Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.12.2012 13:55 - Путин: Опозицията получава пари от чужбина
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.12.2012 13:59


http://asia.actualno.com/Putin-Opozicijata-poluchava-pari-ot-chujbina-news_409921.html
12.12.2012 12:40image 07.11.2012 08:00

Руският президент Владимир Путин разкритикува остро ру ската опозиция, като заяви, че "този, който получава пари от чужбина и обслужва чужди интереси,( САЩ

)не може да играе политическа роля в Русия", предаде БГНЕС.

 

"Пряка или непряка външна намеса в нашия вътрешно-политически процес е недопустима", заяви Путин в годишната си реч за състоянието на нацията пред парламента.

 

"Хората, които получават пари от чужбина за своята политическа дейност, най-вероятно обслужвайки чужди национални интереси, не могат да бъдат политици в Руската федерация", заяви президентът.

 

„Ние споделяме именно универсалните демократични принципи, които са приети в целия свят. Обаче руската демокрация представлява властта именно на руския народ, с неговите собствени традиции за народно самоуправление, а не реализацията на стандартите, които ни се налагат отвън”, подчерта Путин.

 

Той допълни, че Русия няма да върви по пътя на тоталитаризма.

 

„Опитите на държавата да се намесва в сферата на убежденията и възгледите на хората безусловно са проява на тоталитаризъм. За нас това е абсолютно неприемливо, затова ние не смятаме да вървим по този път”, подчерта руският лидер. Путин посочи: „Ние не трябва да действаме чрез въвеждане на забрани и ограничения”.

 

Президентът поръча на правителството съвместно с администрацията на държавния глава до април следващата година да разработи система за публичен мониторинг на качеството на здравеопазването, образованието и науката.

 

„Принципиално важно е обществото да има възможност обективно да оценява състоянието на социалната сфера и науката”, подчерта той по време на ежегодното си обръщение към Федералното събрание (двете камари на руския парламент). „За тази цел трябва да се привлекат най-добрите професионалисти и да се проучи чуждестранният опит”, допълни той. Путин също така даде на правителството срок от две години за създаването на система за оценка качеството на професионалното образование.

 

Путин също така заяви, че всички политически партии в страната трябва да имат равен достъп до средствата за масова информация.

 

„Държавата е длъжна да се стреми към осигуряването на равен достъп на всички политически партии до средствата за масова информация”, подчерта държавният глава. Той също така изрази мнението, че в Русия трябва да се разработят правила за политическа конкуренция. „Политическата конкуренция безусловно ще е от полза за страната. При това ние трябва да съставим своеобразен списък с правила за добросъвестна политическа конкуренция”, посочи той.

 

Русия трябва да въведе ограничения за чиновниците да притежават сметки в чуждестранни банки, а също така ценни книжа и акции, заяви руският президент.

 

„Какво доверие може да има към един чиновник или политик, който произнася гръмки слова за благото на Русия, а държи своите средства в чужбина?”, посочи Путин. „Призовавам да подкрепите законодателните предложения за ограничаване правата на чиновници и политици да притежават в чужбина сметки, ценни книжа и акции”, заяви той

 

„Ако човек е избрал държавната служба, той трябва да е готов за подобни ограничения, за обществен контрол и за изпълнение на специални изисквания, както това е прието в практически всички държави по света”, заяви Путин. Заедно с това той посочи, че държавният чиновник трябва да се отчита за стойността на придобитата собственост и за произхода на доходите. „Собствеността според закона трябва да бъде декларирана, а чиновникът трябва да се отчита за нейната собственост и за произхода на доходите, които са позволили извършването на дадена сделка”, посочи Путин.

 

Редактор: Десислава Ушатова



Read more:
http://asia.actualno.com/Putin-Opozicijata-poluchava-pari-ot-chujbina-news_409921.html#ixzz2FxpYwpk0



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055265
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци