, имуществото и банковите сметки на предполагаемите крадци и злоупотребявали!
Ето кога и как ГЕРБ ще имат едно основание поне да казват, че имат повече морал от БСП и че се различават по нещо позитивно от тях, както и някакво морално право да искат втори мандат на управление.
Със сегашната си позиция, те правят най - голямата услуга на БСП, която някой може да си представи.
Ето и отговор на въпроса: От къде да дойдат парите за втори АЕЦ?
Спекулира се и с "непродаваемостта" на бъдещата произведена електроенергия и че затова сме щели да сме "губещи", ако се създаде втори АЕЦ.
Преди време, самият Георги Първанов каза, че Сирия е готова да изкупи основен поток от нашата електроенергия в излишък и че ни гарантира над 50% покупка на електричество от АЕЦ "Белене".
Това, че работещият видимо за чужди интереси Николай Младенов ни развали без причина и основания отношенията с тази страна, не виждам да означава "непродаваемост" на електроенергията.
При една власт, която ще му потърси сметка за това необяснимо от гледна точка на националните ни интереси и потребности негово поведение и ще поправи тези престъпни действия, продаваемост ще има!
Да не говорим за недостига на електроенергия, именно заради отказ от нов АЕЦ в Литва, Латвия, Естония и Грузия, а също и заради напрежението между тях и Русия.
Да не говорим и за пълния отказ от АЕЦ на Германия...
Всичко това означава пазар за нашата уголемена и поевтиняла електроенергия.
Цените на тока, могат да бъдат крайно ниски и сега, поне двойно по - ниски, ако не са изнудвачите от ЧЕЗ и останалите чужди собственици на енергоразпределението, ако не са посредниците - паразити и ако не е нарушаването на нашите интереси в договорите с Турция, за която се изнася електроенергия на престъпно ниски цени (Както и са нашата приятелка - смазваща брутално хората с българско самосъзнание - БЮРМ!).
Представете си, при реализирана втора АЕЦ и излишък на електричество, за какви реални цени на електричество бихме говорили, ако се появи една власт с воля да национализира енергоразпределянето, да премахне излишните посредници и ДКЕВР и да наложи реални цени на електроенергията, в които водещото да е възможно най - ниска електоенергия за българският редови потребител и на второ място - за родното производство и промишленост, а едва тогава за външни "търговски партньори", ако ще и братя да са ни те!
Разбира се, не можем за всички тези явления да виним сегашното правителство и парламентарно мнозинство, но можем да го виним за скоростното "надграждане" в тях или най - малкото в бездействие да промени нещо към по - добро и неспазени негови обещания!
Разбира се, авторът на Независим националистически блог, апелира ДА БДИМ и за това кой ще реализира проекта "АЕЦ" - Белене и за каква цена, което не е безразлично за него и за бъдещето на нацията ни, както и ако чужд субект го реализира - срещу каква договорка ще го направи и чие ще е притежанието след това!
За това трябва да се бди, да се изисква прозрачност и да се указва постоянен натиск, ако се случи най - лошото!
Не бива да се допуска чуждо притежание на функциониращият вече нов АЕЦ и отиване на печалбите от него в чужди или частни джобове, поне по - голямата част от тях!
Не е безразлично и кой, срещу какво и как ще реализира този проект и ние трябва да бдим и за това!
Компанията "Росатком", опроверга категорично основния аргумент на премиера срещу гласуването с "ДА" на референдума, а именно бомбастичната цена която той посочи (
www.dnevnik.bg/biznes/2013/01/22/1989053_rosatom_obvini_borisov_v_spekulaciia_s_chislata/)!
Друг аргумент срещу втора атомна централа и нейна ефективна алтернатива която се сочи, са възобновяемите енергийни източници, към които този блог апелира от край време и за каквито е посочил редица явни и скривани от нас примери.
Имат ли противниците на втората АЕЦ, стратегия и план за скорошна разработка на тези източници?
Каква ще е тяхната цена?
Има ли стратегия на властта ни, по овладяване на иновациите - свързани с тях?
Имат ли най - сетне компаниите стоящи зад тези противници на втора АЕЦ и всички мощни фактори днес в света, интерес от разработката на ефективни такива технологии и ще ги допуснат ли те у нас?
Как мислите?
Каква алтернатива ви дават враговете на втора АЕЦ (Според редица източници, много от тях свързани с печално познатите ни "неправителствени организации" на Сорос у нас!)?
Защо позицията на ГЕРБ, която отначало беше позитивна за втора АЕЦ, после стана двоумяща се и неутрална, а накрая стана върл противник на втора АЕЦ - след посещението на представители на нашата власт в САЩ, претърпя такава коренна промяна?
Отговорете ми на тези въпроси и мога да се поколебая...
Ако не можете да го направите изчерпателно, гласувайте всички неплатени да направите обратното с "ДА" на развитието на ядрената енергетика чрез втора АЕЦ, без значение от принципното становище на всички нас - мислещите хора на България, относно носителите на предложението за този референдум, "националистите" зад това становище и виновниците за това още да нямаме втора АЕЦ!
Направете го, макар това да е само първата, а не последна крачка на успешното за всички нас изпълнение на това искане, в наша полза!
Направете го, в името на бъдещата енергийна независимост на България от външни атомни централи - не по - малко опасни и рисковани за нас и в близост до нас, но с много по - скъпа продажба на електричество за нас и много по - негарантирано!
Напрвете го, за да няма нов режим на тока у нас, от какъвто имаме лоши спомени и какъвто ни се натрапва на места, незнайно защо и по какви причини отново на водата - природен ресурс, който България има в изобилие!
Утре ще има логично оправдание за режим на тока!
Да не забравяме, че вече и Сърбия мисли за своя АЕЦ!
Защо смятате, ДПС се съобразява с "разнобоя" в своя електорат по тази тема? Нима не е защото знае, че от една страна безработната част от лицата с турско етническо самосъзнание и майчин език в Северна България, се надява на този проект, а от друга частта с втория паспорт от него, се надява на нереализирането на този проект, както енергийните и икономически интереси на съседна Турция?

Гласувайте с "ДА" на референдума на 27 януари 2013 година - неделя!


Христо Ангелов





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. samvoin - http://www. podoko. eu/archiv...
25.01.2013 22:54
http://www.podoko.eu/archives/3290
цитирай
2. samvoin - https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5/521003537934221
25.01.2013 22:57
АТОМНИТЕ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ В СВЕТА
В световен мащаб в момента сe експлоатират 212 атомни електроцентрали с 438 реакторни блока в 30 страни - с обща инсталирана мощност 374.814 мегавата.
Следващи 64 с обща мощност от 62.754 MW са в строеж, между тях и 10, които се строят от повече от 15 години.
125 реакторни блока с обща инсталирана мощност от 37.794 MW са изведени от експлоатация по различни причини.
Първата атомна централа е пусната в експлоатация в СССР на 26.07.1954 г.
Следващата е тази във Великобритания (Calder Hall) – 27.08.1956 г.
Електроцентралата „Кашивазаки-Карива” в Япония със 7 блока и обща мощност 8.200 MW в момента е най-мощната в света, а двата блока на централата “Civeaux” във Франция с мощност по 1.561 MW всеки са най-мощните ядрени реактори в света.
Страни с най-голямо производство на ядрена електроенергия:
Място
Страна
Бр. АЕЦ
Бр. Блокове
Мощност MW
1
САЩ
65
104
106.000
2
Франция
20
59
66.000
3
Япония
17
54
49.000
4
Германия
12
17
21.500
5
Ю. Корея
4
20
18.300
6
Украйна
4
15
13.800
7
Канада
5
18
13.400

АФРИКА:
В този континент АЕЦ има само в една държава - ЮАР – една с 2 блока с общо 1.888 MW. (7 % от цялата произвеждана електроенергия в страната)
АЗИЯ:
37 АЕЦ със 113 блока и мощност 87.046 MW
Сега се строят още 37 блока с мощност 39.360 MW.
8 блока с мощност 2.502 MW са изведени от експлоатация.
Армения – 1 АЕЦ с 1 блок с мощност 408 MW. (42 % от електроенергията)
Китай – 4 АЕЦ с 12 блока и обща мощност 10.000 MW. Строят се още 23 блока с 25.700 MW. (2 % от електроенергията)
Индия – 6 АЕЦ с 18 блока и мощност 4.500 MW. Строят се още 4 блока с 2.700 MW. (3 % от електроенергията)
Япония – 17 АЕЦ с 54 блока и мощност 49.000 MW. Строи се още 1 блок, а 6 блока са затворени. (30 % от електроенергията) – 3-та в света.
Пакистан - 2 АЕЦ с мощност 462 MW и се строи нова с 325 MW. (3 % от електроенергията)
Южна Корея – 4 АЕЦ с 20 реактора с мощност 18.300 MW. Строят се нови 2 с 6 блока и мощност 6.800 MW. (39 % от електроенергията) – 5-та в света.
Тайван – 3 АЕЦ с 6 блока и мощност 5.178 MW. Строи се нова АЕЦ с 2.700 MW. (22 % от електроенергията)
ЕВРОПА:
В 18 страни работят 93 АЕЦ със 196 блока и мощност 179.000 MW.
В 5 страни се строят нови 13 блока с 14.000 MW. Изведени от експлоатация са 84 блока в 13 страни с мощност 26.000 MW.
Белгия – 2 АЕЦ със 7 блока и мощност 6.100 MW. (54 % от електроенергията)
България – една АЕЦ с 2 блока и мощност 2.000 MW. Спрени са 4 реактора с мощност 1.760 MW. Строи се нова АЕЦ с 2 блока и мощност 2.000 МW. (44 % от електроенергията)
Германия – 12 АЕЦ със 17 блока и мощност 21.500 MW. Спрени са 19 блока с 6.300 MW. (48 % от електроенергията) – 4-та в света.
Финландия – 2 АЕЦ с 4 блока и мощност 2.780 MW. (28 % от електроенергията)
Франция – 20 АЕЦ с 59 блока и мощност 66.000 MW. (78 % от електроенергията) – 2-ра в света.
Литва – една АЕЦ с 2 блока и мощност 1.300 MW. (70 % от електроенергията)
Холандия – една АЕЦ с 1 блок, мошност 515 MW. (4 % от електроенергията)
Румъния – една АЕЦ с 2 блока и мощност 1.400 MW. (9 % от електроенергията)
Русия – 10 АЕЦ с 31 блока и обща мощност 23.200 MW. Строят се 8 нови блока с 6.200 MW. (16 % от електроенергията)
Швеция – 3 АЕЦ с 10 блока, мощност 9.400 MW. (48 % от електроенергията)
Швейцария – 4 АЕЦ с 5 блока, мощност 3.400 MW. (40 % от електроенергията)
Словакия – 2 АЕЦ с 5 блока, мощност 2.200 MW. (57 % от електроенергията)
Словения – една АЕЦ с 1 блок, мощност 730 MW. (40 % от електроенергията)
Испания – 6 АЕЦ с 8 блока, мощност 7.700 MW. (20 % от електроенергията)
Чехия – 2 АЕЦ с 6 блока, мощност 3.800 MW. (32 % от електроенергията)
Украйна – 4 АЕЦ с 15 блока, мощност 13.800 MW. (48 % от електроенергията) – 6-та в света.
Унгария – една АЕЦ с 4 блока, мощност 1.900 MW. (38 % от електроенергията)
Великобритания – 9 АЕЦ с 19 блока, мошност 11.900 MW. (19 % от електроенергията)
СЕВЕРНА АМЕРИКА:
В 3 страни – 71 АЕЦ със 124 блока, мощност 120.000 MW.
Канада – 5 АЕЦ с 18 блока и 13.400 МВ. (16 % от електроенергията) – 7-ма в света.
Мексико – една АЕЦ с 2 блока, мощност 1.360 MW. (5 % от електроенергията)
САЩ – 65 АЕЦ със 104 блока, мощност 106.000 MW. (19 % от електроенергията) – първа в света по произодство на ядрена електроенергия.
ЮЖНА АМЕРИКА:
В 2 страни – 3 АЕЦ с 4 блока и обща мощност 3.000 MW.
Аржентина – 2 АЕЦ с 2 блока, мощност 1.000 MW. (7 % от електроенергията)
Бразилия – една АЕЦ с 2 блока, мощност 2.000 MW. (3 % от електроенергия)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054184
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци