Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.01.2013 03:51 - Първо сме Майки и Хора. Едва след това сме цигани, българи, европейци или някакви други
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1671 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 06.01.2013 03:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: aliya

В едно хубаво зимно утро, малко след като разбрахме, че раждаемостта у нас драстично е паднала през последната година, Фейсбук беше буквално залят от една снимка на родилка с бебе в ръце и следния текст:

“Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи”: (…).

Следват едни финансови еквилибристики в стил “Колко дена в годината работим?” (където след съответните пресмятания се оказва, че всичко на всичко има 2 пълни работни дни), за да се стигне до следния извод:

 

Една циганка получава около 240 лв. чисто на месец. Като добавиш откраднатия ток и здравните осигуровки, които държавата плаща от нашите данъци и осигуровки, “истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв. А на работещата за минималната заплатка “бяла робиня” на 240 лв. БРУТО, доходът е 188 лв. НЕТО, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци!!!”

Радвам се, че повечето ми познати, които споделиха тази снимка, го направиха с възмущение. Но някои от коментарите, които срещнах под техните постове, бяха озадачаващи. Не ща да си мисля какви са били коментарите под повечето от над 6 000 споделяния, които снимката е получила във Фейсбук само до този момент. И до какво могат да доведат подобни нагласи, разпространявани с лекота и безотговорност в социалните мрежи.

Ужасявам се колко много хора виждат проблема в контраста между “цигани” и “българи”, а не се притесняват от това колко много деца изпадат от образователната система и са заставени да използват телата си за секс далеч преди да за навършили пълнолетие, а голяма част от тях се оказват и с бебета в ръце (и доколкото разбирам, този проблем съвсем не е свързан само с ромските момичета, а засяга все повече български деца).

Ужасявам се от това, че хората недоволстват срещу помощите при раждане на дете, защото те се ползват и от ромското население (защото коментираните средства, разбира се, не се получават по етнически признак, а се полагат на всяка жена в България, която ражда и отглежда деца. Само месец по-рано майките у нас протестираха с искания за увеличаване на майчинските – напразно).

Ужасявам се, че в страната, в която живея и отглеждам децата си, пропастта между бедните и богатите става все по-дълбока, че има огромни социални групи, които са напълно гетоизирани, изключени от обществото и стигматизирани, така че дори и да искат, почти нямат шанс да се интегрират. Че живеят при примитивни битови условия (дори и прасетата у нас вече ще трябва да се гледат по стандарт за “щастливи прасета”, но това явно не важи за хората). И че вместо да правим усилия да намалим пропастта между бедни и богати, от една страна, и да намалим различията между “Нас” и “Тях”, от друга, някои от “нас” съзнателно насаждат етническа омраза към определени социални групи – днес са ромите, после бежанците, после … ще се намери. Важното е да има кого да мразят.

Ужасявам се, че трябва да възпитавам децата си в среда, която все повече се пропива от нетолерантност, от расова омраза, от фашистки призиви “На сапун!!”, вместо да търсим корените на социалните проблеми и ефективните им решения. Не мога да проумея какво е накарало милиони хора в средата на 20. век да прегърнат фашистката идеология, да повярват в своето расово превъзходство над всички останали и да допуснат да се случи това, което се е случило с други милиони “непълноценни” хора в лагерите на смъртта (настръхвам при мисълта за един от хилядите експерименти, които са провеждани – инжектирали син химикал в очите на деца, в опит да създадат синеоки арийчета). Но още по-трудно ми е да разбера как съвсем скоро след този мрачен опит все още се пръкват и дори цъфтят необезпокоявани такива мракобесни идеи. Погледнете само пречупените кръстове по стените на блоковете в столицата, които сякаш на никого не правят впечатление.

Расизмът (В случая - срещу НАШАТА СОБСТВЕНА РАСА! Бележка от автора на Независим националистически блог) е ужасна болест. И най-ужасното е, че много лесно се обръща срещу нас самите. В България може ние да сме “белите”, а всички останали да са малцинства и “измет”, но само да мръднем отвъд границата и това отношение вече работи срещу нас. Моя приятелка, която се омъжи за немец, била посрещната от бъдещата свекърва със следния коментар: “Добре поне че не е негърка или мюсюлманка.” Добре поне че повечето германци, британци (Хайде де!? Дали е истина за британците от англосаксонски произход, Независим националистически блог е показал доста факти по темата...), европейци днес не споделят подобни ограничени виждания за хората, бих добавила аз. Светът е много по-красив в многообразието си, а срещата с различните от нас обогатява и облагородява.

И накрая едно лично преживяване, което ме разтърси преди няколко години. Минавахме със сина ми (на 3 години тогава) покрай кварталната църква и отпред една млада жена от видимо ромски произход метеше тротоара. “На кой е тази майка?” попита синът ми и аз се потресох от осъзнаването, че там, където аз виждах циганка и чистачка, той виждаше Майка. Беше прав в предположението си, разбира се – попитахме я, беше майка на Маринчо.

Първо сме Майки и Хора. Едва след това сме цигани, българи, европейци или някакви други.

P. S. Надявам се момичето на снимката да ми прости, че съм използвала снимката й без нейно позволение. Едва ли е очаквала подобна “популярност” и едва ли щеше да позволи да бъде снимана, ако знаеше за какво ще бъде употребен образът й… Позволявам си да я включа обаче, защото намирам снимката за красива и защото, когато я видях за пръв път, с бебето в ръце и с тревожно лице, взряно в обектива в очакване, помислих, че ще става дума за проблемите на майките и изобщо не ми хрумна, че ще се говори за малцинства.
http://naturalmom.edublogs.org/2013/01/04/%d1%86%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b8/






Гласувай:
0


Вълнообразно


1. goblenka - Подкрепям те
06.01.2013 07:54
Мисля, че съм разработила подобна тема в моя блог.
цитирай
2. nikikm - Аз не те подкрепям!
06.01.2013 14:23
Много неправилно разбираш нещата!Ти противопоставяш и освен това нямаш ценностна система,правилна,която да подреди приоритетите ти.
Първо трябва да си българка!Защото каква полза за българския народ,изчезващ вече,от това че някои са станали милиарди?В случая у нас,ако не ти е известно,държавата взема от децата ни и го дава на примерно циганите.Ние се топим,те се увеличават /С ПОВЕЧЕ оТ ЕДИН МИЛИОН/.Все едно,като получиш заплата,да отидеш у комшията и да храниш децата му,докато твоите стоят гладни!Няма и да си го помислиш,макар,че и тази евентуална родителска безотговорност,може да се облече в красиви думи и фрази!Не си на прав път!Никой у нас никога не е бил против цигани,турци и пр.За разлика от европците.Но е неестествено,противоприродно да даваш приоритет на чуждо пред нашето!
цитирай
3. samvoin - Много неправилно разбираш неща...
07.01.2013 04:23
nikikm написа:
Много неправилно разбираш нещата!Ти противопоставяш и освен това нямаш ценностна система,правилна,която да подреди приоритетите ти.
Първо трябва да си българка!Защото каква полза за българския народ,изчезващ вече,от това че някои са станали милиарди?В случая у нас,ако не ти е известно,държавата взема от децата ни и го дава на примерно циганите.Ние се топим,те се увеличават /С ПОВЕЧЕ оТ ЕДИН МИЛИОН/.Все едно,като получиш заплата,да отидеш у комшията и да храниш децата му,докато твоите стоят гладни!Няма и да си го помислиш,макар,че и тази евентуална родителска безотговорност,може да се облече в красиви думи и фрази!Не си на прав път!Никой у нас никога не е бил против цигани,турци и пр.За разлика от европците.Но е неестествено,противоприродно да даваш приоритет на чуждо пред нашето!
Докато не започнем да мислим повече НАЦИОНАЛНО, отколкото етнически, верски, регионално или класово, няма как да говорим за национализъм, спасение и обединение на нацията.
Преди всичко трябва да се цели едно изграждане на национално съзнание у всички граждани у нас - независимо от верска и етническа принадлежност.
Тоест, че те са първо българи по националност и после някакви, по вяра или етнос - майчин език и прочие (Които в никакъв случай, не бива да се потъпкват и подменят насилствено!)...
Ти разсъждаваш не като националист, а като етнически сепаратист - бил той и от "етническото мнозинство" и с това естествено, даваш основания и на контра-етническия или вече фактически етнически сепаратизъм срещу българите, България и нашето национално и териториално единство.
И докато при турците и евреите (Или по - скоро турчеещи се...), в изграждането на такова съзнание, неминуемо ще "ударим на камък" в голяма степен, поради вече обясними и изяснени в този блог причини, дано не е предразсъдък, но не е - тъй като "втория им паспорт" в "задния джоб" е факт при тези етноси, но и не само това, то не виждам при циганите такива налични причини да не успеем, при една добра воля.

цитирай
4. samvoin - А относно това, дали представит...
07.01.2013 04:32
А относно това, дали представителите на българският етнос ще останат повече, ами то пак е въпрос на политика, възпитание и масова наглас у този етнос - има ли той инстинкт за оцеляване и продължение на рода или няма?
Със сигурност верният политически и държавен път по подпомагане на неговото оцеляване и продължение, не е в ограничаване на циганската раждаемост или в липсата на цигани у нас, а е в създаването на БЛАГОПРИЯТНИ СОЦИАЛНИ УСЛОВИЯ за българската раждаемост, възпитание по посока на раждаемост, връщане към изконните ценности, религията, съзнанието за продължение на рода и отговорност пред поколението, вяра в Бога, късане с консуматорството и егоизма и със секса - като средство за "кеф", забрана на всякакви презервативи (Които се доказа, че НЕ ПОМАГАТ СРЕЩУ СПИН И ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ, а последните биха се ограничили от пълна ЛИКВИДАЦИЯ НА ПРОСТИТУЦИЯТА И ИЗДИГАНЕ НА ОБЩОНАРОДНИЯ МОРАЛ!), противозачатъчни и безразборни аборти, освен при определени медицински установени случаи.
Ако тези мерки, просто се наложат за всички наши граждани и цялата българска нация, то в частност безспорно държавотворният български етнос - без който действително понятието "България" се обезсмисля, ще оцелее и продължи напред със сигурност и ще излезе от сегашната катастрофа.
Редом с това обаче, законите и мерките за поощряване на раждаемостта и демографския "бум", трябва да се съпътстват от не по - малко твърди мерки за съблюдаване на отговорността към създаденото поколение, за неговото възпитание, за строго наказание на всякакви безотговорни родители - имащи деца и захвърлящи ги на държавата или на произвола, а те - "гледащи си кефа".
Тогава посочените явления, просто ще са излишни за обсъждане и ако не да изчезнат напълно "с магическа пръчка", то ще се сведат до минимум.
Какви цигани, какви пет лева?!
Нима не може всичко това да изчезне, с ясни правила и закони и тяхното спазване?
А дали наистина циганите могат да станат повече от нас, абе не съм забелязал да са сред "цъфналите" и
цитирай
5. samvoin - "вързали" етноси у нас - ...
07.01.2013 04:35
"вързали" етноси у нас - нито през комунизма, нито през "прехода" особено или днес, ако се отиде в едно циганско гето и в един произволен цигански дом, на дори трудещи се цигани.
Не съм забелязал да държат масово власт и имущество у нас - повече от българите, банки, администрация, съд и прокуратура.
Значи причината да има безнаказана престъпност е другаде и с друга цел!
Никой не отчита и фактора смъртност сред циганите, освен раждаемост - поради липса на ползване на здравни грижи (Което вече се случва и с почти цялото население на България.), масова ниска образованост и прочие.
Как може етнос, в огромната си част с липса на всякакви цензове, да е заплахата за нас и то основна, както и нямащ държава и масово двойни граждани?
Със сигурност, заплахата и "изместването на българите", ако е в инородна полза, ще да се корени на друго място и от друг етнос или етноси - вече и с чужди НАЦИОНАЛНИ съзнания или екстремно - сектантски, верски и сепаратистки срещу нас...;)
Сиреч в заключение: Аз не виждам най - малкото, циганите или поне цигани масово, да държат нужните и възможни лостове у нас, за социалния геноцид над българите - който е безспорен факт.
Той идва от другаде и е по съвсем друг план, той е и над самите цигани, макар по друг начин и в друг вид - с цел "разделяй и владей" в геноцида над "гоите", ако можем и да го улесним - като ги взаимоизтребим, е логиката на палачите ни.
Сиреч, този геноцид - чрез гореизброените средства и оръдия, които посочих по - горе, че трябва да се премахнат (Не се изчерпват разбира се, само с тях!), няма как да ни изтребват баш циганите планомерно, за да се множат и заемат наше място...;)
цитирай
6. nikikm - Просто,
07.01.2013 19:48
нямам думи!!!!
цитирай
7. samvoin - нямам думи!!!!Когато си голосл...
08.01.2013 10:49
nikikm написа:
нямам думи!!!!
Когато си голословен и воден от лични пристрастия и предпочитания, а не от национално - стратегическо мислене, не можеш и да имаш пред аргументите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10051650
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци